Постоянно се караме откакто имаме бебе

• 5 574
  • 115
  •   1
Отговори
# 60
Логиката ви е убийствена. Не знам на колко години е синът, но някои тийнейджъри на ръст са два пъти колкото майките си. Детето в постъпило правилно - отишло е и е купило на останалите това, което е изяло.
Щото да не се минат горките мъже, затова 18-годишни дънгалаци бързат да седнат в градския транспорт, избутвайки жените около себе си.

# 61
Като се появи майка на дву-тримесечно бебе и почне да се оплаква как не прави секс всяка вечер, почвам д асе замислям дали темата не е пързалка.

И аз това се чудя. Какви са тези сексуални тигрици.....
Това го казвам като един от проблемите бе хора! Преди месец- 2 искаше  а сега не ,детето е на 3 месеца. Вие четете само 1 от проблемите,а не всички! Тези неща са изброени като пример . Правим , но е набързо колкото той да се задоволи , а мен кучета ме яли, дори не се пробва по друг начин да го направи. Вие като не сте "сексуални тигрици" други са

# 62
Така е то, нито сме се женили, нито сме раждали. Лохии изобщо не знаем какво е.

# 63
  • Далечният изток
Вие като не сте правили секс, други са правили. Без да са тигрици.
Просто пик на хормони. Що се чудите?

# 64
krasimilo, аз коментирам репликата, че на жена трябва винаги да отстъпва. За мен не е правилно. Има моменти, в които трябва да отстояваш себе си и това, което искаш, независимо дали си мъж или жена.
А това, че се вменява на 14 годишен да е мъжът в семейството изобщо не знам как да коментирам. Един вид се явява патерица/мъж на майка си, вместо да е тийнейджър.

# 65
krasimilo, аз коментирам репликата, че на жена трябва винаги да отстъпва. За мен не е правилно. Има моменти, в които трябва да отстояваш себе си и това, което искаш, независимо дали си мъж или жена.
А това, че се вменява на 14 годишен да е мъжът в семейството изобщо не знам как да коментирам. Един вид се явява патерица/мъж на майка си, вместо да е тийнейджър.
Мисля, че става въпрос по-скоро за джентълменско отношение. Едва ли очаква синът да поеме всички функции на бащата.

# 66
Авторката, смени си ник-а във форума, да не се разчуе че се оплакваш публично. Светът е малък, и МВР дебне отвсякъде Grinning

# 67
Не е спасението в плуването, търсите външна причина да ви оправи вътрешните истории. Този мъж ви унижава, проумейте го, не можете явно. Този мъж ви избягва, натоварва ви, вместо да отглежда детето, заедно с вас, и ето пишете, че и гледа само собственото си удоволствие в леглото. Всичко това означава, авторке, че той самият е такъв, такъв е бил и преди бебето, просто вие сте се вкарали за по-безболезнено уж в илюзиите си. Ама сега ангажиментът с детето е чутовен и положението ви е станало леш. Нататък умората се трупа, тя се трупа все повече и повече, вие сте все още на стартовата права, не знам какво ще правите. По-добре е да разрушите тези илюзии в които сте, че ще ви се разкаже игричката. За детето пък да не говоря.

# 68
  • Поморие
Като се появи майка на дву-тримесечно бебе и почне да се оплаква как не прави секс всяка вечер, почвам д асе замислям дали темата не е пързалка.

Това го казвам като един от проблемите бе хора! Преди месец- 2 искаше  а сега не ,детето е на 3 месеца. Вие четете само 1 от проблемите,а не всички! Тези неща са изброени като пример . Правим , но е набързо колкото той да се задоволи , а мен кучета ме яли, дори не се пробва по друг начин да го направи. Вие като не сте "сексуални тигрици" други са
Повечето така правят, особено след 1-2г. брак/съжителство.. за съжаление. Погрешно смятат, че сексът е както трябва, щом те са се отчели, а женския оргазъм - може и без него.
А и според мен няма нищо необичайно майки на няколкомесечни бебета да мислят за това, сексът е нормална физиологична нужда и ако партньорът ни реши да го разреди (не)случайно
след бременността или появата на детето се чудим какво не е наред и се съмняваме в себе си. Аз съм привърженик на усилената комуникация в двойката и помня, че след първото раждане постоянно се опасявах, че партньорът ми няма вече да ме желае както преди, както става в повечето двойки, полудях на тема килограми, външен вид, хигиена и т.н. и изключително много разговори проведохме на тази тема, докато изясним, че бременността, раждането, появата на бебето няма как да повлияят на интимния живот. Но за съжаление има мъже, за които това е началото на края. Като гледам така са повечето двойки около 25-30г.+
Сега обаче след тежки дни с две породени, едното от което иска постоянно човек подир него и бебе вадещо зъби, предпочитам съня, пред всякакви интимности. 🥴С едно дете в бебешка възраст със сигурност умората е една идея по-малко.

# 69
  • София

Че така съм отгледана аз със сестра ми,че момичетата се уважават и пазят,че той е мъжът в семейството (разведена съм).

Това е емоционален инцест. Никога едно дете не може да бъде мъжът в семейството, обяснила съм го много добре и на моят син още като останахме двамата сами. Ще бъде мъжът в неговото семейство с неговата жена. Вкъщи родителят, дори да е един и да е жена, синът и на 50 и е дете, не мъж...
Иначе е хубаво всички хора да бъдат възпитани в уважение едни към други, а мъжете в канализиране на тестостерона в спорт, не в тряскане на врати и заплашителни жестове към предмети и хора.

Иначе по темата – недоспал човек, жив дявол. Винаги съм се чудела как им хрумва на хората да имат още едно дете, за да си закрепят брака, например, като раждането на дете е огромно изпитание. Животът се променя, ежедневието е подчинено на непредсказуемите проблеми на бебето, колики, растящи зъби и какво ли още не. Направете един режим на бебето и организирайте кой за какво и кога отговаря, защото това си е работа 24/7, и си отделете време за сън и почивка и двамата, пък като сте едновременно вкъщи по-добре единия да излезе или да направи нещо за себе си вкъщи, вместо да се чудите за какво да се скарате.

# 70

Повечето така правят, особено след 1-2г. брак/съжителство.. за съжаление. Погрешно смятат, че сексът е както трябва, щом те са се отчели, а женския оргазъм - може и без него.
А и според мен няма нищо необичайно майки на няколкомесечни бебета да мислят за това, сексът е нормална физиологична нужда и ако партньорът ни реши да го разреди (не)случайно
след бременността или появата на детето се чудим какво не е наред и се съмняваме в себе си. Аз съм привърженик на усилената комуникация в двойката и помня, че след първото раждане постоянно се опасявах, че партньорът ми няма вече да ме желае както преди, както става в повечето двойки, полудях на тема килограми, външен вид, хигиена и т.н. и изключително много разговори проведохме на тази тема, докато изясним, че бременността, раждането, появата на бебето няма как да повлияят на интимния живот. Но за съжаление има мъже, за които това е началото на края. Като гледам така са повечето двойки около 25-30г.+
Сега обаче след тежки дни с две породени, едното от което иска постоянно човек подир него и бебе вадещо зъби, предпочитам съня, пред всякакви интимности. 🥴С едно дете в бебешка възраст със сигурност умората е една идея по-малко.
Ами да и аз както и ти си била си мисля че е от външния вид, преди бях в много добра форма, корема ми беше на плочки ,а сега увиснал и на стрии...казва ,че не му пука ,но когато видя спад на секс , целувки, превръщания какво да си мисля? Като цяло сме млади ,та аз съм на 20.. искахме това дете уж и двамата бяхме готови ... така като гледам отстрани май само аз съм била

# 71
  • София

Ами да и аз както и ти си била си мисля че е от външния вид, преди бях в много добра форма, корема ми беше на плочки ,а сега увиснал и на стрии...казва ,че не му пука ,но когато видя спад на секс , целувки, превръщания какво да си мисля? Като цяло сме млади ,та аз съм на 20.. искахме това дете уж и двамата бяхме готови ... така като гледам отстрани май само аз съм била
Никой не е готов за дете, защото никой няма представа какво точно ще бъде, как точно ще бъде самият той и животът му. Ти не се повличай, че само таткото не е готов, явно и ти не си била и сега се преживяваш като жертва, а това ще ти съсипе и отношенията с мъжа, и ежедневието. Виж графиците ви, сложи ред, разберете се кой кога ще излиза, вземете някой веднъж седмично да остане с бебето вечер и се поразходете двамата, ти си оправи прическа, нокти, отиди на фитнес или йога. Всеки ден поне по един час бъди без бебето. Иначе ти стоиш денонощно с ревящо бебе, мъжът ти на работа и си живее като преди, ми как да не ти иде да го убиеш Simple Smile

# 72
В едно семейство трябва много търпение и отстъпки и от двете страни, за да вървят нещата. Това се учи с опита, а вие нямате още много такъв. Бебето е малко и със сигурност има доста повече възможности да сте двамата и говорите спокойно. Вечер, като го нахраниш и заспи, ами кажи му всичко това, което написа тук. Но не с крясъци и с упрек, а искрено. Обичаш го, знаеш, че и той теб, но секс на 2-3 те кара да се чувстваш нежелана и т.н Искаш да организирате ежедневието по начин, удобен и за двамата. Щастливият семеен живот изисква труд, не пада даром. Ако сега не се напаснете и научите да комуникирате, във времето на прохождане и само 1 обеден сън на детето, направо ще се избиете, защото малкото сладко бебе, след някой друг месец ще е нинджа, която изисква много повече внимание къде пипа и какво прави и спи много по-малко.

# 73
  • Поморие

Ако един мъж ви обича истински, любовта му няма да се влияе от малко стрии и един корем. Ако на някой мъж това му пречи, значи любовта му не е безусловна, а е само заради външния вид.
Колкото до това кой е готов и кой не, вече казах, мъжете трябва да си правят сметката преди да създадат семейство, което не умеят да обичат. Ако е създал дете и после изведнъж е решил,че не е готов - само той губи!
На мен моят човек ми е казвал много пъти, че аз не съм готова за майка, но неговата представа и пример от детството е жената да се трепе, а мъжа да си седи. 🙂

# 74
  • София
Аз просто не мога да повярвам с каква лекота се намила на майки на новородени колко злощастни са семействата им, колко безнадеждни са мъжете им и изобщо колко ненормална, укорима и недопустима е ситуацията.
В която, ако щете вярвайте, родители на 3-месечно се карали за битовизми.
Но нищо, не се спирайте, обогатявайте семейството с нови и нови аргументи и гледни точки за тазвечершния скандал. Все пак не сте тук да помогнете, а да изтъкнете колко сте специални.
Но поне се спрете с тия чаршафи, не цитирайте по 20 поста.

Общи условия

Активация на акаунт