Фиброаденом - да се оперираме ли? 6-та тема

• 10 826
  • 161
  •   2
Отговори
# 120
Sun_in_your_eyes, толкова съжалявам да го чуя. Успех в лечението!!!

# 121
  • София
Аз искам да попитам тези, които са проследявали и след биопсия се е оказало рак, как е възможно? Тоест това нещо седи във вас с месеци и години и не предизвиква симптоми?

# 122
Малко съм със смесени чувства в момента. Дори изпитвам известна степен на гняв. Следя се всяка година, при уж доказан лекар - на 6 месеца- той категорично отказва операция . Реших все пак да отида и на друг -  веднага лъсна.

# 123
Sun_in_your_eyes, извинявай, че разпитвам- вероятно ще напишеш историята си в съответната тема. Но реално какво се случи- биопсия ли ти направиха? Или си направи операция в крайна сметка.

Горе главата!

# 124
Питай смело. При такива силно подозрително образования с над 90 % докторката препоръча биопсия, за да се види характеристиката на това неприятно нещо Simple Smile

# 125
Тоест дълго време са ти казвали, че е ФА и отиде при друг специалист, който ти направи биопсия. Правилно ли разбирам последователността?

# 126
  • Burgas, Bulgaria
Като знам как и аз бях над 90% с Bi rads 4c .... некадърници  ...от стрес само ще се разболее човек.  Ми махнете го и тогава бе кретени говорете....

# 127
Аз искам да попитам тези, които са проследявали и след биопсия се е оказало рак, как е възможно? Тоест това нещо седи във вас с месеци и години и не предизвиква симптоми?
Моето образувание ме болеше циклично.
Мислех го. На един от прегледите лекарят ми каза: даже фиброаденом не е, а само уплътнение. Взе ми всички лоши мисли и периодичната болка дори. И след 10 месеца на мамография - рак!

# 128
  • София
Питам, защото аз моят например го следя от може би вече 2 години. Искала съм мнение от няколко специалиста, но до сега не се е стигало до мамограф камоли биопсия или мнение за махане (общо взето като следя по групи има жени с махнати такива и на тяхно място винаги или там или другаде пак се появява, т.е. рецидива е често срещан). Просто ми е странно как без да бъде пипано няма проблеми и изведнъж е раково образование... Наистина звучи страшно.
Иначе и моето ме наболя покрай цикъл ако такава болка визирате.

# 129
Питам, защото аз моят например го следя от може би вече 2 години. Искала съм мнение от няколко специалиста, но до сега не се е стигало до мамограф камоли биопсия или мнение за махане (общо взето като следя по групи има жени с махнати такива и на тяхно място винаги или там или другаде пак се появява, т.е. рецидива е често срещан). Просто ми е странно как без да бъде пипано няма проблеми и изведнъж е раково образование... Наистина звучи страшно.
Иначе и моето ме наболя покрай цикъл ако такава болка визирате.
Такава болка визирам, но аз бях в менопауза като го видяха на ехография.
И освен това една странна пробождаща болка.

# 130
Аз имах ФА много години наред от тийнейджър още, след бременността го водеха фиброза, на последните прегледи дори не го описват. Тоест, може да изчезне, ако е фиброаденом, може и да не е такова, затова най-добре кор-биопсия, особено при новопоявило се образувание и особено след 30-35 годишна възраст.

# 131
  • Anywhere
Аз имам оперативно извадени 4 бр, на образните ги определяха като ФА, и на хистология след операцията това си излезе. В момента имам още 1-2, последно преди година си правих ЯМР, нищо злокачествено нямаше. Но продължавам да се следя, защото имах баба с РМЖ и тръпна от ужас, че и при мен ще дойде Disappointed Relieved

# 132
  • София
И аз от тези с уж „фиброаденом”.  Следях го 7 месеца, при трима специалисти ходих и бяха категорични, че е фиброаденом. Мен обаче нещо си ме човъркаше вътрешно, шесто чувство ако искате го наречете  и настоях да го махнем. Така че моят съвет е и при най-малкото съмнение (ваше или на лекарите) правете кор биопсия и хич не се колебайте.

# 133
Здравейте, откриха ми фиброаденом 8мм под ореолата, действително има малко, кръгло и подвижно топче там. От малък град съм, доктора, който ме прегледа ме посъветва да го премахна, понеже правим опити за забременяване и според него ще порасне и е възможно да създаде проблем и за самата бременност и кърмене след това. На 36 години съм, миналата година преживях спонтанен аборт и е възможно и тогава да се е появил. Изчетох много статии и форуми и ме притеснява да не би да се окаже, че не е фиброадем..Успях да си запазя час за преглед при д-р Евгений Василев. Също така съм решила да отида и при д-р Виктов Йорданов в Сити клиник, но графикът за юни, излиза на 20 май. Обмислям и при кой друг специалист да отида за допълнително мнение, непрекъснато чета и се обърках тотално.
Можете ли да ми споделите опит, правили ли сте кор биопсия при Доктор Василев или при друг лекар и как е преминало и изобщо, каквито и да било препоръки и информация ще ми бъдат от полза. Благодаря предварително и успех на всички!

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 12:39 от kati7777777

# 134
Момичета, има ли такива от вас, който са правили кор биоспия. Кога излезнаха резултатите? Имахте ли болка в гърдата и синини?

Общи условия

Активация на акаунт