🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 11 (24.11 - 01.12)

• 39 991
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Няма какво да ни се сърди Мирцата, здравейте г-н Джоканов Wink

Ти беше фаворит на бг-мама доста време. Сега защо, какво, твоя си работа, но това което видяхме, особено тази седмица не ни хареса. Ок, на мен не ми хареса. Тук си пишем свободно за всичко, знае се. Аз също имам симпатии към участници с интелигентен профил, обаче те обикновено страдат от един от смъртните грЯхове - горделивост Wink и имат склонност да подценяват останалите, понякога доста грубо. Предай на Ати, в следващото десетилетие от израстването си, да поработи над това. Няма как да ти повярвам на стратегията, че било все тая Венци или Алекс ще са първи, защото не можахте да скриете недоволство си, че Венци ще играе. Няма смисъл да се обяснява, че е защото щял да загуби гривни, няма и нужда. Всички, дори Венцичка Wink знаем, че не беше това.
Малко остана, благодарим за играта, беше интересно и полезно за мен да наблюдавам този социален експеримент.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 23:34 от January_

# 961
Последно по темата - непоисканото добро почти винаги обслужва не получателят, а предлагащият го. Казвам почти винаги защото има случаи, когато виждаш, че човек затъва, няма да го чакаш да ти поиска помощ, ако можеш ще го хванеш за косата и ще го издърпаш. Без декларации и без много много приказки. Затова и масово хората не вярват, че  Миро играе за друг, визирам и Вера, която си го каза в Надкаст. Защото да се обявиш за патерица се спасяваш от това да те нарочат за мишена. Пък после...я камилата я камиларя...както явно се задава на хоризонта нещо подобно.

# 962
Не съм съгласна с някои от нещата, но разговорът се върна в реалността, за което се радвам.
Аз си стискам палци за Алекс Yellow Heart, но ако МериАн разчита правилно някави намеци в предаването и има вероятност да е финалист, това да участва в игри ще помогне на повече от публиката да го хареса, та каквото и да се обърка, ще е ОК Simple Smile

# 963
Ох, тия анализи, ма първо почна така, ма после защо се завъртя така.
Миро (и всеки друг) е постъпвал във всеки момент така както му се е виждало най-добре.
И да не забравяме дългата ръка на Продукцията. 

# 964
Аз изобщо не съм съгласна със сентенцията за непоисканото добро. ( малко като от Жорката ми звучи ) Поисканото добро си е като чиста услуга от която очакваш дивиденти. Обратното е по вероятно да е безвъзмездно. А сега ,че доброто е субективно понятие и е въпрос на гледна точка обслужваща даден обект е друг въпрос.😉😁

# 965
Аз пък не можах да харесам Бистра.Малко си промених мнението за Мая, която също не харесвах.И Венци не харесвам...не че на някой му пука, но да си кажа😃
Докато златната  гривна беше у Бистра, тя заделяше храна за себе си и за Мая.Сега храната от златната гривна се дели.Ако Алекс си задели храна ще настане апокалипсис...

# 966
Според мен е ясно, че дори самата продукция трудно би допуснала и тримата финалисти да са само от един лагер...

Иначе аз лично на този етап май вече никак не лобирам за жена на финала. Тъй като от останалите към момента три жени никоя не ми допада като поведение. Две от тях Мая и Ванеса за мен не показаха кой знае какви умения в игрите. Третата пък показа завидно високомерие към почти всичко живо и скръндзавост за храната. А като цяло и трите не ми харесва подходът им в играта - а именно - да са накъдето задуха вятърът. Което може за някои жени (а и мъже) да е някакъв похват и в живота, но пък дори и сега отстрани като се гледа на мен ми е тъпо такъв да е начинът на стигане на единствената жена на финал. Мая и Бистра си им пролича колко бързо сменят настроения, мнения, че и направо позициите си в играта в зависимост от това кой временно е с повече гривни и би им бил най-полезен. Уж не понасяха Алекс, пък като му паднаха повечко гривни, го преоткриха набързо. Ванеса и тя ми е някакво разочарование - държи се много грубо на моменти, дори и със собствените си сълагерници (Виктор М.) А и тя някак много изведнъж почна да следва сляпо Дзами, а докато Петя беше там, изглеждаше сякаш не му симпатизираше особено.

Най-честно според цялостни заслуги в играта и развитието й ми е на финал да са Бистра, Георги, Дзами. Но все пак бих предпочела на мястото на Бистра да е Венци, защото го усещам една идея по-достоен дори и в игрите от нея. Георги и Дзами не ми допадат, но поради липса на някой друг, който хем да е интересен играч, хем да е сравнително добър в игрите, хем да е по-окей от тях като поведение...

# 967
  • софия
Аз ще се изкефя, ако накрая правилата са да си елиминиран в директна битка и да се забрани спасяването. Ей, тогава ще стане мазаляк.

# 968
Май натам вървят работите. После ще има конспирации някои знаели ли са Joy
Само да кажа, че много ми хареса когато Венци каза "аз не искам бушони. Играя и каквото стане. Ако спечеля ок, ако загубя си тръгвам". Може да не е стратегическо но е достойно е красиво.

# 969
Май натам вървят работите. После ще има конспирации някои знаели ли са Joy
Само да кажа, че много ми хареса когато Венци каза "аз не искам бушони. Играя и каквото стане. Ако спечеля ок, ако загубя си тръгвам". Може да не е стратегическо но е достойно е красиво.
Чак пък достойно и красиво Trollface Венченцо е такъв хитрец, че до скоро самият него смятаха за бушон на Влади Simple Smile Просто си усеща, че никой към момента няма да се жертва за него и затова бърза да откаже нещо, което няма да се случи.

# 970
Венченцо е всичко друго но не и хитрец.

# 971
  • Варна
Хаха да... Човекът енигма..
Хем е Тарзан, хем Бай Ганьо, Бай Вени гипса, Венцченцо Халхаберо..
Последно? Викинг? Ганьо?

# 972
Мен Миро не ме е разочаровал, продължава да ми харесва и се възхищавам на качествата му и постигнатото в предаването и извън него. Склонна съм да му вярвам, че иска от сърце да помогне на съотборниците си.
Жалко че нещата не са се развили по план, но пък за нас зрителите ще бъде по-интересно Simple Smile

# 973
Аз честно си признавам, че подхождам емоционално. Колкото и да се опитвам да се аргументирам. Понеже Венци ми е на сърце, а Алекс изобщо не, оттам ми се променя и отношението ми към Миро. Просто Венци е слънце, Алекс облак. Венци е усмихнат,  доверчив, раздаващ се, лоялен, добросърдечен....абе симпатяга и стабиляга..докато Алекс ми е прикрит, критикар, подмолен, егоист (откъде накъде ще им пали огън и ще им уйдисва на жените)...пресметлив и груб...това е положението. Та от там и Миро го отнася напоследък. Защото подкрепя Алекс, а Венци..уж и него ама....Алекс си го каза с лапсуса след победата на Венци "не бяхМЕ очаро...пардон изненадани" от победата на Венци...

# 974
Благодаря за отговора.
Ето, питам  - защо /видно от последните епизоди/ сякаш прехвърли симпатиите си и желанието да си “бушон“ от Бистра към Алекс?

Алекс беше човекът, който най-добре разбираше стратегиите ми. Затова и прекарвах толкова време с него.

Но никога не съм оттеглял подкрепата си от Бистра или Венци.

Уговорката ни беше Венци/Алекс първи и втори финалист. Бистра - трета, избрана с гласуване от социалната игра. Падаха се по 30-35 гривни на човек. Имахме и два "бушона" в резерв. На всичко отгоре Лагер 3 държахме и колелото. Дето се вика - няма какво да се обърка. Поне така си мислеше Мирцата 😁

Разбираемо е Алекс да разбира най- добре стратегиите ти, ако наистина е толкова добър айти колкото го изкарва продукцията и форума тук. Просто мисленето му би трябвало да е най- близо до твоето. Както и мисленето на Бистра и Мая да е сходно. Разбира се Мая има по- голям житейски опит от който е добила женска хитрост 😉
До колкото разбирам тази уговорка се е появила когато започнахте да се наричате целия лагер 3 семейство.

Уговорката се е пропукала за първи път когато Венци реши да играе.
Втори път се е пропукала когато Бистра гласно изрази несъгласие с отреденото и според стратегията трето място. Може би тогава за първи път е осъзнала, че наистина ще е трета.

Усещам, че ще има трето много силно пропукване, направо разпад на тази стратегия защото продукцията се е усетила, че вие контролирате всичко и няма интрига. Тъй като явно правилата не са били ясно оповестени, ще се случи някаква промяна на която няма да може да реагирате.
Нещо от рода на директни елиминации без право на спасяване.

Другия вариант е като обявите новата стратегия с Алекс, Мая да убеди Бистра да играят с Георги.
Защото забравихте, че Бистра е професионален спортист. А всеки спортист се стреми към пълна победа.

Тези мисли ме спохождат и преди да прочета последното ти изречение.

Общи условия

Активация на акаунт