Фиброаденом - да се оперираме ли? 6-та тема

• 10 636
  • 160
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, има ли такива от вас, който са правили кор биоспия. Кога излезнаха резултатите? Имахте ли болка в гърдата и синини?
резултатите след около 14 дни, но може и по-рано.
Имах огромна синина, но мина след мазане с хепароид гел.
болки няма - нито по време на биопсията нито после.
успех!

# 136
  • Burgas, Bulgaria
Оф, аз утре съм на ехография, пак.  Така да не обичам да ходя в тоя КоЦ ...
До кога така ще ме карат да ходя на 3 месеца, много е ....натоварващо   Sad ?

# 137
Оф, аз утре съм на ехография, пак.  Така да не обичам да ходя в тоя КоЦ ...
До кога така ще ме карат да ходя на 3 месеца, много е ....натоварващо   Sad ?

Ние сме си писали с теб, но моя съвет е да отидеш при Ангелов на ехограф.

# 138
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря ти ,наистина! Но имам 1000% доверие на Грънчаров и не искам да ходя другаде.

# 139
Защо не отидеш на ЯМР и да се приключи със стреса на 3 месеца ?

# 140
  • Burgas, Bulgaria
Защото нямам пари за харчене.

Минах ,беше 6мм ,сега е 7мм. Bi rads 3 , моят лекар е в болничен . Гледа ме една млада лекарка . Не е нещо лошо според нея . След 6м пак

# 141
Здравейте, дълги години се следях при д-р Полихронов, лека му пръст. Записах си час пак в неговия кабинет, преглеждал някакъв лекар, който е обучен от него. Някоя от вас посещавала ли го е?

# 142
Здравейте,
Включвам се да споделя моя опит с фиброаденом.
Сама си го напипах и м.октомври отидох на преглед. Докторката каза, че не трябва да се оперира. През март случайно попаднах на д-р Сечанова от Софиямед (работя в близост до болницата и имаше само един свободен час при нея). Нейното мнение беше, че задължително трябва се оперира, като се вземе предвид размера - 2см и това, че не съм раждала. При бременност, хормоните са от голямо значение и образованието може да увеличи размера си.
Изключително съм доволна от професионалното отношение на целия екип от отделението. Операцията продължи не повече от 30мин. Бях много притеснена, да не излезе лош резултат. Операцията е успешна, а хистологията показа 100% доброкачествено образование.
Моя съвет е - винаги търсете второ, дори и трето мнение. Операцията е рутинна и ако наистина се налага, по-добре я направете, за да няма усложнения в бъдеще.
Желая успех и добро здраве на всички!

# 143
Здравейте! Дали някоя от вас има опит с новообразуван ФА или липома по време/непосредствено след период на кърмене?

Казусът ми е следният: днес на рутинна образна диагностика ми откриха образувание 2 см. х 0.7 см., което преди година и малко (когато бе последният ми профилактичен преглед) го нямаше. Изобщо не съм го усетила и в момента трудно усещам част от формата му, понеже е по-близо до ареолата (за разлика от предните ми 4-5 ФА, които бяха в други зони и лесно разпознаваеми), нямам и чувствителност от него.

Кърмих първото си дете до преди 4-5 месеца, а в момента съм бременна в 6 месец. Имам две операции на ФА на същата гърда и в периода на кърмене тя бе с доста малки количества кърма, но все пак лактацията от нея задържах точно година, след което продължих само от другата още известно време. Докторът споделя, че не е нищо опасно към момента, че е възможно да е мастно образувание след кърмене, но е факт, че имам голям диапазон от време без преглед и понеже не знаем как нараства - да го проверим отново след 2 месеца. Разбира се - аз до тогава ще го мисля непрекъснато. 🙁

# 144
Здравейте,момичета.
Преди 15 год.премахнах фидроаденоми два на брой с чиста хистология след това.През  годините винаги съм напипвала удебеления ,топченца и покрай месечния цикъл гърдите ми са болезнени.Следях се в началото на всеки 6 месеца а после всяка година.Пре м.Ноември д-р Балева ми откри 2 ФА и според нея трябва да се махнат.Направих консултация с още двама хирурга ,като единия казва няма нищо а др. д-р Валентин Иванов предложи дебелоиглена биопсия.Сега реших да се вслушам в него и ще се ходи,но много ме е страх.Ако някой си е правил и ми обясни какво ще е за да се успокоя малко 😊.
Благодаря Ви предварително,че ми изчетохте многословието!Бъдете здрави!🍀

# 145
Тук съм описала как протече кор биопсия при мен, преди почти година при д-р Валентин Ивановhttps://bg-mam.ma/p/379850/48365382

# 146
Благодаря за отговора.
Дебелоиглена биопсия и този вид биопсия което са Ви правили едно и също ли е?
Вас са Ви пуснали същия ден да си се приберете,на мен ми казаха,че две нощувки се остава в болницата с направление кл.п.194 и доплащане от по 200 лв на игла?
След процедурата и по време на вземане на материала много ли боли?
Явно от миналата година до сега са настъпили промени.

# 147
На мен са ми правили минали месец дебелоиглена биопсия.Процедурата е абсолютно безболезнена, с местна упойка.Даже си мислех, че като ме пусне упойката, може да ме заболи, но не- абсолютно нищо не се усеща.Около  15 мин   беше цялата работа и си тръгнах за вкъщи с градския транспорт. Направо не мога да си представя , какво мога да правя в болницата 3 дни .

# 148
Благодаря за отговора.
Дебелоиглена биопсия и този вид биопсия което са Ви правили едно и също ли е?
Вас са Ви пуснали същия ден да си се приберете,на мен ми казаха,че две нощувки се остава в болницата с направление кл.п.194 и доплащане от по 200 лв на игла?
След процедурата и по време на вземане на материала много ли боли?
Явно от миналата година до сега са настъпили промени.
Не боли, защото е с местна упойка.
Уредът е като пистолет, който изстрелва иглата.

# 149
Natali, клиничната пътека е 3 дни, затова така е думата за престой.
Аз живея на 20 минути път с кола от Каспела, към онзи момент децата ми бяха на 2,5г и обсъдих с доктора да си тръгна.

Може да се уговориш в разговор с доктора по някое време да си тръгнеш

Да, за същия вид игла и биопсия става дума, чува се само щракане като писалка.
Ако си планирана за сутринта, съвета ми е щом на листа е написано да отидеш в 7 сутринта да го спазиш, защото изведнъж се струпват хора.
Така ще си от първите за прием и до 9 часа ще те качат в стаята за да вземат кръв и урина
Доктора е организиран и ще те вземат за манипулацията в предвиден час от графика

За заплащането не е чудно, че има промяна, до последно си мислех, че ще ми поискат такса, нито лекаря, нито от администрация ми намекнаха

Общи условия

Активация на акаунт