За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 624
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 7 973
В къщи харесваме тези:
Скрит текст:


# 676
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Препоръчайте ми хубаво топено сирене, моля. По принцип не ползвам, но много ми се доядоха вратни пържоли с топено.
Аз ползвам тези на триъгълничета дето са.

# 677
  • Мнения: 10 684
С такива пък никога не съм пробвала (тостерно, на триъгълните) - редите месо, топено или как?

# 678
  • Мнения: 494
За миналата Нова година бях правила едно нещо, което всички много харесаха, искаха рецепта, но докато я дам - я затрих. По спомен се наричаше домашен колбас/ салам/ руло. Представляваше свински пържоли (но не помня врат ли, каре ли), оформени на един пласт, отгоре пилешки пържоли (сякаш от филе, леко изтънени чрез начукване), май имаше чесън и бекон... Това се навиваше, печеше увито хем в хартия, хем във фолио, после престояваше и се режеше точно като салам. Звучи ли ви познато, почти съм сигурна, че от тук бях взела рецептата...

# 679
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
С такива пък никога не съм пробвала (тостерно, на триъгълните) - редите месо, топено или как?
У нас е супер любимо - свинско бон филе, запържени гъби, топено сирене и заквасена сметана - в този ред на пластове и така докато има продукти или място в съда. Ползвам йена, най отгоре добре запечатвам със сметаната, затварям и пека на бавен огън до готовност. 
Но ако си държиш на вратните пържоли, може да замениш с тях филето в горния вариант или  ги овкусяваш, отгоре им топеното сирене и печеш под капак/ фолио, само накрая отваряш за цвят.

# 680
  • Мнения: 10 684
Да, този последният вариант е добър, харесва ми. Ще пробвам и другия, но не знам дали няма да стане тежко с врат.

# 681
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Може да,  да стане по тежко с врата. Simple Smile И с филето си е богато ястие. И внимавай със солта при овкусяването (сол и черен п-р имам предвид), че и топенто сирене си е солено...

# 682
  • Мнения: 8 429
За вечеря на нова година съм решила да приготвя дърпано свинско. Гледах рецепти и в почти всички се ползва плешка. Домашните, обаче, искат да е с врат (в Интернет  имаше само една рецепта с врат). Някой правил ли е  с врат и моля да сподели впечатления.
За гарнитура мисля да предложа печен лук и умувам какво друго (гъби?), че ще правим салата с айсберг, авокадо, домати и краставици, освен това и руска салата (голямата щерка предлага това да е гарнитурата).
За десерт ще правя баклавата на Марчева (големите деца до скоро бяха в чужбина и това искат за десерт).
Ще ходя днес до една месарница, където предлагат много хубаво месо, та искам да съм готова с продуктите от рано.

# 683
  • софия
  • Мнения: 30 442
Аз съм приготвила свински и телешки джолани. После ще ги надърпам. Ще ги сложа в чугунката през нощта за 4-5 часа. За гарнитура ще правя жълт френски фасул.

# 684
  • Мнения: 16 560
Звънче, може ли по - подробно за джоланите?

# 685
  • софия
  • Мнения: 30 442
Ами нямам конкретна рецепта. Ще ги намажа с горчица, сол, червен пипер. Ще сложа едро нарязани кореноплодни (морков, целина) и лук. Ще ръсна черен пипер и мащерка, ще сипа малко бира.
Слушах Манчев - каза, че хмелът от бирата отпускал месото, а виното го стягало и с бира ми е по-ненатрапчив вкусът.
Слагам в чугунката и оставям във фурната през нощта на 150-160° за около 4-5 ч. Сутринта от соса и зеленчуците ще направя нещо като грейви, а месото ще раздърпам и полея с него или оставя за индивидуално ползване. За вечеря ще мушна месото във фурната да се запече с малко масло.
Всичко си е моя измислица. Майка прави шпиковано, но на мен ми е писнало и много мразя да гоня черните пипери из месото.

Доб. За гарнитура към месо харесваме и глазирани моркови на фурна.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 09:28 от zvаnchе

# 686
  • под тепетата
  • Мнения: 11 177
И моето предложение е кореноплодни - целина, моркови, пащърнак.

# 687
# 688
  • Мнения: 24 377
Момичета и Пейч, ще правя кюфтета на фурна.
На 1 кг. кайма 1 яйце ли да сложа?
Хляб не слагам аз.

# 689
  • Русе
  • Мнения: 6 166
Скрит текст:
Момичета и Пейч, ще правя кюфтета на фурна.
На 1 кг. кайма 1 яйце ли да сложа?
Хляб не слагам аз.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_5.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_6760.html

Общи условия

Активация на акаунт