Отказва да обуе зимни обувки

• 1 521
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Ами, не, със същите обувки като сега, и аз ходя със зимните. И детето ми е навън поне по 2 часа и при минусови температури. С маратонки ми е студено вече на следобедното излизане, от 11:30-13:30 ми е ок с маратонки, но от 17:30-19:30 ми е студено. В кожените маратонки също влиза вода, а двегодишните обичат да скачат в локвите. С гумени ботуши краката са му ледени. С ботите му е префектно.

# 16
Непромокаеми боти и памучни или термо чорапи е ок.И моят дребният беше така- не искаше много да носи боти и ботуши, мисля, че му бяха неудобни.Само в дебел сняг е бил с висока обувка.Той и ръкавици не искаше, яке същоМного е студенолюбив и досега- у дома ходи гол и бос, само с гащета, яке започна последните дни да носи, иначе по суичър🤷🏻♀.От бебе не иска да има много дрехи по себе си.Сега с 300зора склони на зимни НИСКИ маратонки, които са с горе-текс, само да не се мокрят.Иначе ходи с велурени, ама увря, че се мокрят и не става.
Големият ми обратно- не обича студ.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 13:57 от ДХ3

# 17
  • Варна
Все още не е студено. Сигурно му е топло със зимни обувки, те все пак са предвидени за сняг. На температура от 10 градуса да караш някого да ходи с ботуши си е живо мъчение. Какво ще му обуете, когато стане минус 10 градуса и падне дебел сняг, примерно, ако отсега е с дебелите обувки?
“МЕжду маратонки и ботуши има една камара други обувки, подходящи за междинните сезони. Моят син не е обувал ботуши от години, защото във Варна сняг не пада, но не ходи с маратонки през зимата. А тези любими маратонки вероятно теснеят с дебел чорап. Сори, ама за обувки, точно пък за обувки няма да се оставя двегодишно да ме пребори.

# 18
Скривате старите и оставяте новите ,това работи при моя син,който е на 2,2 г и също отказваше,но като скрих старите ги обу. Пробвайте ,ще сработи !
Това!
Или поговорете с него, поанализирайте го, вижте какво го притеснява, какви са аргументите му, какво най-много му харесва, разходете го по магазините, докато не си хареса нещо и после просто му ходете по гайдата. Явно той е авторитетът Simple Smile
Не ми се мисли до тийн годините какви навици ще са му възпитани - само тези, които той е “одобрил” 😃👌

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 17:18 от Linda*kiss

# 19
Чудо голямо. Всички тийнейджъри ходят с маратонки и тънки спортни чорапи и при минус 10, не са умрели.
А в момента даже не е и особено студено.

Гледайте краката да не са мокри и това е.

# 20
Даже с боси глезени ходят и дънки до кокалчетата.

# 21
  • Варна
Ама разбира се. Сега е моментът двегодишното да сложи по местата мама и тате. Ще му казват те какво да обува. Иначе тийнейджърите и с голи кръстове ходят, и с голи глави и с къси поли и тънки якенца. Сефте чувам обаче, че майките на свегодишни трябва да се водят по тях. Тва е някакво ново течение в отглеждането на деца.

# 22
  • Велико Търново
Чудо голямо. Всички тийнейджъри ходят с маратонки и тънки спортни чорапи и при минус 10, не са умрели.
А в момента даже не е и особено студено.

Гледайте краката да не са мокри и това е.
   То има и такива, които се друсат,какво пък толкова....  Оставяйте ги тия деца да ви водят за носовете, то сме почнали да берем плодовете на "демократичното" възпитание

# 23
Бутате темата в неподходяща посока и няма никакъв смисъл казаното от последната страница.
Всеки, който има второ или вече
пораснало дете знае, че до 3г е “бебешкия пубертет” и е интересен период, който със сигурност не определя едно дете какъв възрастен ще стане, а е етап, който се преживява и ние като възрастни трябва да намерим начин да устройва двете страни- дете и родители.С налагане на мнение често не се получава, а с търпение и заобикаляне на ситуацията с различни тактики, които мили дами споделиха.
Препратката към наркотици е абсурдна.

Параход направи вметката към по-горен пост за тийнейджър и зимни обувки и да- имам две големи деца и не ходят със зимни обувки.Казват, че
им е топло и не желаят.
Аз съм зиморничава и съм обратната.Приемете, че на някои деца им е топло на краката и е важно да не са мокри- нито от външни условия, нито от пот,за да са здрави.Обувката се съобразява с това и с климата в даден район.

# 24
Ама разбира се. Сега е моментът двегодишното да сложи по местата мама и тате. Ще му казват те какво да обува. Иначе тийнейджърите и с голи кръстове ходят, и с голи глави и с къси поли и тънки якенца. Сефте чувам обаче, че майките на свегодишни трябва да се водят по тях. Тва е някакво ново течение в отглеждането на деца.
Да. Мързел да влезнат в ролята на възрастен.
Всеки, който има второ или вече пораснало дете знае, че до 3г е “бебешкия пубертет” и е интересен период, който със сигурност не определя едно дете какъв възрастен ще стане, а е етап, който се преживява и ние като възрастни трябва да намерим начин да устройва двете страни- дете и родители.
Не е показателно задължително за детето, но е показателно за “възрастния”.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 22:22 от Linda*kiss

# 25
Преекспонирате и говорите глупости.Имам две големи деца и са минавали такива периоди.Често дребните се запъват на някакви теми.На сестра ми малката искаше да излиза с по 10 поли и клина един върху друг, плюс 26 гердана на малка възраст.Помня колко ѝ костваше на систъра да стигнат до консенсус с детето сда е с един кат дрехи, но я оставяше тя да ги избере..Моят малкият за нищо на света не искаше ръкавици, горнища с цип, блузи с якички( сега ги носи!!), - последните му зимни обувки ги продадох чисто нови преди 3-4г, значи е бил на 11-12г.Не ги пипна две зими.Топло му е и не желае да носи такива.
Да се налагаш със сила над едно дете също не е много възпитателно, ако това е метод за справяне с всяка ситуация.Избирайте си битките.Моят син в момента е наказан да не играе на компютър, наложи се да го “санкционирам”, въпреки че е голям и уж разумен.Така че реагираме спрямо ситуацията.Един дребен е лесно да го изманипулираш и да му насочиш ината в друга посока, но опитът идва с времето и всяко дете си е различно.
Което не значи детето да ти се качи на главата.

# 26
Всички деца се запъват. Това някакъв супер казус ли трябва да е? Ако да, значи си е качване на главата.
Вие пускали ли сте тема или сте се справяла?

# 27
Очевидно сме се справили някак, щом имаме вече отгледани деца -  наркотици не употребяват, но с маратонки още ходят.
Разбира се, когато човек е млад родител, особено за пръв път, има пълното право и основание да се вторачва във всеки детайл. Аз бих препоръчала да си избирате битките, защото възпитанието на хора е бягане на дълго разстояние, не е юруш за 2-3 дни/години.
Иначе при малките деца в България понякога ми прави впечатление, че масово са прекалено навлечени от майки и баби, а не недостатъчно облечени. Това не е много добре за имунитета.

# 28
  • Countryside
И аз имам две деца, едното беше супер разбрано дете, глас не съм повишила. Другото е опозиционер, за всичко. Така, че при него просто свеждам изборите до желани такива или махам дразнителя. Няма друг начин. Така, че различните деца искат различен подход. При едни работи едно, при други друго. И аз препоръчвам да си избирате битките. Конкретно на питанката, ви казах вече: вадите новите обувки и прибирате старите. Други няма и толкова, ако иска да излезе, обува наличните.

# 29
  • София
Прибирам всичко неподходящо за сезона да не го вижда и драмите рязко изчезват. И моят може като почне с 1 чифт и с него да откара сезона и да не иска други. Не мога да оставя да ми се налага дребосък, който още д-то не може да си обърше сам.

Общи условия

Активация на акаунт