Отказва да обуе зимни обувки

• 1 350
  • 33
  •   1
Отговори
Здравейте, имам момче на две и половина. Но си има едни любими есенни маратонки и не иска да обуе зимни обувки, а вече времето е студено. Има ли други деца в подобна ситуация?

# 1
  • София/Севлиево
Моят син е на три и все още ходи с пролетно -есенните си обувки.Обувам му дебели термочорапи и няма проблеми (за късмет крачетата не му се изпотяват).Ботуши изобщо не знам дали ще обуе тази година, миналата почти не ги носи, защото бяха високи с цип и в яслата малко се сърдеха като му ги обуя понеже трудно се обуваха и събуваха...

# 2
На 3г ходеше само с едни маратонки светещи, взех му и светещи боти за да няма драма Simple Smile Ако искам да обуе други маратонки крия тези които той иска и така Simple Smile))

# 3
  • Пловдив
Да, и моят го правеше. Сестра му пък не иска да носи дебели якета, все и е топло и все се съблича.

# 4
И моето така. Обуваше само гумените ботуши без протести, защото според мен можеше да ги обува и събува сама, без помощ от възрастен и вече беше “голямата работа”.
Гумените ботуши пък бяха с много дебела и твърда подметка и се спъваше на всяка втора крачка.
Ако есенните обувки не пропускат вода и са малко по-височки и аз не бих настоявала за други обувки.

# 5
Слагай му по-дебели чорапи.

# 6
Скривате старите и оставяте новите ,това работи при моя син,който е на 2,2 г и също отказваше,но като скрих старите ги обу. Пробвайте ,ще сработи !

# 7
  • Велико Търново
В крайна сметка вие сте родителя и вие имате право на последната дума.  Сериозен става проблемът с родители,които биват контролирани от децата си. И не,не че е драма да ходи с маратонки и по-дебели чорапи ,както са ви предложили, но все пак това е дете на 2години - въпросът е принципен. Ще се тръшка ден ,два и ще забрави.

# 8
Имам син вече на 5 години и всеки сезон беше това мрънкане и дърпане от новите : вке, обувки, шал и др. Научих се да измислям истории, че това са състезтелни обувки и ще надбяга Макуин светкавицата или някаква друга щура история. Така започна да се вкарва във филма и той, че после пък трябваше за всичко да измислям истории. Имахме пожарникарско яке, невидим суичър и др. Simple Smile

# 9
  • София
И моето ходи с едни светещи обувки. Голяма драма е смяната на обувки като цяло. Харесва си едни и само с тях.. Добре че шапка слага, че до преди няколко седмици не искаше. Свикнала съм на тези драми покрай брат му и въобще не се впрягам вече. Не иска да сложи някоя дреха - няма проблем, сменям. Не иска  космонавт и ботуши, ами не излиза когато има сняг. Вкъщи не иска пантофи да носи, ходи по чорапи. Гледам да не показвам раздразнение, защото само още повече материал за инатене му давам.

# 10
Няма да му излезе края на нещата, които не иска да прави - не иска да спи (нито вечер/ нито на обед), не иска да си прибере пръснатите играчки, не искаше да слага яке въобще, после пък искаше да носи само тънкото, не по-дебелото и т.н.
Разсейване, обяснения, някаква сделка, но и спи на обяд и си прибира панаирите и с яке излиза.

# 11
  • Countryside
Прибирате старите, оставяте само ботушите и като види, че няма какво друго да обуе ще кандиса. Истории може да измисляте също, ако се връзва да ви слуша.

# 12
Все още не е студено. Сигурно му е топло със зимни обувки, те все пак са предвидени за сняг. На температура от 10 градуса да караш някого да ходи с ботуши си е живо мъчение. Какво ще му обуете, когато стане минус 10 градуса и падне дебел сняг, примерно, ако отсега е с дебелите обувки?

# 13
То е 10 градуса за 2 часа през деня, в които малките деца обичайно спят…моето малко дете от поне 2-3 седмици ходи с боти, особено в мокро време с маратонките ще са му мокри краката. Големият също от 10тина дни ходи с ботуши, той излиза в 7 сутринта, когато е далеч под 10 градуса. И сняг валя два пъти вече, да малко, но достатъчно да не става за маратонки.

# 14
Два часа, друг път. Вчера в 6 вечерта беше 10 градуса. В 7 сутринта може и да е далеч от 10, ама все ми се струва, че не е много далеч. За да не се мокрят краката, обувките трябва да са кожени и непромокаеми, а не дебели. Достатъчно е просто да имат по-дебела подметка, за да изолират от студената земя. За ден, в който вали сняг - да, боти. Ама това беше 2 дни. Иначе какво ще обувате, когато температурата падне под нулата? Два чифта обувки ли?

Общи условия

Активация на акаунт