🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 11 (24.11 - 01.12)

• 40 028
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 945
Благодаря за отговора.
Ето, питам  - защо /видно от последните епизоди/ сякаш прехвърли симпатиите си и желанието да си “бушон“ от Бистра към Алекс?

Алекс беше човекът, който най-добре разбираше стратегиите ми. Затова и прекарвах толкова време с него.

Но никога не съм оттеглял подкрепата си от Бистра или Венци.

Уговорката ни беше Венци/Алекс първи и втори финалист. Бистра - трета, избрана с гласуване от социалната игра. Падаха се по 30-35 гривни на човек. Имахме и два "бушона" в резерв. На всичко отгоре Лагер 3 държахме и колелото. Дето се вика - няма какво да се обърка. Поне така си мислеше Мирцата 😁

Мирцата...ако сте Вие, моля да не се обиждате на критиките на публиката, предполагам не се. Разни хора, разни идеали. Обаче има една приказка, която в известен смисъл е много вярна - компютрите са способни да разрешат всички проблеми, създадени от компютри. За останалото...някои го наричат съдба, други Вселена, трети - природа, а четвърти - Бог. Поздрави! Blush

# 946
И аз ще помоля, нека да не се издава нищо за предстоящите епизоди. Благодаря.

*и заваляха сладките усмивки и "умилвания" за новодошлият Sweat Smile Повечето го бяхме понамразили. Сега сладки думички ще завалят Simple Smile
Малко като ситуацията с избора на Венци за изграчи от ония ден. Сълагерниците му се мусеха, но като се върна накичен с гривнички му скокнаха да го прегръщат Wink

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 17:10 от AniNe

# 947
  • Другата България
Да, аз питам въз основа на това, което знаем до момента.
Относно сметките, които Миро написа, че са си правили в лагер 3.
Ясно е, че третия участник ще се избира въз основа на социалната игра, но как можеш да си сигурен, че точно този, когото ти искаш, ще е избран?
Вероятно са разчитали на мнозинството, което са очаквали да имат /до финал да останат 5 човека представители на лагер 3/. Не виждам друго обяснение.
И пак стигаме до броя на кутиите, които се отварят на финала, съответно с парите в тях.
Ако са равен брой - всички разпределени по равно между тримата финалисти - ок.
Но ако зависят от брой гривни, тогава кой по ягодите ще е съгласен да е трети доброволно?

# 948
Доколкото разбирам Миро, явно ще му се объркат плановете.
Миро, за много от нас ти ни бе фаворит, но искахме да играеш за себе си.

# 949
  • София
Аз не съм загубила надежда, че Миро, в крайна сметка, ще заиграе за себе си.
Абсурдно ми е той да е бушон на Алекс.

# 950
  • София
Аз не съм загубила надежда, че Миро, в крайна сметка, ще заиграе за себе си.
Абсурдно ми е той да е бушон на Алекс.

И аз така.

# 951
И на мен това със социалният вот ми е голяма мъгла. Кой луд няма да гласува за себе си на полуфинал ? А ако пък нямаш това право си е голяма тъпотия, два месеца си изнемогвал и събирал гривни за да ги дадеш на някой друг накрая.
Най- редно ще си е тримата с най- много гривни да се класират. Само дано не го направят като Сървайвър и последните осем в случая да имат глас кой ще е финалиста, че тогава е ясно ,че ще се гласува по лагери. За каква социална игра тогава става на въпрос ? ( То си е направо като Левски Vs ЦСКА.)
И ако на Миро идеята му е била Бистра да е трета и избрана с вот, защо я накараха да прекрати уговорката си с Дзами ? Голяма глупост. Много добре си се беше позиционирала Бистра за социален вот, както и с Жорето намери приказка. Само трябваше да не и се пада диска и да си мие ръцете с останалите от племето. Ама пусти популизъм, мъжки думи и т.н...
Нещо стратегията им ми се вижда като "сметка без кръчмар " на мен.
И определено усещам накъде духа вятъра, жена на финал не вярвам да видим.

# 952
Това "Алекс най-добре разбираше стратегиите ми" звучи като "защото Алекс е най-умен" . Да но аз помня, че до един момент Миро ти само с Бистра бистреше стратегии. Алекс тогава реално не участваше в тайните ви разговори. Така, че все пак е имало нещо, което рязко обърна нещата в посока към Алекс и то се случи на по-късен етап, не от началото, когато ти заяви, че мисията ти е да подкрепиш жена, която заслужава да е на финал. Изведнъж мисията се смени с "най-умния да е на финал". Нещо такова се получи сякаш.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 19:40 от pandorina

# 953
  • Другата България
Скрит текст:
И на мен това със социалният вот ми е голяма мъгла. Кой луд няма да гласува за себе си на полуфинал ? А ако пък нямаш това право си е голяма тъпотия, два месеца си изнемогвал и събирал гривни за да ги дадеш на някой друг накрая.
Най- редно ще си е тримата с най- много гривни да се класират. Само дано не го направят като Сървайвър и последните осем в случая да имат глас кой ще е финалиста, че тогава е ясно ,че ще се гласува по лагери. За каква социална игра тогава става на въпрос ? ( То си е направо като Левски Vs ЦСКА.)
И ако на Миро идеята му е била Бистра да е трета и избрана с вот, защо я накараха да прекрати уговорката си с Дзами ? Голяма глупост. Много добре си се беше позиционирала Бистра за социален вот, както и с Жорето намери приказка. Само трябваше да не и се пада диска и да си мие ръцете с останалите от племето. Ама пусти популизъм, мъжки думи и т.н...
Нещо стратегията им ми се вижда като "сметка без кръчмар " на мен.
И определено усещам накъде духа вятъра, жена на финал не вярвам да видим.
Именно, именно. Изразила си едно към едно това, което казвам и аз от вчера, и което мисля.
Хем дадоха на Бистра сигурност и я накараха да се откаже от всякакви социални контакти извън “семейството“, хем пък тя да е победител в социалната игра....ми защо не например Венци да е този със социалната игра? Той е харесван от всички на острова, защо Бистра трета, СЛЕД Алекс/Венци?

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 18:25 от Merri_An

# 954
Дето се вика - няма какво да се обърка. Поне така си мислеше Мирцата 😁

Парвилата са съвсем други, нали?
Ама не казвай де.

# 955
Според мен Бистра сама взе решението да се откаже от коалициите с другите лагери и това стана преди Алекс да го предложи. Не видях никой да я кара да го прави. И вероятно дилемата за нея е била - или със собствени сили и несигурен финал, или да се довери на лагерната стратегия на Мимоландия и да има сигурен финал.

Което, разбира се, не пречи първо да е взела едното решение, а после да е размислила и да го е променила.

# 956
Бистра се отказа от коалициите извън своя лагер защото не знаеше как да балансира с всички. Хем своите да пази,  хем външните и то кой остава за обстрел? Щеше да се наложи да се изметне от думата си, което тя искаше да избегне.
Мен по-скоро ми се струва, че тя загуби малко от хъса и борбеността с които в началото се отличаваше заради спокойствието, което и даваха Миро и Мая, че са и бушони. И то без тя да го е поискала. Ето тук не съм съгласна с позицията на Миро. Отиваш при един силен човек, който чудесно се справя сам и иска да постигне с честна игра успеха си и му се предлагаш за патерица. Разбирам да е слаб, да те е помолил..ето с това аз не съм ок. Ако искаш ти пак си го подкрепяй но не му го заявявай. Остави го да знае, че трябва да разчита само на себе си за да вложи максимума от себе си. А не да го успокояваш.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 19:36 от pandorina

# 957
  • Другата България
Е, то явно няма как някой да я накара да го направи, това е изкуството на манипулатора /по принцип, не говоря за Миро или Алекс/. Но поне според мен Бистра съвсем сама /и с помощта на Мая/ можеше да се справи с това да стигне финал, имам предвид момента, в който имаше и подкрепата на Дзами, дори и отчасти на Гогов. В другия момент, в който вече се заговори за семейство и някак негласно Миро пое ръководната функция в него Бистра почувства една сигурност, едва ли не 100%-ова, че дори и да се провали на някоя игра, ще има кой да я “спаси“ /освен Мая/, въпреки че пък никога не е стоял въпроса тя да остане без нито една гривна. И пак поне според мен Бистра не е искала “сигурен“ финал, а такъв, в който тя да не е последна, защо не и победител, с най-много гривни.
Затова не ми се връзва обяснението на Миро - не, че не му вярвам, но не смятам, че Бистра ще се задоволи само със “сигурен финал“, и оттук ще дойде раздора в семейството.
Въпреки това, продължавам да мисля, че тя няма да финалистка.

# 958
Бистра се отказа от уговорките ,първо защото Миро я "набра" , че не може на всички да обещава, защото няма да има кого да сложи при избор на диска. (Отново допираме до " мъжката дума", а удобно се забравя, че Бистра не е мъж. ) И второ защото Алексчо изрично Уповести, че той не им вярва заради тези уговорки. То нямаше полезен ход в случая за нея, или доказваш верността си или си аут от " семейството". И точно тук ми се разминава тактиката за третият финалист- социално избран. Как си го представяха те, че ще се случи като отрязаха всякаква външна политика, заради новобогаташчето Алекс, който всички го дразнят, ако не му вървят по гайдата ? ( Жорката- лицемер, Кирцата- противен,  Ванеса - тъпа, Гогов- арогантен...) Той и затова " всесилният" излезе със синхрон, че ще ги закара и тримата на финала, ако го слушкат. Само, че Венцченцо размъти водата и сега авариен план се мъдри. И нека позная коя жена с най- много гривни за "прилапване" ще искат да бъде жертвана за племето, а.к.а Сашко. Само, че май, май са се объркали и Мая няма да харесва това. 😁

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 19:29 от Joy 05

# 959
  • Другата България
Само дано да има време за “аварийния план“.
И да се отработи с финес.
И си признавам, че след като два месеца хейтех Мая денем и нощем, ако сега сътвори някаква....врътка, с която да изработи Сашо и Миро /сори Миро, но Сашо наистина не мога да го харесам/, и включи в нея Гошо, ще се извиня и ще я призная за един от стратезите на сезона.
Досега търсех за какви заслуги да ѝ припиша тази титла, и все не намирах.

Общи условия

Активация на акаунт