Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 25 874
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, някой посещавал ли е д-р Пенка Ганева и има ли някакво мнение за нея?

# 541
Мили дами,

Днес бях на лекар, в 5 седмица съм. Лекарят ми изписа Натапсин. Понеже ходя и при друго АГ, тя каза, че нямам тромбофилия, когато правихме изследванията преди 6 месеца. Имам един аборт заради спряла сърдечна дейност и биохимична преди нея.

Според вас да взема ли Натапсин? След две седмици имам час и при другата АГ, която ми каза, че нямам тромбофилия. Благодаря ви предварително!

Момичета, цитирам се, за да питам пак нещо. Посъветвах се с хематолог. Тя ми каза да пусна коагулация. Изпратих ѝ ги. Тя ми каза, че според нея няма нужда от терапия. Естествено аз ѝ казах, че двама АГ ми предписаха Натаспин и дали е нужно. Отговорът ѝ беше да коментирам с АГ резултатите от коагулацията и да преценя заедно с АГ дали да го пия. И сега съм в дилема. Да го пия ли този Натаспин или не … ако някой има мнение или се е сблъсквал с нещо подобно, бих била благодарна. Една дама писа, че е започнал аборт след грешна терапия. Имам един мисед в 12 г.с. миналата година.

Скрит текст:

# 542
Момичета, какъв е опита на форума от какво се образуват хематоми по време на бременност, някой може ли да сподели? Има ли нужда от среща с хематолог?

# 543
  • София
LieToMe,
Резултатите са ти като за небременна, което за тази седмица е нормално. Аптт даже ти е на горна граница (тоест разредена кръв). След месец би трябвало да си на БХС, отиди при добър фетален, за да проследи кръвотока на маточните артерии, също и да измери бебето. Ако тези неща са ок, можеш да продължиш с контролно изследване и/или преглед при добър фетален през месец.

ani92_3, аз имах хематом при липса на терапия. Може да се появи при имунологични проблеми, при започване на отхвърляне на бебето от организма, при проблем с плацентата, при влошен кръвоток, реално никой лекар не може да ти каже със сигурност нито каква е причината, нито как се абсорбират. 🍀

# 544
Много благодаря! Тоест според теб да не го започвам Натаспина?

# 545
На мен ми е трети аборт. А сега излязоха генетичните изследвания на абортивния материал - напълно здраво бебе... Трябва да има причина. Хематомът беше гигантски - лекарите се шокираха - на буквално цялата матка.

LieToMe,
Резултатите са ти като за небременна, което за тази седмица е нормално. Аптт даже ти е на горна граница (тоест разредена кръв). След месец би трябвало да си на БХС, отиди при добър фетален, за да проследи кръвотока на маточните артерии, също и да измери бебето. Ако тези неща са ок, можеш да продължиш с контролно изследване и/или преглед при добър фетален през месец.

ani92_3, аз имах хематом при липса на терапия. Може да се появи при имунологични проблеми, при започване на отхвърляне на бебето от организма, при проблем с плацентата, при влошен кръвоток, реално никой лекар не може да ти каже със сигурност нито каква е причината, нито как се абсорбират. 🍀

# 546
Момичета, здравейте. Някоя от вас има ли опит с ДВТ след раждане, терапия, прогнози, преживявали ли сте подобно нещо? В момента се лекувам и много се страхувам след като се прибера вкъщи дали ще мога да се грижа за детето си и как не се стигне до нещо още по-опасно. Благодаря ви 🍀

# 547
Момичета, здравейте. Някоя от вас има ли опит с ДВТ след раждане, терапия, прогнози, преживявали ли сте подобно нещо? В момента се лекувам и много се страхувам след като се прибера вкъщи дали ще мога да се грижа за детето си и как не се стигне до нещо още по-опасно. Благодаря ви 🍀

Кураж и здраве желая! Аз мога ли да попитам каква терапия са Ви изписали след раждането? Предстои ми секцио по медицински причини и се панирам отсега. :/

# 548
Фракси, слагаха ми всеки ден в болницата в продължение на седмица, и като се прибрах съвсем покрай грижите за малкия не слагах редовно. По време на бременността бях на о,4 през ден. Нека не ви е страх от нищо, просто слагайте инжекциите.

# 549
  • София
Мануна,
нмх трябва да се слага всеки ден, защото действието му е 24ч. Както по време на бременността, така и след раждането. Постпарталният период е 6 седмици след раждане, преди да спреш нмх трябва да проследиш коагулацията - Д-димер и фибриноген да се върнат към нивата за небременни.
Ако си направила вече двт, следиш се стриктно при ангиолог. За София препоръчват проф. Станева в Токуда / Аджибадем.

Hydrangea21, моето секцио по мед. причини беше планирано 24ч след инжекция. В последствие родих със спешно секцио 20ч след инжекция. Стандартният протокол в държавната болница е да се поставя нмх 5 дни след раждане, на мен обаче ми беше назначено от хематолог 45 дни, и ми поставяха по назначение докато лежахме с бебетата 25 дни, след това продължих вкъщи.

# 550
Дами, привет!
Утре мога да кача резултати, ако са важни, но идвам да ми дадете малко наклон Simple Smile
Нямам тромбофилия, имам комбинация ace и pai.
Първа бременност - успешна, на Клексан от трансфера, Паскалева потвърди нужда от такъв, Станулов и Дойчиновски (репро и АГ) също и си карах до край, че и отгоре.
Втора бременност - в 17та седмица съм, на Клексан от трансфера. Обаче греда - според Паскалева не съм за Клексан, защото изследванията са добре, да мина на Аспирин. Станулов да каже след фетална 100 или 150. Кратка еуфория за мен. Да, ама Станулов каза, че Аспирина е по-рисков и да си действам с Клексана. Дойчиновски потвърди в полза на Клексан. Нисък риск от прееклампсия.
Хубаво, но аз сега не мога да отида пак при Паскалева и да ѝ кажа "Вижте сега, не ви спазих препоръките, изследвайте ме пак и вижте как съм." Да се обърна ли към друг или да хвърля вината върху АГ-тата и да не ми дреме? Идва време за нов преглед и трябва да измисля нещо бързо, ако искам да имам шанс да си запиша час.
Вадете съветите Simple Smile

# 551
Моят опит с Паскалева е същият. На база мутации съм нямала нужда от Клексан. Да, ама анти Ха пада, резистентността не маточните тръби не е ок, фибриногенът в небето. Та си слушам АГ-то аз.

# 552
Inferiya, и аз съм с асе и pai и съм на Клексан от положителен тест.

# 553
Аз също съм с pai и ace, но съм на фракси + аспирин от 7 г.с.

# 554
Инферия, аз също съм ACE хетеро и PAI хомозигот и съм си на фракси от + тест. Аспиринът и за мен е по-рисков и като цяло бих заложила на инжекциите, колкото и да са неприятни.

Общи условия

Активация на акаунт