За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 280
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 7 969
Ами просто не я застройваш супата, няма специална рецепта, караш си по твоята.

# 451
  • Мнения: 24 866
Бих добавила и ако можеш вместо вода да използваш бульон, че да има малка повече вкус въпреки че е бистра. Иначе може и доста постна да ви се стори.
Съвсем нетрадиционно, но да си капнеш мъничко соев сос после в купата също подсилва вкусовете и няма толкова да ви се струва че липсва нещо.

# 452
  • Мнения: 462
Здравейте! Преди малко направих зелеви сарми с кайма, но забравих да сложа лук!!! Вече са готови, сварени в тенджерата под налягане. Не знам какво ми стана днес... Има ли някакъв начин да поправя яденето? Дали ако ги варя още с глава лук ще има ефект??

# 453
  • София
  • Мнения: 20 825
И без лук стават, не е болка за умиране.

# 454
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Супа топчета понякога правя с кърначе, което запържвам леко, после нарязвам на "топчета" и отново запържвам колкото да се стегнат леко.  С овкусената им мазнина правя супата после и това придава вкус.  Топчетата кърначе добавям в последните 5 мин.  
Друг път пък ползвам сурова наденица, която си е овкусена, изваждам я от червото и я размесвам с ориз и оформям топчетата.... или  директно късам топчета и пускам в супата.
Като запържа "светата троица" - морков, лук и целина и бульон не е нужен.Simple Smile
Застройката пък си е въпрос на личен избор.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 17:08 от Morena

# 455
  • София
  • Мнения: 12 789
Здравейте. Рецепта за супа топчета без застройка можете ли да ми препоръчате?

Зеленчукова супа с кюфтенца и гъби

Супа топчета с мента

# 456
  • Мнения: 43 917
Аз не ползвам лук в манджите и си стават, спокойно. Нищо им няма на сармите, ако са достатъчно овкусени.

# 457
  • Melmak
  • Мнения: 9 681
Здравейте, след сума ти време отлагане, забърках флан!

https://www.mycookingcreations.com/2023/02/flan-al-cocco.html

Купих си нова тава, от стъкло. Реших, че количеството е малко за тавата и ще сложа повече. Наруших пропорциите, нямах термометър, с който да следя температурата на сладкиша. Сега имам един заврял флан.

Нямам търпение да го опитам като се охлади. Съвет как да го обърна? В кръгла тава като за пай е.

# 458
  • София
  • Мнения: 12 256
Здравейте. Рецепта за супа топчета без застройка можете ли да ми препоръчате?
СВЕЖА ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ТОПЧЕТА

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_598.html

Здравейте, след сума ти време отлагане, забърках флан!

.............. Реших, че количеството е малко за тавата и ще сложа повече. Наруших пропорциите, нямах термометър, с който да следя температурата на сладкиша. Сега имам един заврял флан.

Нямам търпение да го опитам като се охлади. Съвет как да го обърна? В кръгла тава като за пай е.
С това нарушаване на пропорциите не знам, какво ще се получи,  но ще го разбереш, как да го обърнеш само ти си знаеш, какви тави, тавички, подноси и подобни си имаш и сама можеш да прецениш, ние няма как да знаем, какво има в твоята кухня.

# 459
  • Мнения: 24 866
А, те не са много начините за обръщане... Слагаш отгоре поднос, чиния или каквото е, държиш хубаво да не се размества и с едно бързо движение и замах действаш Grinning Сега, като се знам аз каква съм и как такова не съм правила, това движение бих го извършила по средата на банята, та зависи колко си смела Joy
Мини първо по ръбовете да отлепиш от страничната стена примерно с нож, разбира се.

# 460
  • Мнения: 9 627
Здравейте! Преди малко направих зелеви сарми с кайма, но забравих да сложа лук!!! Вече са готови, сварени в тенджерата под налягане. Не знам какво ми стана днес... Има ли някакъв начин да поправя яденето? Дали ако ги варя още с глава лук ще има ефект??

Аз никога не слагам лук. Само праз, ако имам под ръка. Идеални си стават.

# 461
  • Melmak
  • Мнения: 9 681
Благодаря, натка! Вероятно е добре да го изчакам да се охлади преди да действам. 😁

# 462
  • Мнения: 24 866
О да, задължително изстива напълно такова нещо, не са ли го описали в рецептата? Отделно от изстиването просто да не е горещ или топъл, някои такива неща препоръчват дори да пренощуват в хладилника и да ги извадиш от формата чак на другия ден. Т.е. има си и престой а не само просто да не е топло.

# 463
  • Варна
  • Мнения: 2 337
Задължително охладен се обръща! Ако имаш търпение - утре. И не забравяй преди това да го топнеш в гореща вода за 4-5 секунди, да се поразтопи карамела!

# 464
  • Melmak
  • Мнения: 9 681
Благодаря! Как ще го опазя до утре, не знам! 😁😁😁😁😁

Общи условия

Активация на акаунт