Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №3

• 38 906
  • 790
  •   1
Отговори
# 750
  • До морето
Доволна съм от победителите аз. Не са ми били от първоначалните фаворити, но постепенно ги захаресвах. Спокойни, усмихнати, с чувство за хумор, достатъчно сериозни без да се взимат на сериозно.
Много се надявам на 3ти сезон. И като голям фен на Amazing race имам няколко предложения към екипа:
- повече физически задачи, а не само отговори на въпроси и търчане по библиотеките. Така има шанс за обръщания в играта, може на едната задача да се забавиш, защото не можеш да копаеш или да носиш нещо тежко, но после на другата ще компенсираш със знания.
- винаги да има избор при такива задачи със змиите. Абсурдно е да няма опция. Лошо ми става само като се сетя колко пребледнял беше единият фармацевт (така и не запомних кой кой е) и как се лееше пот от него при змиите.
- да се редуват играчите. В оригиналния формат - винаги в едната задача единият  участва, другият гледа. Или нямат право да се сменят, или ако се сменят има голямо наказателно време.
-никакви игри с алкохол. Безумна глупост е да задължавате човек да пие алкохол и пак да няма друга опция.
- никакви 3 живота, или като изгърмят трите живота  - довиждане. Това с майката и дъщерята дето имаха 3 живота, загубиха ги и после почнаха отначало с нови 3 сърчица беше страшно нелепо.
- да има някаква регулация, когато други хора оценяват участниците или само 1 човек да оценява всички участници. Неведнъж ставахме свидетели как едната танцьорка е по-благосклонна и прощава грешки, другата обаче си гони двойката до дупка. Единият отбор волейболистки пускаха точки, другите играеха на живот и смърт. Бабите с плетките същата работа.
- Колкото и да съм патриот - цялата линия с исторически паметници, крепости, дати на битки и прочие накрая малко втръсна и стана доста предвидимо за участниците. Без да съм присъствала, съм убедена, че последните вечери между етапите са ги прекарвали в изучаване на картата на региона, в който са и разглеждане на забежителности или ключови места от историята ни.

# 751

Не ми допаднаха водещите и колко са неподготвени.

Мале това на тази неделя сега го гледам, супер неловко 😄

# 752
Първо да кажа, че и на мен много ми хареса формата. Даже за 1-ва година не гледам Игри на волята. Само като пуснах веднъж и като ги видях как влизат в резиденцията и започват да се възхищават на саламите и лютениците и смених канала.
Относно участниците, 1-во бях за женените, допадаха ми и актьорите, но осъзнавам, че причината е, че тези двойки бяха по-освободени пред камерите и доста нахъсани. В крайна сметка бях доволна от финалната двойка.
На мен много ми харесаха финалните задачи, особено последния ден. Може и да беше добре, че нямаше толкова пътуване. Честно казано не можах да разбера къде изостанаха толкова много полицаите.
Като препоръка, смятам, че ще е по-затрудняващо, да не са толкова в района следващите дестинации, защото е много подсказващо. Така ще има повече раздвижване. Единствено в епизода с реванша, в който една двойка от отпадналите се върна, го бяха направили и беше интересно кой отбор-кой път избира и дава възможност за обрати.

# 753
Актьорите имаха шанс, но нямаха късмет. Любимци са ми, особено Тео, но не мога да си кривя душата, че фармацевтите си заслужиха победата. Ники милият как се потеше с тази змия на врата.
И на мен ми хареса предаването, но мисля, че някои псувни трябваше да ги скрият с пегели. Все пак и подрастващи гледат. Особено псувните на Росица.

# 754
С известно закъснение да споделя и аз мисли за финала:

Изпитанията в събота много ми допаднаха, без едно, което ще спомена след малко. Особено готина беше първата задача. Това в края на даден формат да трябва да покажеш колко добре помниш изминалите дни и да покажеш уважение към отпадналите е супер. Аз лично много харесвах, когато в ранните сезони на Сървайвър, накрая им даваха игра, в която да се види колко са опознали другите, така че и това е ок. Отделно, това дава шанс да се навакса много време. Дори барманките можеха да дръпнат, ако се бяха справили.

Като споменах барманките, много са готини, но пак излязох прав, че мястото им не беше в топ 3. Реално, вместо да гледаме оспорвана тройна битка, единия отбор приключи рано и Ф2 беше ясен. Ако си бяха разменили местата с полицаите, в събота щеше нещата да са още по-ожесточени като битка. Все пак, огромни поздравления за раздаването и че стигнаха до тук.

Стигам и до задачата, която на мен не ми хареса, а именно със змиите. Не ми беше доизмислена. Ако някой има страх или дори алергия към тях, щеше да стане кофти. Да не говорим, че след като топ 2 бяха ясни, не знам защо Вики и Тони трябваше да се мъчат с това, без да имат шанс за успех.

Задачата с превода на инструкциите беше добре, защото вкара цялостен замисъл във финала. След това края на играта се получи уникално. Да го бяха планирали като филм, нямаше как да им се получи по-добре. Фармацавтите водеха през целия финал, стигнаха с близо час аванс на копаенето. След това, не успяха да затворят и се появиха актьорите. Двете двойки копаха с часове в дъжда и калта един до друг и цялото нещо беше драматично и надъхващо за гледане. Когато си нацелил концепцията, има и резултат.

Няма да крия, че бях за Теодор и Пресиян, защото през цялото време ми бяха по-интересни. Такава загуба не пожелавам на никого и определено ще е зверски болезнена за много време. Фармацавтите никога не са ми били любимци, но и не са ми неприятни. Бях неутрален към тях през играта. Нямаха най-много знания, но показаха съобразителност, адаптивност, а имаха и късмет, когато им трябваше. С оглед на силните им последни седмици, са добър победител. Още по-готиното е, че финала беше толкова сполучлив, че въпреки че не победи двойката, която исках, пак съм удовлетворен и доволен, че проследих цялото нещо. Това е в тотален противовес на ОСГ, например.

Въпреки някои откровени грешки при каста, задачите и най-вече twist-овете, сезона беше разкошен. Видяхме истински непознати хора, надъхани да играят без схеми и договорки. Имаше драма, интрига, скандали, но и готина социална игра и феърплей. Водещите паснаха страхотно и много се надявам, ако Ивет Горанова има време, да ги запазят и за потенциален нов сезон, какъвто много бих искал да има. Нещото, което най-много смятам че може да се подобри, е да има някаква корекция в правилата. Например, би било добре ако спечелилите даден ден или етап, да имат имунитет за следващия. Така, многото първи места ще дават допълнителен бонус. Обратно, ако загубиш три живота, трябва санкциите да са много по-тежки, за да е справедливо. При все това, надявам се да не чакаме 15 години за С3.

Забравих нещо много важно, а именно наградата. В уж далеч по-непретенциозния формат, с по-скромен бюджет и т.н., хората взеха 100 000лв. Без уговорки и други условности. Това пак като препратка към други формати.

# 755
Titanbg, абсолютно съм съгласна с всеки един написан ред.
Аз тези дни не знам защо си мисля за охлювите. Надявам се ако има следващ сезон да няма такъв гаф, защото за мен е точно това. Не може да отпаднеш заради нещо, което абсолютно не зависи от теб. Не е справедливо!

# 756
Аз явно съм от малцината които напълно одобряват задачата с питоните. Ако някой имал страх или фобия? Ами много просто - значи мястото му не е в този формат или поне не на финала. В предните епизоди имаше такива със страх от вода, тъмнина, височина.. преодоляваха го някак си. Хладнокръвието е качество като бързината, съобразителността, спортния дух, интелекта, общата култура... които налагат победителите да са комплексни. И най-вече е напъно в духа на сюжета - във всички приключенски екшъни преследващи съкровища и артефакти тип Индиана Джоунс гадините са неотменен атрибут - змии, паяци, скорпиони, плъхове... така че мисля беше абсолютно на място
Наистина тогава ми беше тягостно да го гледам защото моите любимки трябваше да го преминават като вече обречени и тук съм по-раздвоен, трябваше ли да ги прекарват през това изпитание? От една страна изглеждаше издевателство, но от друга им дадоха още един шанс да докажат поне на 5% от непредубедените зрители и най-вече на себе си, че са истински мъжки (в най-добрия смисъл) момичета и бяха достойни за финал. Така че дори и тук мисля по-скоро бе правилно.

# 757
  • Враца
Аз пък не харесах последния епизод.
Само на едно място и само три задачи, като всяка следваща е оттатък зад стената. Не, не беше в духа на състезанието.
Трябваше да има пътуване и откриване на следващата точка.

Относно победителите- от трите двойки бяха най-добрите за сезона.
Кофти стана с Актьорите, защото  беше супер нелеп мал-шанс. Всички да копаят на едно и също място, да ровят 4 часа и накрая един произволен да чукне с лопатата си точното място.
Това щеше, или поне можеше, да бъде избегнато, ако бяха направили картата да води към нова локация. Щеше да бъде трудно за откриване и можеше всеки да стигне по различен път или дори да стигне на различно, грешно място. Така беше много странно, само да мерят крачки. Копаеха рамо до рамо и някак си нямаше истинска игра и интрига. Беше просто някаква случайност.
Не ми хареса и това, че някак си нямаше тържественост на финала. Сякаш всички се бяха изморили да чакат и си бяха тръгнали, че им е станало скучно. Едва ли е било така, но усещането беше такова. Нямаше фанфари, конфети, тълпа и ръкопляскане, тържествена музика или каквото, каквото и да било. Неуважително и пренебрежително към победителите, но и към вторите. Защо така?
Само водещите и актьорите стояха и гледаха как четат свитъка.
Очаквах последният епизод да е епичен, но за мен беше претупана работа, в стил "давай да свършваме, че сме изморени и искаме да си ходим".

# 758
  • До морето
Да, в оригиналния формат - след изпълнение на финалната задача, участниците хукват към килимчето (нашият гонг) и в последните метри минават през шпалир от отпадналите участници. Някак си по- тържествено е!

# 759
Да, в оригиналния формат - след изпълнение на финалната задача, участниците хукват към килимчето (нашият гонг) и в последните метри минават през шпалир от отпадналите участници. Някак си по- тържествено е!
Къде мога да гледам други варианти на формата, за предпочитане англоговорящи?

# 760
  • До морето
Къде мога да гледам други варианти на формата, за предпочитане англоговорящи?

В Замундата имаше около 20 сезона на Amazing Race (САЩ), но дали ще успееш да дръпнеш нещо не знам. Качвани са отдавна и качеството не е уау, но са супер интересни. 40 минути епизод се гледа на един дъх, толкова е забързано всичко и в началото докато са много двойки ставаш разноглед, но е много зарибяващо. Обикалят целия свят.

Ако някой знае друг вариант, нека сподели

# 761
  • София
Цели епизоди не съм гледала на Amazing race, освен когато ти даваха по някаква българска телевизия преди доста години. Но има едно американско семейство, което правят смешни клипчета и ги следя от няколко години, те се оказа, че участват в сезон, който е започнал снимки по ковидно време, по средата спират снимките и след година и нещо ги събират пак да си довършат играта.
Та те го спечелиха, беше голяма изненада за мен Simple Smile и имаха няколко видеа, в които показваха как са събирали багажа например (защото там почти не обикалят с коли, ами с влакове, самолети и багажа им е постоянно на гърба, трябва много добре да се прецени целия багаж); също и съвети за подготовката бяха снимали (основно бягане Simple Smile). Те разказваха и как всяка вечер са си писали записки какво се е случило през деня и са си правили някакви рисунки, защото и при тях на финала има задача за спомени, но сякаш по-сложна беше.
Тук съм гледала само техните представяния Simple Smile https://www.youtube.com/watch?v=YDHO1bjLoms&list=PLSuqtrJPX3D1St … 30Nd9sdYY&index=5

# 762
Явно само аз одобрявам задачата с охлювите. За мен беше непредсказуемо, интересно и отпада съмнението, че някоя двойка се бута специално от продукцията. Става брутално разместване на участниците. Както се видя "Бягство към победата" включва и фактора късмет. Доколкото помня точно охлювите изведоха фармацевтите на първа позиция, а този ден бяха тръгнали последни! Предполагам, че играта с охлювите щеше да бъде най- харесваната ако тогава бяха отпаднали майката и дъщерята.

Задачата с питоните също одобрявам. Вярно -  страшно, гадно, некомфортно, но това е финал и наградата е 100 000 лева все пак!!! Състезанието е комплексно, както някой спомена. Змиите не хапят. Ако някой е имал алергии от тях - на кастинга го е казал задължително. Който не може да преодолее страха си ( както се видя няма такъв участник) значи няма да е победител.

Аз за друга игра си мисля- тази със събирането на монети в басейна. Актьорите тогава имаха голяма преднина, която злощастно загубиха. Не беше ли по- добре за тях докато бяха сами във водата и им беше спокойно да съберат повече монети  накуп, да ги извадят и така да търсят въпросната година? Можеха и един комплект за изоставащите полицаи да сглобят. Те вземаха по една- две от дъното, гледаха я и я хвърляха обратно.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 08:42 от Киф

# 763
Ето този аз ползвам за ТВ предавания, филми и сериали и има линк за всички 36 сезона:

https://watchseriesstream.com/tv/watch-the-amazing-race-full-online-39051

# 764
  • До морето
Ето този аз ползвам за ТВ предавания, филми и сериали и има линк за всички 36 сезона:

https://watchseriesstream.com/tv/watch-the-amazing-race-full-online-39051

Много благодаря за линка, обаче нещо не се справям. Пуснах произволен сезон и епизод, но ми зарежда само първите 15 секунди. После забива и почва отначало и пак така.

Общи условия

Активация на акаунт