💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 11 (25.11 - 02.12)

• 54 046
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Чета от време на време темата, но напоследък става доста неприятна. Какви са тези страсти, какви са тези обиди, расистки епитети?
Не може ли да се подхожда с повече чувство за хумор и по-елегантно?
Не ми отговаряйте, защото се отписвам, смятам да си спестя "удоволствието" да чета мнения, написани на толкова грозен и просташки език.

# 826
Снощи срамен епизод дори и за Игри на волята, които са синоним на срамотата...
Но всичко по реда си.

Стан ще е моят главен герой в това мнение за снощното огромно изплискване на легена.
Стан снощи победи абсолютно всички. Това че Мартин продължава напред се случва в една алтернативна вселена наречена Игри на волята...

Съвета беше ясен за всички без Стан, който беше видимо изненадан. Трети нож в гърба, който му забиха Добрин и Мартин. Да се отбележи. И той пак се изказваше възпитано и културно, докато ''възпитания и благ'' (както сега се изкарва във видеата си, за да замазват очите след всенародния хейт) Мартин не спря да  хвърля огън и жупел по него на синхрони.
1-0 за Мартин!

Разбра се, че Добрин и Мартин са уговорили Микяй да не се влага в битката ако бъде посочен (а те са очаквали той да бъда избран), което всъщност учудва ли някой? Още по-жалко за Микяй и цялостния му образ този сезон на най-голямото разочарование спрямо очакванията.

Стан избра Маги за съюзник. Супер ход. Опосомите не го очакваха.
Стан изравнява резултата 1-1!
Маги на битката твърде плаха и бавна, но това е материала... Какво да направи Стан.
Браво на Добрин. Което си е добре си е добре.

Идва и скандалната битка. За мен една от най-срамните в историята. Защо?
Веднага щрихирам.
1) Бивши защитници на Игрите винаги са твърдели, че основно правило за 'боговете' е битките да са изравнени, за да има всеки реален шанс и да е интересно за зрителите (ХАХАХАХА).
Аз никога не съм го вярвал това и сме спорили (не визирам форума, а известни бивши участници от Игрите с които сме си писали доста) и сега искам да попитам тези хора, защото знам, че ме четат. А какво ще кажете за снощи? Нали ми спорехте как ако има играч Х и играч У, то ако играч Х е плувец, а играч У не е, то никога няма да се даде плуване.
Айдее...

Дава се най-силния елемент на Мартин - плуването!
Не се дава най-силния елемент на Стан - грубата сила/хамалогията!
Алоооуу, продукцията, вие нормални ли сте???
2) Играта с чука и катапулта я знаем още от сезон 3, където Андрей превъртя играта. Но тогава го нямаше това правило за вкарване с ръка и наказателна обиколка по избор (всъщност никога не го е имало). Защо според вас са го сложили? Малка, но важна застраховка, ако случайно се закучат нещата с чука, защото това си е коварно упражнение ако не му хванеш цаката. Реално Стан стартира с хендикап от 5 до 6 минути (три минути + плуването с което това почти се удвои), което е огромна разлика. Разлика, която не може да бъде стопена ако няма сложен пъзел. И са пресметнали, че ако и на единия е сложно и на другия ще е сложно. Трасето е малко, отнема около 20/30 секунди. Нека си го имаме в резерв.
3) И идваме на най-бруталното подпиране. Точно когато Стан отиде на фразата (те изобщо не са вярвали на този сценарий, очаквали са Мартин да победи с разлика) им подпари под лъжичката и Димо веднага изпляска, че става въпрос за животно, което е убило най-много хора в историята и за всеки случай се заигра и с размера на животното, даде уклон да не се мисли, че е голямо като размер (въпреки това ''великия'' Мартин си е мислел за лъв, бухахаха). Ами то е ясно, че ще е комар. Кое друго може да е Мартине? Мравка, ти сериозно ли? И не е само това, но и Димо каза на Мартин, че е наредил 3 от 5-те си думи, което е страшен жокер и че само в средата двете думи му бягат.
Аз просто не можех да повярвам на ушите си колко нагли и безпардонни могат да бъдат.
4) През цялото време Димо коментираше като пред инфаркт когато Стан настигаше Мартин. Беше ясно, че ще спасят Мартин с изолатора, но така щяха да си прецакат целия план с изолатора и Раду, с грошовете на Стан за Мартин и т.н. А ако не бяха бутнали Стан и с плуване и фраза с какво друго. Снощи за малко Стан да ги прецака мощно, което на единици участници се е получавало в историята.

Извод от битката. От това което видях.
Мартин не е нищо особено. Просто един от многото добре тренирани участници и толкоз. Няма нищо специално.
Един Стан без абсолютно никаква подготовка и без да е гледал нищо от предните сезони за малко да го бие с всичките му предимства които ‘’магьосника’’ имаше.
2-1 за Стан!
Стан повежда!

И идваме на финала, където за шок и ужас, Стан каза НЕ на ''боговете'' и Ралица беше шокирана.
Браво Стан! Хората трябва да се научат да казват не на тези садисти и изобщо да ги бойкотират по всякакъв възможен начин.
3-1 за Капитан Стан!
Шах и мат!
Довиждане!

Дано Мартин прочете това и разбере! Дано продукцията чете и си вземе поука!

# 827
Размисли на мнозина, които гледат предаването..
Вие какво мислите?

# 828
То етноса не може да не си покаже "уменията".

Много приятен и отчетлив расизъм, браво, браво.

😀😀😀 Много благодаря, но не мога да разбера точно за кое ми казвате "браво"😀
Нищо конкретно не съм споменала, а това за което Вие сте си помислила, мен не ме касае. Например може да съм имала предвид ескимосите или бушмените 😀

Етнос значение - обособила се група от хора, членовете на която се идентифицират един с друг въз основа на действително или предполагаемо общо наследство – история, раса, родствени връзки, религия, език, култура, територия, националност или външен вид. Членовете на етническата група осъзнават принадлежността си към нея, а хората извън нея признават нейната обособеност.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 11:35 от mery_poppins1

# 829
Размисли на мнозина, които гледат предаването..
Вие какво мислите?

Какво да мислим? Очеизвадно е, че мъжете и жените ходят епилирани 3 месеца, с чисти и спретнати коси. Отделно как си првдставяте жени в цикъл на блатото или на брега на отчаянието? И въобще някой вярва ли, че не им дават някаква дажба храна? Ако някой яде само джанки 3 месеца, ще да е умрял от болки в стомаха отдавна... Общо взето и аз не разбирам защо лъжат за тези неща и се изненадвам и, че има хора, дето вярват..

# 830
За храната не знам, обаче Силвия си я боядисваха нонстоп, според мен. Не вярвам да няма един бял косъм, за което нямам нищо против, че иначе би изглеждало кофти на екран.

# 831
  • Be realistic - plan for a miracle.

Нищо конкретно не съм споменала, а това за което Вие сте си помислила, мен не ме касае. Например може да съм имала предвид ескимосите или бушмените 😀

Много зрял и възрастен отговор, поразяващ с убедителността си и никак не гаслайтващ. Поемане на отговорност за казаното и нула опит да обърнем истината за това, което сме казали в прав текст преди това, явно с надеждата публиката да се върже, че просто не е разбрала правилно. Впечатлена съм искрено. Но е хубаво че не ви касае, расистите са си такива.

# 832
Честно и на мен ми писна от тези обиди - черньо, мазньо, маргарин и подобни. Това последното даже не знам откъде дойде. Аз сега им стискам палци на момчетата дори и само заради цялата помия, която се излива върху тях. Не може ли да казваме Еди кой си не ми допада заради това и това? Защо трябва да се влиза с бутонките с директни обиди? Не харесвате тяхното поведение, ок, като ги наричате с разни обидни имена по-достойни ли се чувствате? Такива едни извисени, честни, добри възпитани? С какво сте по-различни от тях?

# 833
  • София
Вече съм тотално шокиран от нивото на профанизиране на тази тема. Дори и във Фейсбук не е толково зле. И преди някой да го извади като довод: Не причината за това не е нивото на сезона, а нивото на списващите тук. Ами, хора, като толкова не ви харесва, спрете да го гледате. Защо трябва само да се напрагяте и нервирате мазохистично: има и други предавания Joy. Ето мен Островът ми стана ужасно тъп и вместо да се пъна да пиша хейт в другата тема, просто спрях да го гледах (само частично хвърлям по един поглед кой играе, каква е играта, и кой бие, всичко друго превъртам, даже и самите игри не ги гледам) - и нито се нервирам, нито се дразня и ми е леко на душата Joy
А Diavolo, от теб (поне аз) очаквам, ти като един от най-опитните и водещи хора във форума да даваш личен пример който останалите да следват. Вместо това се принизяваш до възможно най-ниските нива и това се отразява на темата и това е главната причина да отблъсне толкова хора (напоследък мен включително) от темите за Игрите.
Сега искам да ти отговоря за конкретната елиминационна битка от вчера:
Тя е планирана и "заключена" няколко дни по-рано. По нищо не се различава от предния сезон.Тогава още не е знаело нито което племе ще номинира, нито кои ще са номинираните. Подготовката на арената е започнала още предния ден (намерих снимки още лятото: 14.08) докато се провеждала втората номинационна битка. Сега вмятам, че арената на тази втора номинационна (наричаме я арената със слънчогледите) е буквално на метри над тази на плажа и от нея се вижда всичко. така че е напълно възможно Мартин да е видял какво се готви долу за елиминацията и да е сметнал, че ще има предимство. Но да кажеш, че продукцията по най-жестокия начин е решила да се намеци и да накаже Стан, като в същото време "гарантира" на Мартин финал, като го напълни с грошове (ще видим колко ще му трябват изобщо, ако помним миналата година по това време Рълев имаше много повече играчки, но накрая си останаха неползвани), ами грях то на душата Joy

# 834
ellis, коментарите Ви са с хирургическа прецизност, удоволствие е да попадам на тях!

Всеки може да се загърне с пелерината на самочувствието, въпросът е какво се крие под нея. Примерът с Момчил е чудесен, защото там самочувствието е подплътено с добро възпитание, сдържаност, диалогичност и интелект. При опосумите* (особено при по-длъжкия) се нагледахме на непредизвикана язвителна арогантност, чувство за безпогрешност, нетолерантност, тираничност, безочливост... хубавото в тях отдавна се разми в преждеизброеното.

* позволих си това определение (Димо го употреби в ефир), защото реших, че поради разминаването в понятийния апарат на продукцията и зрителите, това ще да е ново височайшо звание Grinning

# 835
  • София
Аз пък искам да похваля продукцията за нещо - след толкова сезони, най-накрая започнаха да дават хубави предимства. Така че, хем да е наистина в помощ на получилия го, хем да не е непреодолимо, както бяха миналата година примерно.
Самата битка беше ясно, че ще се реши на последния елемент. Според мен обаче и двамата яко са се забавили там. Тази година никак не търпят от предването замотаване на "пъзелите" и за това, мисля че Димо започна да подсказва по-явно, прекалено много време е било минало, а те и втора битка имат да снимат.
Както и да е, браво на Мартин все пак и успех на Стан. Добър човек явно, но определено не е готов за подобен тип формат. Хареса ми и че отказа да отиде в изолатора.

Иначе в понеделник очаквам да има поне един много силов елемент на териториална битка, обичат си от продукцията този номер - отпаднал пъзелист, задължително сложен пъзел, плувец, много плуване и т.н.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 13:02 от gg__

# 836
Страстите в темата идват от показаната наглост.
Хората не понасят наглост.
А дуото показва безбожна наглост.
Причината за загубата на последната племенна битка е изцяло на Добрин - напътствията му бяха трагични и изпусна топчето. Ако някой друг се беше държал така, господа стратези щяха да го направят луд. Непризнаването на вината е много недостойно поведение, хвърлянето на вината върху друг е направо жалко.
Най-злият герой обаче беше Димо, който говореше абсолютни глупости, за да обвини племето и защити любимците.
Досега гледах с нетърпение и интерес, вече ми е супер скучно и доста противно.

За Силвия: аз съм на 45 и нямам нито един бял косъм. Така че може и да не се боядисва.
Все някаква елементарна хигиена имат - някоя мивка да измият ръце, за момичетата в цикъл нещо. Няма как.

# 837
  • София
А не е ли възможно след първата номинационна и още повече съвет, с вече ясен Стан номиниран, продукцията (заедно с дуета или преди тях) да е решила кой ще излезе срещу него и съответно да започне да подготвя битка с желания резултат? Мартин започна да точи ножа за Стан още преди съвета, дали сам го е решил и или са го посъветвали... И това нескопосано изпускане на топчето от Добрин...

Пак казвам, никак не съм привърженик на конспирациите и нагласените игри, но то вече е очеизбождащо.

# 838
Точно пък към Диаволо не знам какви претенции имате, много са му умерени мненията и коментарите. Никой не е обидил.
Хубаво е човек да има самочувствие, но то не оправдава арогантността, отвратителното отношение към околните и лъжите. Може и по друг начин - Гого, Момчи..
И последно, човек работещ в ИТ не е равно на умен човек. С това не искам да кажа нищо за Мартин, не го познавам, но виждам, че често се генерализира в коментарите. В ИТ сферата има и известна част не особено умни хора, посредствени.

# 839

Много зрял и възрастен отговор, поразяващ с убедителността си и никак не гаслайтващ. Поемане на отговорност за казаното и нула опит да обърнем истината за това, което сме казали в прав текст преди това, явно с надеждата публиката да се върже, че просто не е разбрала правилно. Впечатлена съм искрено. Но е хубаво че не ви касае, расистите са си такива.

😄😄😄 Няма да успеете да ме накарате да влизам в обяснителен режим или да се извинявам, за нещо, което Вие си тълкувате по даден начин. Методът на Мартин - признай, извини се, посипи си главата с пепел! 😄 няма да даде искания от Вас резултат.  
Няма да се обяснявам на всеки, който смята, че съм длъжна да отговарям на всичко, което си помисли!
Хубав ден !

P.S. Единственото нещо, за което мога да се извиня, че сте се почувствала като жертва.

Общи условия

Активация на акаунт