Постоянно се караме откакто имаме бебе

• 5 588
  • 115
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 16:35 от Анонимен

# 76
Мъжът ти е отглеждан по школата, че децата са на майка им. Там е проблема.
Иначе децата имат двама пълноправни родители, които могат да се грижат за бебе еднакво добре. Единствено не могат да кърмят бащите, всичко друго е въпрос на желание.

# 77
А преди да родиш помагаше ли в домакинството? С 4 часа работа как издържа семейството, какво прави когато не работи? Къде живеете в общо, негово или жилище под наем?

# 78
  • София
4 часа на ден работи? А какво прави през всичкото си останало  време? Ако приемем, че работи от 6 до 10 сутринта (не е уточнено) и работата изисква да е свеж, да кажем нека се измъква от нощната смяна. Но тогава не трябва да му е проблем през деня да гледа детето достатъчно дълго, за да можеш ти да се наспиш като човек.

# 79
  • София
Не знам в мен ли е проблемът или просто не можем да се разберем 😔

За ролите и отговорностите в отглеждането на едно дете е добре да се разбирате преди да забременееш. В крайна сметка, ТИ си избрала да родиш дете от този мъж. Има мъже, които им се занимава с малки деца, но по мое наблюдение те са по-скоро изключение. ТИ пита ли го преди да забремееш, с какво ще ти помага ? Не знам откъде ви идва в главите идеята, че мъжете трябва да се включвме в гледането на малко дете ? Той обещавал ли е такива неща, поемал ли е такива ангажименти .. или ТИ си решила и си му ги вменила. Явно на всичкото отгоре и си неблагодарна, щом ти го казва в прав текст.

Ако искаш да си оправите отношенията с мъжа ти, спри да му вменяваш отговорностти, които сама си ги измисляш . Говорете си и се разберете, като големи хора.

# 80

За ролите и отговорностите в отглеждането на едно дете е добре да се разбирате преди да забременееш. В крайна сметка, ТИ си избрала да родиш дете от този мъж. Има мъже, които им се занимава с малки деца, но по мое наблюдение те са по-скоро изключение. ТИ пита ли го преди да забремееш, с какво ще ти помага ? Не знам откъде ви идва в главите идеята, че мъжете трябва да се включвме в гледането на малко дете ? Той обещавал ли е такива неща, поемал ли е такива ангажименти .. или ТИ си решила и си му ги вменила. Явно на всичкото отгоре и си неблагодарна, щом ти го казва в прав текст.

Ако искаш да си оправите отношенията с мъжа ти, спри да му вменяваш отговорностти, които сама си ги измисляш . Говорете си и се разберете, като големи хора.

Тоест вие смятате ,че детето е само на единия родител и другият няма отговорности към него . Както една гена има отговорности към семейството, когато детето порасне да започне отново работа и да помага на съпруга си със семейния доход ,така е и с отглеждането на децата . Иначе защо вие мъжете искате деца ,ако не ви се занимава с тях ? Не мисля ,че има какво да се говори предварително не случайно децата имат двама ,а не един родител от когото се появяват на бял свят .

# 81
..........Не знам откъде ви идва в главите идеята, че мъжете трябва да се включвме в гледането на малко дете ?

Ти, на колко годинки си? Какво трябва да правят мъжете? Да се бият на фронта ли?

# 82
  • София
Иначе защо вие мъжете искате деца ,ако не ви се занимава с тях ? Не мисля ,че има какво да се говори предварително не случайно децата имат двама ,а не един родител от когото се появяват на бял свят .

Не мога да говоря от името на всички мъже, но общо взето деца искаме заради - величие и безсмъртие, а не за да им бършем задниците. Като не сте си говорили навремето, сега си сърбаш попарата, която си надробила. Поправи си грешката и си поговорете спокойно с мъжа ти по темата. Да се тръшкаш тука във форума, колко си прецакана и другите жени да ти съчувстват няма да ти реши проблема.

Ти, на колко годинки си? Какво трябва да правят мъжете? Да се бият на фронта ли?

Да учат деца на това как да се успешни в света, как да помат риск, как да мислят рационално, стратегически. Как да си саморегулират емоциите, как да медитират, как да си управляват финансите, как да стартират бизнес, как да заграждат мадами или на какви мъже да пускат, като порастнат и много други неща. Всички тези неща идват на по-късен етап, а бебешкия период си е 100% за жената. На който не му изнася, да не ми ражда деца Simple Smile

ПС: Да и мога да науча някой как да стреля с пушка и с двете ръце.

# 83
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
..........Не знам откъде ви идва в главите идеята, че мъжете трябва да се включвме в гледането на малко дете ?

Е как, еякулира, малко кеф, и стига толкова. Жена му следващите 18 години за какво е? Той неговата работа си я свършил.
Дано само троли, де ...

# 84
  • София
Не хранете трола!

# 85
  • Далечният изток
Оууу Господ явно ме обича много, за да не ме е срещал в живота с мъже като форумските...
Пу пу!

# 86
loodsman, викаш важните въпроси ги решаваш ти, жената всекидневните.  Досега важни вече толкова години не са възникнали 😛

# 87
За съжаление това е мнението на много мъже.
Съгласна съм, че не само трябва да се обсъжда предварително, а не трябва да се вярва на празни приказки.

Включва ли се в домакинството от началото, джафкате ли се за почистване, пране и т.н.?
Живял ли е този мъж сам, може ли да готви и да се грижи за себе си?
Ако не пипва нищо от начало, дори да обещава как ще го прави, на база на какво му вярваш?

Сигурна съм, че има и мъже, които са били прекрасни преди детето и след това се применят коренно, но според мен това е малкият процент. В повечето случаи може да се види предварително, просто не се набива на очи толкова.

# 88

Тя си забременяла сама, сега ще те кара да сменяш памперси, ама ха.Ти ловиш мамути и дереш кожи, тя да си стъква огъня и да си гледа детето, щото я е твое, я на някой друг човекоподобен от пещерата. Прав сии

# 89
А преди да родиш помагаше ли в домакинството? С 4 часа работа как издържа семейството, какво прави когато не работи? Къде живеете в общо, негово или жилище под наем?
Работи 12 часа 2 на 2 и дава често извънредни. Помага готви когато му кажа че няма да сготвя или кажа да държи детето ,за да сготвя хаха. Иначе пуска и пералня . Помага с тези неща . Живял е доста време сам. Не е там проблема още в началото си се разбрахме, че ще помага и той с детвто,помагаше първия месец и после бам спря . Може да е моментно,както казаха някои от жените ,надявам се ,ще разберем в последствие. И все пак явно мият мъж е цвете пред някои от мъжете във форума ...

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 17:52 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт