Бременна и сама

• 15 790
  • 567
  •   1
Отговори
# 240
  • На изток от Ада
Сега, може така да говори! Но ще се научи да го гледа.

# 241
То тук във форума, хем така, хем иначе. Пълно с теми, че бабите не помагат на изтормозените майки, че не създават връзки с внуците. Нейното дете ще има силна връзка с баба и дядо, което е чудесно. Само да не стане така , че отсрещните баба и дядо да водят дела да виждат внучето. То е ясно, че скрито няма да остане.

# 242
Говори, защото е в шок от предателството. Всяка би била.
Сега, може така да говори! Но ще се научи да го гледа.
Аз лично в такава, като нейната ситуация, не бих погледнала мъж дълго време.Това са тежки травми. Кога ще се довери пак на мъж, че и да ражда, ако абортира?

# 243
  • София
А аз лично в нейната ситуация ще:
1. Направя аборт;
2. Ще си опичам акъла да не забременявам от мъж, когото познавам от вчера.

# 244
+ 100 за мнението на Таис, че бременността не е грешка!

Жената е способна да се справи! Много други като нея се справят.

Здрава, млада и образована е, има и подкрепа! Щом вариантът, който предлага мъжът, не „е краен и грозен" - значи не е аборт.

Авторке, успокой се, отпусни се! Всичко ще е наред. Не драматизирай излишно ситуацията - щеше да е драма, ако си тежко болна, бедна или без подкрепа. Ти не си!

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 21:06 от Radilena

# 245
  • София
Нали не сте пропуснали, че родителите ѝ са работещи?
Неслучайно попитах по-рано каква ще бъде тяхната помощ, защото за някои помощ е да ти гледат детето два пъти в месеца, когато ти се наложи да отидеш на лекар и фризьор (примерно). И това наистина е помощ, не го отричам, само давам пример. Само че на нея такъв тип помощ не ѝ върши работа. Цитирам я "Родителите ми сами предложиха да съм при тях, за да ми помагат - не толкова финансово, колкото с грижата, когато се налага." Никъде не се и намеква някой от тях да напусне работа, за да гледа детето. Никъде не се и намеква тя да не работи, а те да я издържат с детето. Работещи хора могат да помагат с гледане само вечер и през почивните дни, и по изключение през работно време. Тоест за нея ще остане хем да обгрижва детето си през деня, хем да издържа себе си и детето си. Да пиша ли това колко реалистично е?

# 246
  • Over the hills and far away
Авторке, мисля, че не си даваш много сметка какво значи да си родител, хеле пък самотен. Остави ги първите 1- 2 години безсъние, тогава ще си в майчинство. После се започва- 1 седмица на градина, 2 седмици вкъщи. Като се обадят от градината да си го вземеш, защото е вдигнало температура/ има разтройство/ повръща- тръгваш. Няма проекти, няма съвещания, няма " ама ще го взема в 17 часа". Шефовете биха ли ти влезнали в положение? Или и за това ще разчиташ на родителите си ( на 50-60 г. и те все още работят)? На линия ли ще си за всички рождени дни, за всички тържества, родителски срещи? Детето ще има нужда от стабилност, спокойствие и сигурност- доколко би могла да осигуриш такава среда? Училище, допълнителни уроци или курсове, тренировки- ще имаш ли възможност да развозваш? Или родителите ти..? През училищните ваканции кой ще се грижи за него? Ако ти се разболееш пак ли родителите ти..? Ако срещнеш евентуално нов мъж, отново ще мислиш за детето- кога да ги срещнеш, дали ще го приеме... Няма спонтанни уикенди с любимият- детето някой ще трябва да го гледа. Или родителите ти..? На кръстопът си в момента за следващите двайсетина години- мисли с главата си, че не избираш само за себе си, а и за още най- малко трима души.
Забременителят нарочно не го слагам в картинката, че с него ще е още по- тегаво.

Голяма готовност, няма що- кратка и бурна авантюра, жената налапала сериозно въдицата си мечтае за семейство, докато бащата всякак се опитва да й набие в ума, че между тях няма да се получи. Тя иска да се върне в дома на родителите си, за да й помагат с бебето, а той се съветва с неговите как да процедира. И двамата не могат да се оправят сами на почти 30.

# 247
Жената ще излезе в майчинство и ще си гледа детето! Не се излагайте! Познавам жени, които се справиха. Дори мои познати - жени с увреждания се справиха и си отгледаха децата с подкрепа от родителите си. На някои от тях децата вече пораснаха - живи и здрави!

# 248
  • Далечният изток
Никоя жена с първо дете не е подготвена какво я очаква. Всички се учим да сме родители по време на родителството. Предварително не става. Така че... ще се научи, както сме се научили всички ние, които сме родители. Ми трудно е, подготвен, неподготвен, все си е трудно да се грижиш за друго човешко същество. Аз в нейните качества на майка не се съмнявам. Въпросът е да не поддаде на "бащата" и семейство...

# 249
  • София
Да. Добре платеното майчинство е една година. А след това?

Много съм съгласна с marie_curie.

Такива важни житейски решения не се взимат с розови очила и наивност. Трябва да се мисли трезво.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 21:41 от milenaka

# 250
Да. Добре платеното майчинство е една година. А след това?

Много съм съгласна с marie_curie.

Такива важни житейски решения не се взимат с розови очила и наивност. Трябва да се мисли трезво.

После 780лв. Направо ще цъфне и върже с тях....

# 251
Има подкрепа от родителите си. Здрава и работеща жена няма да умре от глад - нито тя, нито детето й. Има и възможности за дистанционна работа.

# 252
О, да. Родителите й ще подскачат от щастие, че 27 годишната им дъщеря се връща вкъщи бременна и без мъж и очаква от тях да й помагат, разбирай издържат. Блазе им просто!

# 253
  • планетата Земя
Аз не бих родила от такъв мъж. Колкото и да боли, по-добре без дете от такъв... мамин-златен. Трябва да е някакъв безумен красавец, че да му се чудиш на такъв. Но нищо не може да компенсира такова отношение и такова мислене. Съжалявам 😔

# 254
  • София
Нито някой тук ще й гледа детето, нито ще легне на масата да му правят аборт, нито ще й роди едно, ако остане без... Така че всякакви категорични изказвания и в двете посоки какво трябва да направи авторката, са ми много интересни и много не на място.

Общи условия

Активация на акаунт