За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 23 286
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
 Покрит / с фолио/ и най- назад в хл-ка...

# 466
Благодаря! Как ще го опазя до утре, не знам! 😁😁😁😁😁
Е, нямаш много избор, част от технологията си му е. Не е нещо дето можеш да извадиш от фурната и щом вече не ти пари, да го налазиш Grinning
Идеята да го увиеш във фолио е много добра, поне да не го гледаш ако отваряш хладилника за нещо друго Grinning

# 467
  • Варна
 И да не поема аромати. Simple Smile

# 468
  • Mediterraneo
С моето кокосово мляко, дето му се чудех, накиснах чия, сложих плодове и кленов сироп, чуден десерт стана. За първи път правя чия под каквато и да е форма, щерката изяде цял пакет в последните месеци, аз даже не съм опитала.

# 469
Тя чията няма неин си вкус така че каквото слошиш да я овкусиш - такова е Grinning Мляко всякакво - прясно там, кисело, друго, кефир, сметана, сок... пуска там една лига и се желира, имаш и какво да дъвчеш и до там, вкусът от другите неща идва Grinning
По едно време ми беше сравнително често да сложа лъжица чия в чаша кефир от вечерта, в хладилника. На другия ден вече да добавя каквото си реша на момента. Примерно малко нарязана ябълка и малко канела, ако ръснеш и орехи накрая става още по-хубаво. Печена тиква изостанала също съм пробутвала така, там пак с канела и орехи, а който подслажда носи и малко мед.
Или накисната във вода но по-малко и на другия ден да сложа примерно 2 лъжици заквасена сметана или нещо друго.

# 470
  • Sofia
Тя чията няма неин си вкус така че каквото слошиш да я овкусиш - такова е Grinning
Много точно казано. И  всичко носи чията. Simple Smile

# 471
Носи наистина, даже и сирене! Joy
Първия път като реших да пробвам чия, щото нали всички го ядат това и как тъй ще изтърва и аз... ами ако се окаже нещо хубаво?? Grinning Накисва Натка във вода, стои там нещото, лигави се, желира се, аз го ръчкам чат-пат и наблюдавам процеса с интерес... и после като го опитах - изненада, ми то няма вкус хич! Не съм подготвена и с идеи, а пък по десерти и не си падам особено.
Обаче аз няма нещо дето не бих го изяла със сирене, що пък да не сложа и на чията малко натрошено Grinning Изядох си я както малките деца ядат макарони със сирене, примерно. Голям смях беше като разкавах после на майка ми, че стана дума по някакъв повод. И тя така би направила де, ние с нея сиренето на всичко го слагаме.
Вече знам какво да очаквам, но пак слагам понякога извара, ако искам по-питателно да стане.

# 472
Благодаря ви:heart: наистина и без лука добре са се получили. Имат си достатъчно други подправки.

# 473
Проблем с липсата на нЕкой продукт ще има само, ако си го признаеш пред всички Simple Smile
Стига да не е лучник Laughing

# 474
  • Melmak
Не успях спя без да опитам флана.

Беше се охладил. Реално не беше съвсем брутално заврял, а леко, пак е неприятно, но се ядва.

На мм не му допадна блатчето от кокос, което всъщност е доста приятно за мен.

За моя вкус стана сладко, добре че добавих повече прясно мляко!

Явно ще правя обикновен крем карамел следващия път, след като любимият ми кокос не беше оценен от мм.

# 475
Дами ще правя ориз с моркови и печурки.
Но имам сметана, тъпо но мисля мига ли да ги съчетаят и става ли вкусно ако сте правили.

# 476
  • Благоевград
Аз да питам за макаронена салата. Свалих макарони, след като изстинаха сложих кисели краставички, майонеза, царевица и сол. Нещо обаче не ми е както трябва. Пропускам ли някоя съставка?

# 477
Дами ще правя ориз с моркови и печурки.
Но имам сметана, тъпо но мисля мига ли да ги съчетаят и става ли вкусно ако сте правили.
Не ми изглежда добре комбинацията между сметана и ориз. На него ще му върви някакъв пикантен червен сос.

# 478
Аз да питам за макаронена салата. Свалих макарони, след като изстинаха сложих кисели краставички, майонеза, царевица и сол. Нещо обаче не ми е както трябва. Пропускам ли някоя съставка?
слагам шунка и мариновани моркови. Може и малко горчица.

# 479
  • София
Ето тук можеш да се ориентираш
ВЕГАН ИТАЛИАНСКА САЛАТА
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/01/blog-post_0.html

Общи условия

Активация на акаунт