Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 24 338
  • 653
  •   5
Отговори
# 555
  • На изток от Ада
Забременях.  Но не ми помогна да износя

# 556
  • Sofia
Здравейте, момичета. Днес бях на консултация при Михайлова и ми назначи още някакви изследвания, които каза да си пусна в Надежда. Не знам какво ще рече 'А1 в периферна кръв'. Обясни ми само, че са доста разширени имунологични изследвания и очаква там да излезе проблем. Някой знае ли за какво става въпрос?

# 557
  • На изток от Ада
А 1 е:склонност към аборт

# 558
  • София
Здравейте, момичета. Днес бях на консултация при Михайлова и ми назначи още някакви изследвания, които каза да си пусна в Надежда. Не знам какво ще рече 'А1 в периферна кръв'. Обясни ми само, че са доста разширени имунологични изследвания и очаква там да излезе проблем. Някой знае ли за какво става въпрос?
Предполагам, че за този тест става дума https://nadezhdahospital.com/reproduktivna-medicina/specializira … ania/jeni/#a1Test

# 559
  • Sofia
Интересно защо прецени, че там ще има проблем. То вярно, че за 5 години имаме само една имплантация, която беше биохимична и 1 неуспешен трансфер. Тя на базата на това, че правим опити от толкова време и нищо не става май прецени да го пусне. Като й го казах това, каза за изследването. Рече че при нас задължително щяло да има терапия за трансфер.

# 560
  • София
Интересно защо прецени, че там ще има проблем. То вярно, че за 5 години имаме само една имплантация, която беше биохимична и 1 неуспешен трансфер. Тя на базата на това, че правим опити от толкова време и нищо не става май прецени да го пусне. Като й го казах това, каза за изследването. Рече че при нас задължително щяло да има терапия за трансфер.
Интересно наистина, ние пък имаме неблагоприятна комбинация от KIR профилите. Не ми е назначавала този А1 тест, може да я питам понатам.

# 561
  • На изток от Ада
Все пак добри резултати Rouina

# 562
  • Sofia
Аз нищо не разбирам. Излезнаха някакви резултати, но не знам как да ги разбирам.. Че имунната ми активност си е супер и няма никакъв проблем или, че е доста хиперактивна и има проблеми. Някой правил ли ги е тези А1 изследвания в Надежда.
Туй излезе за сега, уж има още някаква страница за резултати, но тя е празна.

# 563
Явно от училищни оценки 1-6 са минали на американската процентна система Wink
Ако отговаря на старото 6, май е добрият резултат. Аз бях с нула едно време и това беше най-лошото.

# 564
Аз съм останала с впечатлението , че на всички  подобни изследвания в Надежда , се стремим към възможно най-високата цифричка .

# 565

А гинеколозите какво казват за проблема?

# 566
  • Sofia

Предишната репродуктивна - нищо... Във фазите на инсеминации ми казваше, че всичко изглежда идеално, ако не стане на инсеминация ще стане с инвитро, защото яйчниците ми реагирали много добре (наистина с летрозол и кломифен имахме по 3-4 доминантни фоликула), друг е въпросът, че много вероятно да не са ставали за нищо. При единственият ни инвитро цикъл извадихме от 12 антрални фоликула само 1 годна яйцеклетка. Откриха ми автоимунно заболяване - спондилоартрит, и потенциална ендометриоза...Ама знам ли и аз вече на кой да вярвам има ли нещо, няма ли... Побъркаха ме тези дни вече Grinning... Като я попитах що сме се представили толкоз зле, какъв може да е проблема, ми каза, че ще ми вдигне дозите на стимулации (а вече биех по 300 единици на ден). Сменихме с нова репродуктивна и при нея се откриха гореспоменатите проблеми. Михайлова вчера каза, че спондилоартрита на дали влияе чак толкова зле, макар, че тогава имах постоянно завишено CRP, в момента е под контрол с терапия на Плакенил. Та общо взето никой, нищо не казва. Сега ще пробваме по дълъг протокол и ще видим какво ще стане.

# 567

Предишната репродуктивна - нищо... Във фазите на инсеминации ми казваше, че всичко изглежда идеално, ако не стане на инсеминация ще стане с инвитро, защото яйчниците ми реагирали много добре (наистина с летрозол и кломифен имахме по 3-4 доминантни фоликула), друг е въпросът, че много вероятно да не са ставали за нищо. При единственият ни инвитро цикъл извадихме от 12 антрални фоликула само 1 годна яйцеклетка. Откриха ми автоимунно заболяване - спондилоартрит, и потенциална ендометриоза...Ама знам ли и аз вече на кой да вярвам има ли нещо, няма ли... Побъркаха ме тези дни вече Grinning... Като я попитах що сме се представили толкоз зле, какъв може да е проблема, ми каза, че ще ми вдигне дозите на стимулации (а вече биех по 300 единици на ден). Сменихме с нова репродуктивна и при нея се откриха гореспоменатите проблеми. Михайлова вчера каза, че спондилоартрита на дали влияе чак толкова зле, макар, че тогава имах постоянно завишено CRP, в момента е под контрол с терапия на Плакенил. Та общо взето никой, нищо не казва. Сега ще пробваме по дълъг протокол и ще видим какво ще стане.

Ужас, тези лекари те побъркват с глупости. Колко ти е АМХ? Щото ако е ниско....не прави силни стимулации, става по-зле, казвам го от опит....

# 568
  • Sofia
Ми на 34 съм, преди 5 месеца беше 1.86. Не мисля, че е ниско. При предишното инвитро и инсеминации ми се казваше, че няма как да не стане, всичко било идеално - с неясен фактор се водим, макар официално да имаме ниска морфология при ММ, но не било драматично според доста от лекарите. Оказа се, че ММ въобще не ни е проблем. Сега теорията е, че спондилоартрита разваля качеството на яйцеклетките и евентуалната ендометриоза (пак казвам вече не знам на какво да вярвам и почвам да се чудя и съмнявам във всичко.) Grinning
Спондилоартрита уж вече е диагностициран, ама не бил толкоз тежък, че да ме пуснат на биологично лечение, та следователно на дали оказвал чак такова влияние според Михайлова.

# 569
За жалост, и аз споделям лош опит със силна стимулация - при доза 300 изкарахме 4 зрели яйцеклетки, но и четирите не се оплодиха.
При по-ниски дози (225) имахме единствена зряла яйцеклетка, но се оплоди. Нека лекарят се аргументира добре.

Общи условия

Активация на акаунт