Бременна и сама

• 15 750
  • 567
  •   1
Отговори
# 390
Аз предлагам на авторката тоя месец да си отдели 780 лв и да живее с тях, без бебе. Просто да опита. После да си помисли първоначално колко ще струва едно бебе… да види други майки тук във форума ще й кажат.
Е не е казано, че човек започва с 0 лв. в банката и всеки месец трябва да живее само от изкараното същия месец?
Обикновено като имаш по-високи доходи, пък по-ниски разходи, спестяваш "бели пари за черни дни" точно за да имаш за такива периоди, когато останеш със 780 лв/месец. А те не траят вечно.
С което не казвам смело да ражда и да си гледа детето сама - тя си знае в каква финансова ситуация е.

# 391
  • Melmak
Авторке, явно търсиш валидация на избора си, а нямаш колебания.

Да ти кажа преди 10 г съм се мъчила и със заплата под мрз тогава. Мизерия и пак мизерия, без да плащам квартира. Не искам да си спомням. Очевидно е, че съм оцеляла някак, но това чудо нито на себе си ще го причиня пак, нито на дете.

Ти щом вече си взела решение, темата няма смисъл. Тук всеки ти дава гледна точка и нюанси. Един ти казва, че нещо може да е трудно, друг казва, че не е толкова трудно.

Ми щом искаш си го роди това дете, ние писахме 25+ страници, за да даваме нюанси, ама ти от първия ден още си била наясно какво искаш. Просто си  мислила, че в женски форум ще те насърчим масово да размножиш тоя нехранимайко.

# 392
Напротив. Търся мнения, съвети, подкрепа. Това и получих.
Просто лично аз не бих нападала толкова човек, когото не познавам. Всъщност и да го познавах. От някои коментари просто останах меко казано втрещена, че са писани от жени.

# 393
Тук е пълно със самотни майки, които ти казват, че ще ти се вземе акъла - ти обаче, не! Ами като си си навила раждай.
Моли се само родителите ти да са живи и здрави или да не се отметнат в грижите за детето, че в чудо ще се видиш.
Заключвай темата и това е.

# 394
  • София
Аз не съм самотна майка и не бих допуснала да бъда, но имах много близък роднина, който стана самотен родител по стечение на обстоятелствата (вдовец). Видях много, много отблизо какво е. Не бих причинила такова нещо нито на детето си, нито на себе си. Там помощта също беше спорадична (нямаше вариант за друга с работещи баби и дядовци) и положението не беше добро (като се изразявам много меко).
Но, както казах, кой каквото си направи.

# 395
  • Melmak
Просто лично аз не бих нападала толкова човек, когото не познавам. Всъщност и да го познавах. От някои коментари просто останах меко казано втрещена, че са писани от жени.

Не е до нападане. Прочети внимателно какво ти написа Карина.

Повярвай, тук сме едни анонимни непознати, които подкрепа трудно ще ти дадат. Защото и ти за нас си просто непозната, ще раждаш ли, няма ли, нашия живот си тече и ти какви кахъри ще береш са си твоя работа.

Който не е съгласен с твоето вече взето решение е лош и те напада.

# 396
  • София
Проблема не е,че е първо дете, не става дума, че ти трябва да се научиш на нещо или да придобиеш някакви умения, ще справиш като майка като всяка от нас. Проблема е, че обективно ще бъдеш в една ситуация на доста дълга несигурност, където трябва да си майка и баща, да осигуряваш издръжка, време, грижа, само ти, на 100%. Това проблема, който се опитваме да обясним. Не че няма да се справиш, а че ще ти гадно, дълго време и ще си мислиш дали не можах по-добре да си пдоредя нещата. И едно е да не ти стигат средствата или времето за теб, съвсем различно е да лишаваш детето си от нещо, много по-неприятно е.
И да гаранции няма, има хора които изпадат в такава ситуация и се справят по един или друг начин, но ти още не си изпаднала в тази ситуация, още имаш избор и ако решиш да имаш дете сама, не е лошо да знаеш какво точно означава да имаш дете. Повечето хора които се опитваме да го обясним, сме минали през подобна ситуация и пишем от опит, (не съм решила да бъда самотниа майка, но живота ме постави в тази ситуация)...и далеч не е така розово и ленсо както тук някой се опитват да я представят. И пак казвам, не те навивам да парвиш аборт, просто слез на земята и прецени трезво как ще действаш. Познавам жени, решили да бъдат самотни  майки инвитро, без мъж, но това са осъзнати, планирани решения, подготвени до колкото е възможно от гледна точка на стабилност, не спонтанни решения, с надеждата, че бащата ще се върне. И не ми отговаряй, аз лично пиша с най-добри намерения, защото после всичко рефлектира върху теб. Ще справиш, да, ще бъдеш ли щастлива и доволна от живота...не знам, зависи от подкрепата която ще получиш, понякога тя трябва да е 100%.

# 397

И получи мнения, съвети и подкрепа. Просто явно мненията, които не ти харесаха ги прие като нападане, което е мега грешно. Всеки ти споделя според опита и живота си.

# 398
Аз съм за балансиран избор, а тя вече го е направила.
И, не, не са нужни торби с пари за детето. Особено първите 3 години. Най-важни са първата една година (тогава детето рядко боледува, ако всичко е наред със здравето и средата му) памперси, лекарства и добавки за колики, бебешка козметика, храна (ако кърми основно, ще ѝ отпадне голямо перо). Дрешките, ако не решиш да го обличаш по някакви моди и с Диор, също не са непосилни. Добро бюджетиране ѝ трябва. Пари за антибиотици и по-тежки лекарства от 1 до 2 пъти годишно. Играчките също могат да се разпределят и планират месечно според развитието на детето.
Основната инвестиция в началото е за количка, легло, проходилка, столче за хранене.
По-големите разходи започват след 3-годишнината на детето.

# 399
На мястото на авторката бих заключила темата още сега.

Начинът на изказване на някои минаха границата на добрия тон.

# 400
Авторке, стискам ти палци! Дори ако заключиш темата, напиши ми на лични как се развива ситуацията при теб. Подкрепям те морално!

# 401
Винаги ме е изумявало това тук да се представя живота на самотна майка като нещо супер хубаво, приятно и как няма да и е пречка за бъдеще в отношенията и с мъжете. Това изобщо не е така, разбирам ситуацията и, както и че щом го чувства така да го запази, наистина е по добре да го роди вместо цял живот да се обвинява за аборта, но е добре да знае какво я чака. Слагането на розовите очила изобщо не е в нейна полза, проблемите пред които ще се изправи предопгам са описани добре в страниците назад. Бих наблегнал на това, че вече няма да е толкова атрактивна за ергените, ще се сблъска с още разочарования и в тази част, каквото и да и говорят тук как са ги взели топ ергени с по 2-3 деца и т.н. В реалния живот не е точно така, нека го има предвид, не че не е възможно да намери точния човек за себе си и с дете, но определено е по трудно. При всичко горе изброено ако е добре осъзнато и въпреки това се чувства готова да се справи, мога да и пожелая успех

# 402
Дай ми адреса си - ще дойда да те ошамаря!
Да теб, авторке!

Голяма любов било, единствения от който искаш дете!!! ГЛУ-ПОС-ТИ! Ама ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ!

Зарязал те е, като един парцал. Не му пука за теб. Грамподкрепа, съпричастност, грижа ама любов! Използвали са те и е време да го видиш.

Детето не е играчка! Ще си родя детенце, защото не ми е виновно.... Наивни щуротии! Детето е отговорост, грижа и ангажимент ЗАВИНАГИ. Няма да има момент, когато да се върнеш назад. Никой не дава и гаранции, че ще е здраво или лесно за гледане. Никой не дава гаранции, че ти ще си здрава и какво ще стане с него. Никой не казва, че ще е безпроблемен тинейджър. Не познавам много жени, които се справят сами финансово!

Та глупостите за любовта с оня нещастник - направо ги забрави! Ще се върнел след година, защото си страхотна жена! Е бива ли пък чак толкова да не схващате като ви правят на маймуни!

А за детето помисли! Аз не бих го задържала! Целият ти живот ще се изкрии по начин по който никак няма да е лек.

# 403
  • На изток от Ада
Е нека пише как е бил разговора с онзи!

# 404
  • София
Ауууу ти да видиш... Дете без баща го обричало на нещастен живот и самота, и болки и страдания, и какви глупости беше още...
Ами ако има най-любящия баща и той вземе, че примерно умре, докато детето е бебе? М? На какво го обрича?
Що за елементарни разсъждения...

Какви са тези 1 на 1000 примери, които даваш? Колко майки-вдовици познаваш? Повече ли са от тези с любящи бракове?

Значи за теб е ок едно дете да няма баща? И още повече, да има баща, който не иска нищо общо с него? Защо е толкова закостеняло мисленето в тази страна

Е то по вашата логика няма разводи на тоя свят, навсякъде където има деца, родителите са препълнени от любов Simple Smile)))))) Лол! И как точно се осигурява любящ баща ?!

Общи условия

Активация на акаунт