За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 347
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
  • Мнения: 6 350
Скрит текст:
Как да приготвя домашно пил.филе така, че да не е сухо?

В 4 - те рецепти месото става сочно.
https://ipeychev9.blogspot.com/2024/10/blog-post_18.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2023/03/blog-post_24.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/08/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_56.html

# 226
  • София
  • Мнения: 12 792
Как да приготвя домашно пил.филе така, че да не е сухо?

В какъв вид искаш/може да е филето в рецептата?
ами на хапки, напр. За др.вид готвено ястие е ясно, че ще е ок...
Правих го миналия път на хапки със сладко-кисел сос и пак станаха дърво.

Пиле с картофи и сметанова заливка

# 227
  • Sofia
  • Мнения: 22 671
Как да приготвя домашно пил.филе така, че да не е сухо?
Ако искаш чисто да е, сол и черен п-р и пържиш за по минута на страна (парченцата) - трябва да са меки като натиснеш.

# 228
  • Мнения: 1 650
Здравейте, вчера заливах една тортичка с шоколадова заливка /сметана 200мл + 200гр шоколад + 50гр масло/.
Остана ми една чаша от въпросното шоколадче. Гребем си по лъжичка, но има още. Въпроса ми е колко време може да се съхранява?

# 229
  • Мнения: 1 787
Моля за съвет.
От Обезкостен пуешки бут ще се получат ли панирани хапки на тиган?
С брашно,яйце и пържени в олио?

# 230
  • Sofia
  • Мнения: 22 671
Моля за съвет.
От Обезкостен пуешки бут ще се получат ли панирани хапки на тиган?
С брашно,яйце и пържени в олио?
Да.

# 231
  • Русе
  • Мнения: 6 350
Скрит текст:
Моля за съвет.
От Обезкостен пуешки бут ще се получат ли панирани хапки на тиган?
С брашно,яйце и пържени в олио?

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/05/blog-post.html

# 232
  • In transit
  • Мнения: 14 435
Как да приготвя домашно пил.филе така, че да не е сухо?

В какъв вид искаш/може да е филето в рецептата?
ами на хапки, напр. За др.вид готвено ястие е ясно, че ще е ок...
Правих го миналия път на хапки със сладко-кисел сос и пак станаха дърво.
За да не станат на дърво, трябва да го готвиш много бързо и за кратко. Всяко по-дълго готвене го "вдървява".

# 233
  • София
  • Мнения: 12 256
Много моля за рецептата за печени круши със синьо сирене и орехи! Не можах да я намеря. Влязох да питам за една салата, но като видях картинката... ще правя круши.
То е късно вероятно, но сега влизам, виж какви хубави изглеждат снощи ги правих ,а и  ужасно вкусни , и много лесно, за 10 минути
ПЕЧЕНИ КРУШИ С ГОРГОНЗОЛА С МАСКАРПОНЕ, МЕД И ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ - BAKED PEARS WITH GORGONZOLA DOP AND MASCARPONE HONEY AND CRANBERRIES
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/12/baked-pears-with-g … zola-dop-and.html


Здравейте, вчера заливах една тортичка с шоколадова заливка /сметана 200мл + 200гр шоколад + 50гр масло/.
Остана ми една чаша от въпросното шоколадче. Гребем си по лъжичка, но има още. Въпроса ми е колко време може да се съхранява?
Държиш в хладилник, но в един момент ще започне да хваща мухъл, защото има и сметана, ако е чист разтопен шоколад може и 6 месеца и повече да стои

# 234
  • Мнения: 5 572
Мики, невидимия ти сладкиш с ябълки ще се получи ли, ако го направя с кисело мляко?

# 235
  • In transit
  • Мнения: 14 435
Мики, невидимия ти сладкиш с ябълки ще се получи ли, ако го направя с кисело мляко?
Той ще се получи, но грамажите не съответстват на двете млека... разреди киселото мляко с малко вода, като айрян да стане и така го добави.

# 236
  • Мнения: 9 492
Моля за съвет.
От Обезкостен пуешки бут ще се получат ли панирани хапки на тиган?
С брашно,яйце и пържени в олио?
И ще останат жилави. Пуешкия бут е жилаво месо. Рецептата на Пейчев е за филе на тиган. Твоето е бут. По-добре го задуши на тиган и накрая отвори за да може да се изпържи.

# 237
  • Мнения: 1 141
Добро утро, пак съм тук и пак с тъп въпрос, разбира се Grinning
Правила съм много хубав чеснов сос, в който сложих намачкан варен картоф. Мога ли да го направя със сухо картофено пюре и дали ще ми подскажете някакви ориентировъчни пропорции на кис.мляко, майонеза и сухата "картофена смес"?

# 238
  • София
  • Мнения: 20 825
Имах намерение да правя паста със спанак, пилешко и сметана. Обаче ММ донесе кайма, която трябва да се прави нещо. Ако заменя пилешкото с кайма, дали ще се получи?

# 239
  • Sofia
  • Мнения: 22 671
Куку, според мен ако ще е кайма, по-добре да си е  паста Болонезе.
Иначе пилешкото с грах, спанак и сушени домати и сметана разбира се, е супер вкусотия. Simple Smile  Снимката е линк за всеки случай. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт