Бременна и сама

• 15 787
  • 567
  •   1
Отговори
# 345
  • На изток от Ада
Вече има и млади хора за инвитро.
Имах позната 26 беше тогава по инвитро ходеха с мъжки фактор. Той също на 26г. Забременя инвитро... И още случай има

# 346
Вече има и млади хора за инвитро.
Имах позната 26 беше тогава по инвитро ходеха с мъжки фактор. Той също на 26г. Забременя инвитро... И още случай има

То има, ама има и много жени след аборт, забременели нормално и родили деца.

# 347
  • На изток от Ада
Е да , но ние не знаем дали ще забременее и роди.
Аз забременях на 27 г спонтанен аборт беше, и имам още няколко спонтанни.

# 348
И като не знаем какво ще стане, трябва да приемем най-лошия вариант за донор и инвитро ли? Чак пък толкова драма не е нужна.

# 349
На 35г може да е взела ипотека, да си е повишила доходите, някои от родителите и да се е пенсионирал..А може и на 35г да не е готова за дете.

Сега трябва много добре да си прецени възможностите и добре да си изиграе картите.

То по тази логика, човек никога не е готов, аз на 27 си виках не съм готова, на 35 не бях готова и сега на 42 не съм готова и какво накрая кога си готов, в менопауза донорства да търсиш.....много яко ! Ами няколко инвитро процедури не се вписват много в средностатистическата бг заплата, не са всички министри да си го позволят. Мойта приятелка остана самотна майка, при перфектен уж брак, апартамент и тн. Е поне се грижи за детето, но истината е, че 500лв издръжка как те оправят, никак. Пак без нейните родители , да й осигурят къде да живее с детето и да я хранят, то само ботушите не може да му купи за 500 лв дето се казва. Тъй , че мъжете в масовия случай не те оправят с нищо , освен, че ще дадат материал без който бебе не става. Подчертавам масовия, защото има изключения, но не всички момичета имат богатия опит да въртят мъже.... Но това не значи, че нямат право на деца......

То като една потребителка, която не работеше, и се чудеше как имало хора, които ходели на работа за МРЗ, която тогава беше към 300 лева, след като човек имал разходи 10 лева дневно за билети и да си купува обяд на работата. Съвсем очевидно е, че никой, който разчита на себе си, не си харчи цялата заплата само, за да ходи на работа. В тази връзка, 780 лева майчинство втората година са доста близо до МРЗ сред удръжките, а доста хора получават толкова и гледат поне едно дете, без да чакат родителите им, които в общия случай получават не повече, да ги хранят.

Сигурна съм, че 500-те лева издръжка са ѝ от голяма полза на приятелката ти, т.е. добре я оправят, а ако чака на родителите си и да ги хранят, едва ли купува ботуши по 500 лева. Ако го прави, аз на мястото на родителите нямаше да я издържам нито нея, нито детето ѝ.

А 42 г. наистина е сериозна възраст да се чудиш дали тепърва да имаш дете.

# 350
  • На изток от Ада
И като не знаем какво ще стане, трябва да приемем най-лошия вариант за донор и инвитро ли? Чак пък толкова драма не е нужна.
Ми не, не е мое мнение това.

# 351
  • София
То много неща не са гарантирани в живота.
Аз съм по клиники от 20-годишна, а не съм правила аборти по желание и децата ми са резултат от репродуктивната медицина.
Имам съученичка със 4 аборта по желание в младежките години и 2 прекрасни деца, заченати и износени без проблем. Даже от същия мъж, но бяха непълнолетни преди децата и случаят беше напълно различен.
Въпросът е съвсем друг в конкретния случай.

# 352
С 780лв месечен доход си е жив глад, хайде да не се лъжем и да не си говорим глупости. Този месец за изследвания и лекарства на детето съм дала 210лв. С останалите 570лв да плащаш сметки и да се храниш ти и детето как си го представяш? Това са 19лв на ДЕН за всичко останало. Ако нямаш помощ финансова от мъж или родители си е жив глад.

# 353
С 780лв месечен доход си е жив глад, хайде да не се лъжем и да не си говорим глупости. Този месец за изследвания и лекарства на детето съм дала 210лв. С останалите 570лв да плащаш сметки и да се храниш ти и детето как си го представяш? Това са 19лв на ДЕН за всичко останало. Ако нямаш помощ финансова от мъж или родители си е жив глад.

Тези пари за лекарства и изследвания не са регулярен ежемесечен разход. Детето ми много здравословни проблеми е имало, в периодите на операции по много повече пари са вървели, макар че за децата много неща се покриват от ЗК или фонд. Точно светилата се брояха и все още се броят на пръстите на едната ми ръка, и преглеждаха децата не в частни кабинети, а в болниците, в които са. За по-незначителни сезонни болести имам избор дали да дам 70-100 лева за платен преглед или да заведа детето при личната или някъде другаде с направление.за лекарствата, половината от които са витамини, подсилващи имунета чудесии и хомеопатия, също всеки сам си преценява.

Със 780 лева не е жив глад, особено ако живее без разходи за жилище, готви общо и дели разходите. Да, би трябвало да ѝ остават и за нейната част от разходите.

# 354
Аз говоря, ако е сама, ти ми говориш за готвене общо и споделяне на разходи.... Четем ли се изобщо? И да, в събота в 21ч точно при педиатъра ще отидеш да чакаш за направление или преглед. Особено с кърмаче или с дете с 40градуса температура.... И изобщо не е месечен разход с дете в яслена или градинска възраст... Изобщо не боледуват в този период....
Така и как ги разпределяме тия 19лв на ден?

# 355
Авторката е страшно наивна. Хванала се е на класическото оправдание на всеки коцкар "аз много те обичам, но не можем да бъдем заедно, понеже съм много наранен от предишна връзка". И още не може да се усети, че е била използвана, продължава да пише колко се обичали, как си пасвали и че било желано детето. Ама реалността е друга, и ако досега е успявала някак си да си затваря очите за очевидното и да се убеждава, че този е голямата ѝ любов, то сега е време да си поеме последствията. Аз я съветвам да направи аборт, млада е, има време да срещне нормален мъж и да създаде семейство.

# 356
  • София
Всъщност ние не знаем какво предлагат нейните родители. Тя спешно трябва да си изясни този въпрос с тях. Не знаем и разговорът на бащата с неговите родители до какво е довел. Като си разбере всички опции, авторката ще трябва да си претегли възможностите много внимателно. Нейната ситуация не е ситуацията на никой друг и не трябва да се подвежда от мнението на други хора, някои опитващи се да валидират собствените си избори или проектиращи собствените си неуспехи.

# 357
Чакаме я да се включи. Ако благоволи след снощната взгляда. :>

# 358
Аз говоря, ако е сама, ти ми говориш за готвене общо и споделяне на разходи.... Четем ли се изобщо? И да, в събота в 21ч точно при педиатъра ще отидеш да чакаш за направление или преглед. Особено с кърмаче или с дете с 40градуса температура.... И изобщо не е месечен разход с дете в яслена или градинска възраст... Изобщо не боледуват в този период....
Така и как ги разпределяме тия 19лв на ден?

Нали авторката коментира, че би се преместила при родителите си, след като роди, а тук кършат пръсти как ще се оправя при това положение и как няма да получи помощ, понеже работели? То стига след работа да я отменят по малко, и в почивните дни, и ще е повече, отколкото доста майки получават от бащите.

Колко пъти детето ти беше с 40 градуса температура? Да не искаш да кажеш, че се случва редовно, и не знаеш, че в събота и неделя има дежурни кабинети, с които имат сключен договор личните лекари? Повечето боледувания на децата в тази възраст са досадни, със сигурност им причиняват неразположение на децата, на родителите - също, като се чудят кой да гледа детето, ама не са кой знае колко сериозни и рискови.И определено не трябват 200 лева месечно за тях, ако ги нямаш тези пари.

# 359
  • София
Да ѝ помогнат вечер понякога, докато тя не работи е едно. Тя да тръгне на работа и те да са на работа е съвсем друго. Тогава "да ѝ помогнат вечер" не е достатъчно. Защото когато това дете се разболее (а това ще бъде често), трябва някой да не ходи на работа.

П.П. Може тя и да го гледа, и да го издържа, ако има много разбран работодател. Ако няма, става сложно.

Общи условия

Активация на акаунт