За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 23 301
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Днес варих соя... около 4 часа, след като стоя накисната 12 часа, но ми хрупа... та питането ми е като боба ли трябва да е мека ....

# 406
  • София/Испания
Какво мога да направя със замразени сини сливи/без костилка/?

# 407
  • Благоевград

Направете сладко с тях в касерола и го използвайте за галет със сливи. Ще стане много вкусно.

Има и рецепти с месо и сливи, мисля, че Пепчо готвеше дивеч със сини сливи.

# 408
Колко време се варят средно големи картофи с облеката? Трябват ми за салата. До сега винаги ги белех и режех преди това, но сега искам да изпробвам друг начин.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 22:09 от беба28

# 409
  • Sofia
Да ги минеш на тиган и после да ги подсушиш ако има течност. И ти предлагам тази тарталета, много е вкусна. Simple Smile  Снимката е линк.

# 410
  • In transit
Колко време се варят средно големи картофи с облеката? Трябват ми за салата. До сега винаги ги белех и режех преди това, но сега искам да изпробва друг начин.
Зависи от сорта на картофите, но би трябвало за около 30 минути да се сварят. Проверявайте с вилица, дали са сварени след 20-30 минути.

# 411
Зависи и от сорта на картофите, не само колко са големи... Половин час бих казала, след което проверяваш с вилица дали те устройва как са сварени.
Аз понеже супер рядко готвя картофи, че и обикновено са за други хора и хептен не допускам излагация, като варя за салата ги беля, нарязвам и слагам оцет във водата при варенето а не само сол. Оцетът ги държи да не се разпадат, а иначе са си добре сварени. После в салатата пак го има, така че това че леко мирише на оцет по време на варенето го игнорирам, после не личи по нищо Grinning

# 412
  • София
Колко време се варят средно големи картофи с облеката? Трябват ми за салата. До сега винаги ги белех и режех преди това, но сега искам да изпробва друг начин.
Докато нож влиза спокойно в картофа, вадиш, охлаждаш, обелваш, режеш.

# 413
  • София/Испания
signora_tina,Morena благодаря за идеите.

# 414
Днес направих едни меденки, слепих ги с това карамелизирано, кондензира мляко, обаче не се съобразих, че предимно ще ги ядат деца... Според вас прекалено сладки ли ще са за тях. Децата са във възраст м/у 2 и 6г.?

# 415
  • Sofia
Днес направих едни меденки, слепих ги с това карамелизирано, кондензира мляко, обаче не се съобразих, че предимно ще ги ядат деца... Според вас прекалено сладки ли ще са за тях. Децата са във възраст м/у 2 и 6г.?
Може би, дори на мен ми звучи твърде сладко. Не пробва ли?
 Когато ще слагам сладка плънка в каквото и да е тестено печиво, самото то е с намалена сладост.
Съжалявам, че не те успокоявам. Wink

# 416
ами ти вече си ги слепила Simple Smile няма какво да направиш. остави малко от тях и им приготви нещо друго, не толкова сладко.
Картофите не е  нужно да бодете с вилица Simple Smile само като се натисне по картофа с пръст си личи, дали е готов, или не. Не харесвам картофена салата от обелени и дори нарязани картофи. Излиза им нишестето така. Още горещи ги варя в тава и с помощта на вилица ги беля, режа и овкусявам. Така ми се получава най-вкусна картофената салата.

# 417
Здравейте, не е съвсем кулинарен въпрос, но има общо с трапезата Grinning

Тези чаши дали стават за вода и безалкохолно? И за какво вино са, червено ли? 330 мл са

https://temax.bg/chasha-za-vino-330ml-6br-g3057-3t-92880

# 418
  • In transit
Здравейте, не е съвсем кулинарен въпрос, но има общо с трапезата Grinning

Тези чаши дали стават за вода и безалкохолно? И за какво вино са, червено ли? 330 мл са

https://temax.bg/chasha-za-vino-330ml-6br-g3057-3t-92880
За бяло вино са, но може и за червено да ги ползваш. Ако се спазват всички канони, не стават за всяко червено вино, но няма да каниш сомелиери на гости. Joy
За вода и безалкохолно не са подходящи. Трябва да са с по-ниско столче, но най-добре ниски вземи, без столче.

# 419
Благодаря, Мики Hug Понеже не пия алкохол, но се е е случвало да ми сипят кола или вода в такава висока чаша и ми харесва, се зачудих дали и тези стават. Че то не е само височината, нали и формата има значение май Grinning Оф, ще ги взема май Simple Smile Че и време нямам да обикалям

Общи условия

Активация на акаунт