Бременна и сама

• 15 732
  • 567
  •   1
Отговори
# 330
  • Over the hills and far away
Не, Стеана, обяснявам го на нея, защото на нея й предстои. Изобщо не иде реч за мързел или егоизъм, а за нормално ежедневие. Като си се справила "със всякакви предизвикателства" би трябвало да го знаеш. Излишният драматизъм с домашното насилие и нападките не подкрепят тезата ти ни най- малко.

# 331
tays, ти имаш син. Ако имаше дъщеря, дали би мислила пак така Simple Smile

# 332
Хм, като за 27-годишна по-скоро съм ЗА детето и голям шут на баща му, ама такъв, че никога да не го виждам и чувам. И никакво припознаване, никакво!
Според мен не е редно така - добър, лош, това е баща му и детето има право да знае кой е. То и без това ще пита като порасне.
В някои държави мисля даже не разрешават така - защото без баща (примерно починал) държавата трябва да плаща социални на майката, а като има жив и здрав баща гонят него да си плаща издръжка, за да не тежи на държавния бюджет - което не е редно, ако има баща с доходи. Като е правил дете, отговорен е до 18 г. за него.

Относно самия казус, мисля си сега ако моята дъщеря (тийнейджърка) ми иска да се върне в къщи след като вече се е изнесла и е станала самостоятелна, а аз и жена ми си чакаме пенсиите... и да ни натресе да гледаме бебе, защото много се била влюбила в някакъв нехранимайко. Ще трябва хубаво да си помисля. Естествено, детето си на улицата няма да оставиш, ама не е и хубаво пък да го възпиташ "каквото и да направиш маме, за теб винаги ще има място и издръжка тук, така че недей много да го мислиш и да поемаш отговорност за постъпките си"

# 333
Скрит текст:
Лесният секс и подобните на семейство връзки преди брака обезсмислят самия брак и семейството като обезпечение на интересите на децата и жената. Днес вече е норма. Утрешното нормално за дъщерите ви ще бъде това - самотни майки с по едно или няколко деца, добити докато опитват да намерят баща за децата си. А мъжете ще стават все по-потребителски настроени и безотговорни, защото ... защо да "плащат" за нещо, което  е толкова лесно и достъпно...

Относно терзанията на авторката, нямам съвет. Каквото и решение да вземе, ще тегли последствията цял живот.
По-добре лесен секс и несемейни връзки, отколкото задължението да се женят, че да имат право да правят секс и деца. По-добре рискът да останеш сам, отколкото всякакви морални и религиозни стигми, които да държат семейството заедно.
И обстоятелствата са различни, сравнени с преди 100г., сега един родител може да гледа дете сам по отношение на дом, финанси и среда, особено средата - никой няма да го осъди, има някакви финансови и социални инструменти да се справя и тн.
Интересно, че въпреки тая свобода, любов, деца и семейства има. Значи отпадането на социалния натиск "задължително да се ожениш" не е спряло никой да обича и да ражда.
Хахахха Ееех, колко е лесно сега сам да отглеждаш дете/деца! Няма стигма. Всичко останало е песен. - цените на жилища са стигнали до небесата, в сравнение с нашенските заплати, наемите в големите, пък и не дотам големите градове също са високи за сам човек, работещи потенциални дядовци и баби, без възможност за кой знае каква подкрепа... и това е само малка част, началото. Изключително лесно е. Отстрани. И на чужд гръб.

# 334
  • София
Какви лишения. Трима възрастни, двама работещи.
Скрит текст:
Ще има и социален кръг, и топло, и обич. Това дете е желано от авторката. Няма да го махне, независимо от мотивите си. Иска си го. Ще се справи.
Да не се лъжем, че за малки деца основната грижа си е на майката, колкото и да участва бащата.

Според мен родителите на момчето ще предложат финансова помощ. Може и да искат да участват в живота му и да се надяват да приобщят блудния син.
Тя може да си позволи да е неработеща само през първата година. След това не. Освен това двама от въпросните трима възрастни са предложили само спорадична помощ с гледане.

# 335
Скрит текст:
Лесният секс и подобните на семейство връзки преди брака обезсмислят самия брак и семейството като обезпечение на интересите на децата и жената. Днес вече е норма. Утрешното нормално за дъщерите ви ще бъде това - самотни майки с по едно или няколко деца, добити докато опитват да намерят баща за децата си. А мъжете ще стават все по-потребителски настроени и безотговорни, защото ... защо да "плащат" за нещо, което  е толкова лесно и достъпно...

Относно терзанията на авторката, нямам съвет. Каквото и решение да вземе, ще тегли последствията цял живот.
По-добре лесен секс и несемейни връзки, отколкото задължението да се женят, че да имат право да правят секс и деца. По-добре рискът да останеш сам, отколкото всякакви морални и религиозни стигми, които да държат семейството заедно.
И обстоятелствата са различни, сравнени с преди 100г., сега един родител може да гледа дете сам по отношение на дом, финанси и среда, особено средата - никой няма да го осъди, има някакви финансови и социални инструменти да се справя и тн.
Интересно, че въпреки тая свобода, любов, деца и семейства има. Значи отпадането на социалния натиск "задължително да се ожениш" не е спряло никой да обича и да ражда.
Хахахха Ееех, колко е лесно сега сам да отглеждаш дете/деца! Няма стигма. Всичко останало е песен. - цените на жилища са стигнали до небесата, в сравнение с нашенските заплати, наемите в големите, пък и не дотам големите градове също са високи за сам човек, работещи потенциални дядовци и баби, без възможност за кой знае каква подкрепа... и това е само малка част, началото. Изключително лесно е. Отстрани. И на чужд гръб.
Защо отстрани и защо на чужд гръб? Първото ти мнение е изказано в общ контекст, а не като съвет към авторката. Така че и отговорът е такъв.

И какво общо имат наемите, заплатите, цените на жилищата и подкрепата от роднини - съпоставени с тезата ти в първото ти мнение, колко СТРАШЕН и ОПАСЕН бил лесния секс и съжителството на семейни начала.
Еми не, не са толкова страшни.
С брак или без, всички се борим с проблема с жилище, наеми и подкрепа от роднини.

# 336
tays, ти имаш син. Ако имаше дъщеря, дали би мислила пак така Simple Smile
Бианка, не зная, наистина. Моите наборки с дъщери отдавна имат внуци, огромна радост е. И помагат, защото са работещи. Всякаква подкрепа оказват, каквато изисква ситуацията.
Моето мнение е по казуса само, и не виждам причина тази авторка да не роди. Моментът си е идеален, а и тя е допуснала бременност, защото е готова за майка. Не мога да си представя да съветвам жена да прави аборт, а дъщеря- още по- малко. Каквото реши- това ще е.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 11:10 от tays

# 337
  • Melmak
Ако авторката нямаше терзания, тази тема нямаше да съществува.

Не е въпроса само дали е на 27 години, а колко й е акъла. Академичното знание и квалификациите не са лакмус и признак за това колко си зрял. В случая авторката се държи като малко момиченце, баш като 20 годишна, прелъстена и изоставена. Образована, ама ако е на 2 петъка живот, полза от това образование в ситуацията няма много.

# 338
.Hazel., да, първото ми мнение по темата не е конкретно по случая на авторката, а обобщаващо тенденциите и реалността. И не, не си разбрала какво съм написала. Изобщо не мисля "колко СТРАШЕН и ОПАСЕН бил лесния секс и съжителството на семейни начала", а твърдя следното "Лесният секс и подобните на семейство връзки преди брака обезсмислят самия брак и семейството като обезпечение на интересите на децата и жената."

Какво отношение имали цените на жилища или наемите!? Ами, просто е. За двама е по-лесно, отколкото за един, при това с всички отговорности за дете и произтичащите от този факт трудности.

# 339
Не обсъждаме цените на наемите и прочее, те са ясни, ясно е и че двама е по-добре от един.

Говорехме за ситуацията хората да не се женят и какво било утрешното нормално, с изобилие от разочаровани майки и отсъстващи бащи. Еми, не е вярно, женят се хората (без принуда), деца се раждат, самотни родители се справят.

# 340
  • София
Зависи на колко години си.
Ако си така самичка и залутана, по-добре детето да го махнеш.
Детето го направихме вика и двамата с желание. Joy
То иначе щеше да е изнасилване, бе моме.

На 27 години съм и очевидно имах предвид, че детето е желано от двамата и не е станало случайно. Работя, родителите ми ме подкрепят. Под “сама” имам предвид, че бащата ме е оставил в това положение. Залутан би бил може би (почти) всеки с толкова пресни преживявания като това.

Истината е, че и след това може пак да се разделите. По -добре роди, после пък да търсиш донор.... Не си е работа.... Не знам как първо е направил бебе, пък после заявява, че не те иска и теб и детето..... Нещо.....Ако детето го е желал и той, би следвало логиката да е да иска да полага грижи за него и да не иска само теб....Все пак промяната е голяма, може да е шокиран .....Но абортите не са хубаво нещо, освен ако не се налага по медицински причини.

# 341
  • София
На 35г може да е взела ипотека, да си е повишила доходите, някои от родителите и да се е пенсионирал..А може и на 35г да не е готова за дете.

Сега трябва много добре да си прецени възможностите и добре да си изиграе картите.

То по тази логика, човек никога не е готов, аз на 27 си виках не съм готова, на 35 не бях готова и сега на 42 не съм готова и какво накрая кога си готов, в менопауза донорства да търсиш.....много яко ! Ами няколко инвитро процедури не се вписват много в средностатистическата бг заплата, не са всички министри да си го позволят. Мойта приятелка остана самотна майка, при перфектен уж брак, апартамент и тн. Е поне се грижи за детето, но истината е, че 500лв издръжка как те оправят, никак. Пак без нейните родители , да й осигурят къде да живее с детето и да я хранят, то само ботушите не може да му купи за 500 лв дето се казва. Тъй , че мъжете в масовия случай не те оправят с нищо , освен, че ще дадат материал без който бебе не става. Подчертавам масовия, защото има изключения, но не всички момичета имат богатия опит да въртят мъже.... Но това не значи, че нямат право на деца......

# 342
  • София
Скрит текст:
На 35г може да е взела ипотека, да си е повишила доходите, някои от родителите и да се е пенсионирал..А може и на 35г да не е готова за дете.

Сега трябва много добре да си прецени възможностите и добре да си изиграе картите.

То по тази логика, човек никога не е готов, аз на 27 си виках не съм готова, на 35 не бях готова и сега на 42 не съм готова и какво накрая кога си готов, в менопауза донорства да търсиш.....много яко ! Ами няколко инвитро процедури не се вписват много в средностатистическата бг заплата, не са всички министри да си го позволят. Мойта приятелка остана самотна майка, при перфектен уж брак, апартамент и тн. Е поне се грижи за детето, но истината е, че 500лв издръжка как те оправят, никак. Пак без нейните родители , да й осигурят къде да живее с детето и да я хранят, то само ботушите не може да му купи за 500 лв дето се казва.
Тъй , че мъжете в масовия случай не те оправят с нищо ,
Скрит текст:
освен, че ще дадат материал без който бебе не става. Подчертавам масовия, защото има изключения, но не всички момичета имат богатия опит да въртят мъже.... Но това не значи, че нямат право на деца......
Абсолютно невярно.

Темата се напълни с новорегистрирани с бомбастични изказвания.

# 343
За 500 лева издръжка доста жени само могат да си мечтаят. И със сигурност не ги харчат за чифт ботуши. Наистина големи глупости.

# 344
Абе какъв донор и инвитро, момичето е на 27г. Живота е пред нея, може да си намери някой свестен и да има семейство,а не да е самотна майка и да се чуди как да се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт