За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 373
  • 768
  •   1
Отговори
# 360
  • София
  • Мнения: 12 257
След поредният неуспех при правенето на шприц сладки, реших, че е време да поискам тук съвет и да попитам къде греша.
Пресата ми е хубава (Marcato), та предполагам, че не е там проблема, а в задапаратното устройство...
..............
Ползвам тази рецепта - https://www.joyofbaking.com/SpritzCookies.html
............
Оттук - https://www.joyofbaking.com/ съм правила страшно много неща, с този кулинарен сайт започнах да се занимава с кулинария,  къде успешно, къде неуспешно, но самата Стефани ми допадна изключително много, сдържана, без много приказни, без лиготии, и отговорна, към това което прави и представя. Много я харесвам!  Рецептите, които съм ползвала и приготвяла, а те не са малко, са с прекрасен резултата, но точно тези бисквити не успях, нищо не направих, като ползвам шприц на WILTON, много хубав, скъп, но и какво от това, нищо не става. Спазвах дословно рецептата, няма никаква разлика нито в грамаж, нито като омесване в планетарен миксер, всичко беше точно и вървеше прекрасно, до момента когато трябваше да ги шприцовам - нищо и нищо и нищо, кривяха се, не излизаха, или излязат две и след това седем  са смачкани.. та така и този прословут шприц, не стават, аз не мога. С него вече сме врагове и не се поглеждаме. Грешка в шприца - няма, някъде е в мен

# 361
  • Мнения: 121
След поредният неуспех при правенето на шприц сладки, реших, че е време да поискам тук съвет и да попитам къде греша.
Пресата ми е хубава (Marcato), та предполагам, че не е там проблема, а в задапаратното устройство...
..............
Ползвам тази рецепта - https://www.joyofbaking.com/SpritzCookies.html
............
Оттук - https://www.joyofbaking.com/ съм правила страшно много неща, с този кулинарен сайт започнах да се занимава с кулинария,  къде успешно, къде неуспешно, но самата Стефани ми допадна изключително много, сдържана, без много приказни, без лиготии, и отговорна, към това което прави и представя. Много я харесвам!  Рецептите, които съм ползвала и приготвяла, а те не са малко, са с прекрасен резултата, но точно тези бисквити не успях, нищо не направих, като ползвам шприц на WILTON, много хубав, скъп, но и какво от това, нищо не става. Спазвах дословно рецептата, няма никаква разлика нито в грамаж, нито като омесване в планетарен миксер, всичко беше точно и вървеше прекрасно, до момента когато трябваше да ги шприцовам - нищо и нищо и нищо, кривяха се, не излизаха, или излязат две и след това седем  са смачкани.. та така и този прословут шприц, не стават, аз не мога. С него вече сме врагове и не се поглеждаме. Грешка в шприца - няма, някъде е в мен

Със същото мнение съм за Стефани и нейният труд. Личи си, че е професионалист. До сега не съм имал греда с нейна рецепта, а не са малко като количество, които съм правил. Аз съм се заинатил обаче и ще им хвана цаката, нямам намерение да прибирам машинката докато не направя една доза както си му е реда Simple Smile

# 362
  • Мнения: 43 932
Идва с два въпроса.
Имам филийки от хлябче (тип франзела). Така и така никой не го яде, зачудих се как мога да го превърна в сухар тип "бейк ролс"? Т.е. тънко сухарче. Правила съм кубети и много се харесват, но искам кръгчета. Дали всяка филийка трябва предварително да се мине с точилка, за да стане плоска и тънка? Сещате ли се за друга хитрина?
И вторият ми въпрос е за баница със сирене/извара и спанак. Тези, които се продават в топлите витрини са с кремест пълнеж. Поне аз така го определям. Как да постигна тази консистенция в домашна баница?

# 363
  • Русе
  • Мнения: 6 350
Скрит текст:
Идва с два въпроса.
Имам филийки от хлябче (тип франзела). Така и така никой не го яде, зачудих се как мога да го превърна в сухар тип "бейк ролс"? Т.е. тънко сухарче. Правила съм кубети и много се харесват, но искам кръгчета. Дали всяка филийка трябва предварително да се мине с точилка, за да стане плоска и тънка? Сещате ли се за друга хитрина?
И вторият ми въпрос е за баница със сирене/извара и спанак. Тези, които се продават в топлите витрини са с кремест пълнеж. Поне аз така го определям. Как да постигна тази консистенция в домашна баница?

Като добавя кисело мляко към натрошеното на дребно сирене и се получава това. Ако е такава консистенцията ще дам линк.


Сухари
https://www.povarenok.ru/recipes/show/174852/

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 21:18 от peych

# 364
  • Мнения: 280
Идва с два въпроса.
Имам филийки от хлябче (тип франзела). Така и така никой не го яде, зачудих се как мога да го превърна в сухар тип "бейк ролс"? Т.е. тънко сухарче. Правила съм кубети и много се харесват, но искам кръгчета. Дали всяка филийка трябва предварително да се мине с точилка, за да стане плоска и тънка? Сещате ли се за друга хитрина?
Аз съм правила без да ги минавам с точилка обаче не са толкова тънки, опитай няколко с точилка, може да се получи или ако имаш преса за сандвичи може да нередиш 2-3 кръгчета едно върху друго.

# 365
  • Мнения: 24 870
Хм, бих пробвала да сложа филийката плоско върху дъска и с много остър нож хоризонтално да я разрежа поне на 2 по-тънки. Тя не е идеята да е тънко но сбито, а да е просто тънко отрязан хляб. По принцип по-добре да се нарежат максимално тънки докато е още цяла франзелата, но доколкото разбирам в случая е късно за това.

# 366
  • София
  • Мнения: 20 825
В момента има лимони с ядливи кори за 70 ст.бройката с Лидъл+

# 367
  • Мнения: 15 109
Бих сложила франзелата за 15-20 мин. във фризера. Така по-лесно ще се отрежат тънки кръгчета.

П.П. Сега видях, че не е цяла франзела, а нарязана на по-дебели кръгове. Нищо де, за другия път. Joy

# 368
  • Пловдив
  • Мнения: 157
С какво да заместя чашата бяло вино във винените локумки на Иван Пейчев? Виното само за аромат ли служи?

# 369
  • Русе
  • Мнения: 6 350
Скрит текст:
С какво да заместя чашата бяло вино във винените локумки на Иван Пейчев? Виното само за аромат ли служи?

Тъй, като винаги имам бяло вино под ръка този въпрос не е стоял пред мен. Опитай с бира, например или друга слабо алкохолна напитка. Но, вкусът им ще се промени.

# 370
  • Sofia
  • Мнения: 22 672
С какво да заместя чашата бяло вино във винените локумки на Иван Пейчев? Виното само за аромат ли служи?
Не е за аромат, става пръхкаво/ронливо тестото... ако не с вино,  стават с бира, както са моите локумки.

# 371
  • Пловдив
  • Мнения: 157
Тъй, като винаги имам бяло вино под ръка този въпрос не е стоял пред мен. Опитай с бира, например или друга слабо алкохолна напитка. Но, вкусът им ще се промени.
[/quote]
Благодаря Ви!

# 372
  • Мнения: 182
Аз правя локумки с газирана напитка портокал.

# 373
  • Мнения: 98
Дулсе де Лече продават ли в големите вериги и изобщо от къде може да се закупи

# 374
  • Бургас
  • Мнения: 1 761
Продават в Кауфланд, Билла и Берёзка. Точно карамелизираното кондензирано мляко, вареното. Има и неварено, бяло.
Дулсе де Лече продават ли в големите вериги и изобщо от къде може да се закупи

Общи условия

Активация на акаунт