Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 26 692
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Madness88, много съжалявам за загубата ти!

Какво посочват лекарите като причина?

Имам изследвани само първите 4 + MTHFR и съм със същите мутации на PAI и ACE. Водят ги нискорискови и отговарящи за загубите в първи триместър. Аз имам един спонтанен аборт в 8гс.

Успешната ми бременност, въпреки ниският риск беше на терапия с Аспирин Протект + НМХ.

При вас имаше ли данни за проблеми с кръвотока, прееклампсия, изоставане на плода?

# 151
Седмица преди да се случи това бях на преглед и АГ каза, че бебчето изостава с 4 дни, но кръвотока е добре и всичко е наред. Било нормално да има изоставания с по няколко дни. След 1 седмица усетих еднократно силна болка в стомаха, помислих, че е контракция, но не се повтори. На другия ден установих, че вече не усещам бебчето. При приемането ми в болница ми казаха, че на ехографа излизат 8 дни изоставане.
Говорих с патоанатома. Виждало се малко стеснение на кръвоносниге съдове на плацентата, но пак щял да гледа и да се чуем другата седмица. Нищо друго съмнително не се виждало. Питах има ли съсиреци, каза не. Но аз не мога да намеря покой, докато не открия причина какво се случи с бебето ми в толкова напреднала бременност, а и за да знам какви стъпки да предприема при евентуална следваща бременност.
Също ще вметна, че имам успешна бременност преди години, в която вдигах кръвно накрая, но родих нормално голямо бебе 3900кг.
Madness88, много съжалявам за загубата ти!

Какво посочват лекарите като причина?

Имам изследвани само първите 4 + MTHFR и съм със същите мутации на PAI и ACE. Водят ги нискорискови и отговарящи за загубите в първи триместър. Аз имам един спонтанен аборт в 8гс.

Успешната ми бременност, въпреки ниският риск беше на терапия с Аспирин Протект + НМХ.

При вас имаше ли данни за проблеми с кръвотока, прееклампсия, изоставане на плода?

# 152
Madness, наистина е ужасно това, през което си минала и все още минаваш.
При всяко положние е добре при следваща бременност да си на терапия.
Как беше резултатът от БХС за ретардация преди 37гс (мисля, че така се водеше) и за прееклампсия?

# 153
  • На изток от Ада
Madness много съжалявам!

# 154
Няма думи, с които да се опише този ужас. Особено като уж всичко вървеше добре и бременността е толкова напреднала...
За БХС:
-Риск за развитие на прееклампсия преди 37 г.с. - 1:301
-Риск за развитие на фетална растежна ретардация - 1:158
Освен на феталната още 2ма АГ ги гледаха и нищо не са ми казвали за тези резултати....
Висок ли е риска?
Madness, наистина е ужасно това, през което си минала и все още минаваш.
При всяко положние е добре при следваща бременност да си на терапия.
Как беше резултатът от БХС за ретардация преди 37гс (мисля, че така се водеше) и за прееклампсия?

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 17:48 от Madness88

# 155
Madness, разбирам желанието ти да разбереш причината, но конкретен отговор надали ще получиш. Факт че ниско рискови, тези мутации понякога се отразяват. Аз съм с такива и заради тях и проблем с кръвотока бях на сериозна терапия.
Отиди на хемтолог (аз ходих при проф Лисичков), те ще ти препоръчат терапия при следаваща бременност - нмх или комбинация с аспирин. Изследвай Tafi ген също - той има отношение към развитиети на плацентата.
Може да отидеш на преглед при специалист рискова бременност.
Надали има кой да ти каже какво и защо - по-скоро всеки ще те разпитва и ще споделя своята версия.

# 156
  • София
Madness, съжалявам, мога само да предполагам колко ти е тежко....

Предишна успешна бременност за съжаление не е гаранция за следващата.

За съжаление комбинацията от нискорискови мутации може да създаде доста проблеми. Мутацията във VEGFA се свързва с проблеми с плацентата, съдовете, ретардация и прееклампсия. Мутациите в PAI, ACE са свързани с проблеми във фибринолизата, тоест разграждане на тромбчета. Консултирай се с хематолог, за по-подробно разяснение, прочети и първата страница на темата за описание на мутациите.

Добре е да ти изпишат терапия за следващия път. Бързо възстановяване 🍀🍀🍀

# 157
Благодаря! Плочетох първата страница както и всичко,което намерих в интернет за тези мутации. Просто преди срещата с хематолог исках да разбера за себе си, възможно ли е тези мутации да причинят това, което се случи при мен.
Madness, съжалявам, мога само да предполагам колко ти е тежко....

Предишна успешна бременност за съжаление не е гаранция за следващата.

За съжаление комбинацията от нискорискови мутации може да създаде доста проблеми. Мутацията във VEGFA се свързва с проблеми с плацентата, съдовете, ретардация и прееклампсия. Мутациите в PAI, ACE са свързани с проблеми във фибринолизата, тоест разграждане на тромбчета. Консултирай се с хематолог, за по-подробно разяснение, прочети и първата страница на темата за описание на мутациите.

Добре е да ти изпишат терапия за следващия път. Бързо възстановяване 🍀🍀🍀

# 158
  • София
Имаше преди 4-5г едва девойка с мутации в Tafi и Vegfa и късна загуба ей така от нищото, същата симптоматика. Ако чете все още, може да се включи. 🍀🍀🍀

# 159
Добър вечер,

Със сигурност пише някъде, но не открих в търсачката. В събота в Токуда изследват ли анти Ха /пише, че регистратурата на лабораторията работи до 14.00ч/ че през седмицата ми е трудно да открия кой да ме закара? От Дупница съм и съм в 35 г.с. бременна. На терапия съм Клексан 0.4 и аспирин /Акард 150/, който спряхме преди няколко дни.

# 160
Здравейте!
Не мога да отговоря категорично.
Аз бях планувала да отида тази събота в 17:00 и бях попитала докторката ми, която е от “Токуда”. Тя ми каза, че нямало да има проблем, стига да е преди 18:00.
Аз в крайна сметка успях да отида в петък в 17:00. Имах резултат след 1 час.
Въпросът е, че попитах, отговориха ми, но не мога да гарантирам дали е достоверно.
Моля, ако отидете, да споделите дали е имало проблем и след колко време е имало резултат. Другия път и аз ще ида през уикенда май…

Добър вечер,

Със сигурност пише някъде, но не открих в търсачката. В събота в Токуда изследват ли анти Ха /пише, че регистратурата на лабораторията работи до 14.00ч/ че през седмицата ми е трудно да открия кой да ме закара? От Дупница съм и съм в 35 г.с. бременна. На терапия съм Клексан 0.4 и аспирин /Акард 150/, който спряхме преди няколко дни.

# 161
Здравейте,в 31г.с. съм на Фраксипарин 0.6 всяка сутрин и натаспин всяка вечер. Това са резултатите ми ,Д димер доста ме притесни.
Също така до преди седмица бях болна и се чудя дали няма връзка .

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 19:51 от Lady12

# 162
Добре ти е D dimer, референтните при бременност са други.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Моят в 32 гс беше 1680 при терапия с Клексан 0.4 ... твоят е направо супер.

# 163
Здравейте, може вече да е имало такъв въпрос тук, но съм изпуснала, за което се извинявам. Исках да попитам как измествате часа за слагане на инжекцията? Аз в момента я слагам всяка сутрин в 07:00 ч., но ми се иска да я изместя поне за 09-10 ч. Моля за съвет, постепенно ли се прави, и ако да, как? Благодаря предварително! 🙂

# 164
  • Sofia
Всеки ден изместваш с по един час.

Общи условия

Активация на акаунт