⚓ На пазар във Варна - тема 78 ⚓

• 26 849
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Случайно някой да знае магазин в града, от който мога да купя шапка за сауна (вълнена)?

# 76
  • Под Слънцето
Благодаря за съветите! Май ще ползвам този на Лан.. хем ще спретна и хълмче зад къщичката-гъбка.

# 77
  • 🌊
Някой знае ли в колко отваря лабораторията на втория етаж на Терапията?
Отговарям си сама, защото може да е полезно. Сами казаха, че лабораторията е денонощна, но касата отваря в 7:30. Изобщо препоръчвам ги за измерване на пролактин, ходила съм в няколко лаборатории и тук самата подготовка е на много по-високо ниво.

# 78
  • Варна
Здравейте!
По това време ,къде може да се принтира един документ?
Orange книжарница в Гранд Мола ?

# 79
  • Варна
Здравейте. Търся много добър оптик във Варна, да ми регулира нови очила. Поръчах си нови очила, уж хубава рамка, започна леко да ми стяга, при регулация в оптиката ми я счупиха. Сложиха нова рамка, друг оптик така ми изкриви рамката, че в ляво имам ужасна болка зад ухото и започнаха да ми се плъзгат по носа. Трети оптик не се справи също. То е ясно , че рамките са калпави , но търся някой който да ми напасне очилата. С прогресивни стъкла са, т.е. не мога да сменя рамките . Вече обмислям да си поръчам нови очила, защото повече от месец се мъча с тези. Но не мога да преглътна 1200лв. дадени за тези очила.

# 80
В оптиките избягват да правят такива услуги защото се опасяват да не счупят рамките. По същия начин и са започнали да отказват да сменят стъкла на стари рамки.
Явно поръчвате рамки за първи път. Ако носехте очила непрекъснато, щяхте да знаете следното: Има ли признаци за някакво стягане зад ушите - това означава,че самия размер на очилата не е подходящ - взели сте по-малка рамка. Като разстояние между очите може да пасва на рецептата ви за очила, но не и като ширина на рамката.
Както го описвате - съмнявам се, че в някоя оптика ще се съгласят да ви "изкривят" така рамките,че да ви да удобни. По-добре нови очила и внимавайте като избирате рамки.

# 81
  • Варна
Лан е прав.
Добре си подбирайте оптиките, в които си давате парите… дали са професионалисти е важно, не само да си харесате рамката при тях и да ви дадат хубава цена за стъкла.
Гаранционното и следгаранционно обслужване и всякакво такова напасване, също трябва да е в тяхната компетенция, а не да ви препращат при други колеги.Настоявайте да Ви решат ситуацията.
 Тези другите не са длъжни да оправят чужди батаци за без пари, в повечето случаи, или да поемат риска, за който ви предупреждават, не знаейки или непознавайки качеството на рамката, която трябва да коригират, в случай че се счупи в техните ръце не е приятно нито за вас нито за тях, стават и скандали. Много пъти съм виждала препоръки за оптики в темата, но като стане така, никой май няма препоръка кой ще спаси положението, очевидно никой не иска да поема отговорност за чуждата работа. Във всички сектори е така обаче.
Извинявам се, ама болна тема ми засегнахте, за това и лиричното отклонение

# 82
Здравейте. Търся много добър оптик във Варна, да ми регулира нови очила. Поръчах си нови очила, уж хубава рамка, започна леко да ми стяга, при регулация в оптиката ми я счупиха. Сложиха нова рамка, друг оптик така ми изкриви рамката, че в ляво имам ужасна болка зад ухото и започнаха да ми се плъзгат по носа. Трети оптик не се справи също. То е ясно , че рамките са калпави , но търся някой който да ми напасне очилата. С прогресивни стъкла са, т.е. не мога да сменя рамките . Вече обмислям да си поръчам нови очила, защото повече от месец се мъча с тези. Но не мога да преглътна 1200лв. дадени за тези очила.

Майка ми стегна рамките си в една оптика над ул Битоля.
Намира се на Топра Хисар, мисля че.
След един магазин за уиски.ч

Срещу 2 лв.

# 83
  • Варна
В оптиките избягват да правят такива услуги защото се опасяват да не счупят рамките. По същия начин и са започнали да отказват да сменят стъкла на стари рамки.
Явно поръчвате рамки за първи път. Ако носехте очила непрекъснато, щяхте да знаете следното: Има ли признаци за някакво стягане зад ушите - това означава,че самия размер на очилата не е подходящ - взели сте по-малка рамка. Като разстояние между очите може да пасва на рецептата ви за очила, но не и като ширина на рамката.
Както го описвате - съмнявам се, че в някоя оптика ще се съгласят да ви "изкривят" така рамките,че да ви да удобни. По-добре нови очила и внимавайте като избирате рамки.
Не поръчвам очила за първи път. Първите ми прогресивни очила са от тази оптика. Препращат ме при колеги в техните си оптики ( имат няколко във Варна). След като взех очилата ги носих около седмица и чак тогава се появи леко напрежение в главата. Казвам леко. И не ми се хлъзгаха ма носа. А сега след техните корекции на вторите рамки( след като счупиха първите) положението е много зле, наистина не мога да ги нося.

# 84
Семейно поне от 10г ходим в оптика Михова на кръстовището Цар Освободител и Ген Колев. До тук поне 4ри чифта прогресив на Есилор и не сме имали проблеми. И други нормални диоптрични и за компютър
За корекции обаче не знам дали биха се наели.
Не ви ли съветваха кои рамки са подходящи за стъклата

# 85
  • Варна
Да, рамките са по тяхна препоръка. Предния път същата оптичка ми препоръча рамки, стъкла, в същност тя ме убеди за прогресивни стъкла  и всичко беше наред. Затова отидох пак там и се доверих нс избора и

# 86
  • Варна
Да, рамките са по тяхна препоръка. Предния път същата оптичка ми препоръча рамки, стъкла, в същност тя ме убеди за прогресивни стъкла  и всичко беше наред. Затова отидох пак там и се доверих нс избора и

И коя е тази оптика?

# 87
Моля за помощ, в търсене съм на красива играчка за коледна елха. Иска ми се да е стъклена и впечатляваща. Благодаря!

# 88
Моля за помощ, в търсене съм на красива играчка за коледна елха. Иска ми се да е стъклена и впечатляваща. Благодаря!

https://www.economic.bg/bg/a/view/sem-kalojanovi-i-tjahnata-rabo … -koledni-igrachki

https://www.facebook.com/bulartglass1/

Не съм купувала още от тях и аз скоро разбрах.

# 89

опитайте в оптика Катрин на шишковата градинка.
Имат някакъв уред с който  "ремонтираха" рамката на тийна която беше нещо изкривена (пластмасова). Нагрява се и после се коригира. Рамката беше изкривена изцяло на една страна , оправиха и дръжките и "мостчето" дето стои на носа. А рамката беше за над 400 лева маркова стока доста красива но явно прецакана. Как не я е усетил като поръчвахме очилата - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт