За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 23 293
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
  • In transit
Валери, я пак прочети какво си написала, моля те...

330 мл е по-скоро чаша за бира като вместимост.
Класическата чаша за червено вино, бяло и розè съдържа около 120 мл, това отговаря на 12 гр етанол, което количество се съдържа в кенче бира 330 мл или чашка ликьор (40 мл).

Една бутилка вино е 750 мл. В тези чаши от 330 лм ще стигне за около 2 чаши, което е натоварващо. Друг вариант е да ги напълните много по-малко от вместимостта им, но това няма да е оптималното за погледа.

Вероятно стават за вода, но аз лично за вода бих предпочела чаша без столче, ниска чаша, както някой преди мен спомена.
За вино подходящи чаши са със столче, форма на лале - flute, не повече от 150 мл вместимост.
Приключвам с темата!

# 436
Валери, я пак прочети какво си написала, моля те...

330 мл е по-скоро чаша за бира като вместимост.
Класическата чаша за червено вино, бяло и розè съдържа около 120 мл, това отговаря на 12 гр етанол, което количество се съдържа в кенче бира 330 мл или чашка ликьор (40 мл).

Една бутилка вино е 750 мл. В тези чаши от 330 лм ще стигне за около 2 чаши, което е натоварващо. Друг вариант е да ги напълните много по-малко от вместимостта им, но това няма да е оптималното за погледа.

Вероятно стават за вода, но аз лично за вода бих предпочела чаша без столче, ниска чаша, както някой преди мен спомена.
За вино подходящи чаши са със столче, форма на лале - flute, не повече от 150 мл вместимост.
Приключвам с темата!

Приключвам и аз.

# 437
Гледам, че по ресторанти дават далеч по-големи винени чаши. Сигурно събират по 300 мл.
По ресторанти ако знаеш колко често сервират в каквито чаши са им подарили дистрибуторите... Немалко от тия нелепи големи чаши са брандирани, ако се загледаш. Не говоря за висок клас заведения, разбира се, а за масовите и за по-малките.

Но по това от което тръгна питането първоначално - поне за мен не е приемливо "дълга" напитка в чаша с дълго столче, то не е удобно и не е и стабилно върху масата, мен лично ме изнервя. Виното действително не попада в тая категория, независимо дали налееш 120 или 150мл в тая голяма чаша.
Не знам откъде дойде тая мода с тия големи чаши като аквариуми, някои за червено вино наистина са и по половин литър общ обем...
Но вода, бира и безалкохолно не се наливат по половин чаша и за мен е по-логично е по-удобно да са без столче или на ниско и стабилно такова.

# 438
  • Русе
Винени чаши от домашния асортимент - от 150 до 400 мл.

Въпросът на девойката

Скрит текст:
Цитат на: Барбалена в пн, 16 дек 2024, 11:52
Здравейте, не е съвсем кулинарен въпрос, но има общо с трапезата Grinning

Тези чаши дали стават за вода и безалкохолно? И за какво вино са, червено ли? 330 мл са

https://temax.bg/chasha-za-vino-330ml-6br-g3057-3t-92880

Ние нещо се отплеснахме. Чашите от линка са удобни за всякакво вино.

# 439
Имам подарени 2 чаши за по 750 мл вино Simple Smile това не значи, че съм ги използвала де. Някой по-назад беше казал "няма да каниш сомелиер на гости" - така и аз. Понякога си наливам вино и във водната чаша (показана някъде назад в коментарите - и на мен ми е любима за вода)
Трюфела и моите хора не оцениха - само аз и снахата,  сега ще се възползвам от този линк да си поръчам за коледа за нас Simple Smile

# 440
750 пък е хептен абсурдно, рибки ли ще си отглеждаш в тях? Grinning Това евентуално някаква декорация да се нареди в него, не се сещам става ли за друго. Поне в това чудовище можеш и цяла арт инсталация да направиш, място ще има Grinning

# 441
750 пък е хептен абсурдно, рибки ли ще си отглеждаш в тях? Grinning Това евентуално някаква декорация да се нареди в него, не се сещам става ли за друго. Поне в това чудовище можеш и цяла арт инсталация да направиш, място ще има Grinning

750 мл е колкото бутилка вино 😉

# 442
Момичета и момче/та/, някой консервирал ли е сурови сарми. Навих ги със сурова кайма и набъбнал ориз. Сложих ги в буркани и налях течност до половината на буркана. Отгоре сложих малко мас. Утре смятам да варя два часа. Ще се получи ли, или да ги сваря първо в тенджера?

# 443
Няма ли да ти е по-лесно да си ги сготвиш в тенджера че да имаш контрол над готвенето и после да стерилизираш бурканите за доста по-кратко време?

# 444
Ще пътуват в чужбина и ще се консумират март месец. Ако ги варя малко само за капачка се опасявам, че може да се развалят. Ако ги стелиризирам готови, пък ще са преварени и ориза ще е каша.

# 445
# 446

750 мл е колкото бутилка вино 😉
Толкова. Скоро гледах клип на някаква мацка в Италия, на която и наляха  бутилката вино в такава чаша. Моите си бяха шега на младежите, така са прибрани в кашон.
Сарми съм слагала   за студента сварени в буркани, без друга течност и стерилизирах час, издържаха му с месеци.

# 447
Видях я. Благодаря! Ще рискувам.

# 448
  • След завоя в дясно
Момичета имам нужда от помощ Simple Smile
Преди време правих баклава с карамелизирани орехи, но не мога да намеря рецептата, а децата само за нея ме питат.
Опитах се да я намеря с търсачката, но безуспешно и в нета нищо не ми излиза.

# 449
Здравейте. Рецепта за супа топчета без застройка можете ли да ми препоръчате?

Общи условия

Активация на акаунт