Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 043
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Wild rabbit, не съм много компетентна, но от стотици изгледани клипчета в Инстаграм кое как се прави в интериора разбирам, че вече на пазара има всякакви лайстни, които са елегантни и не особено видими. И някакви пластични фуги, които поемат разширението на настилките. Само читав майстор ти трябва, който да не се противи да прави такива неща. Също трябва да се помисли за дебелината на различните настилки да дойдат в една равнина. Вероятно разликите се балансират със замазката и/или подложката.

За сутрешно настроение.

# 46
  • София
Ами зависи, ако има и подово не може да се изравняват ей така нивата. Обаче след като ще има и стъпала от същия камък, то аз и под камината бих направила надигнато. Ама то... Зависи и каква е камината точно...
Аз по най-дървеняшкия начин написах в гугъл Fireplace stone и излязоха доста различни картинки... Та може да се разгледа. Ако камината не е камина, а печка на дърва, малко по-различно могат да изглеждат нещата.

# 47
  • тук-там
Зависи и каква е камината точно...

Камината ще е такава, като модел - до земята. .

По-скоро не съм сигурна колко да е голямо петното около нея. Камък ще е като стъпалата. Прехода с паркета не го виждам - фугата не е проблем, а... права линия ли да е, начупено...

На повечето картинки са директно върху паркета, но не мисля, че е удачно. Ако намеря скица ще сложа.

# 48
Правя линия, не начупено.Това е класическа камина.
За 15г живот с камина, само един път излетя едно въгленче, което не сме видяли и изгори паркета леко.Нашата е висяща и около нея е паркет, но е затворена.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 10:40 от ДХ3

# 49
Аз бих консултирала прехода (начина на изработка) между настилките с изпълнителя. Не разбрах в какъв смисъл начупена линия, но по-скоро би трябвало един правоъгълник с прави линии около самата камина да се монтира, може би поне 50 см ширина, колкото е достатъчно, за да се предпазят околната настилка или килим от замърсяване и евентуално изпаднали искри и въглени. Зависи и дали камината ще е открита или с предпазно стъкло. 

# 50
  • Варна
В такъв случай права линия, може би до нивото на стълбите, ако не е голямо.
Гледам в доста предавания, където има паркет около камина, слагат тези метални "завеси".

# 51
  • София
По принцип явно трябва камъка да е монтиран така че да се подпъхнат дъските..
Може това да ти е интересно
https://youtu.be/3JfNIz1sszM?si=JB5JoqE9pm152XZf

https://youtube.com/shorts/82v_0n51cZ0?si=1ExmBnHBNbVv0bIV

Като цяло се предполага, че ще може да поискаш да сменяш настилка в някакъв момент и не е ок да е зазидана.

# 52
Скрит текст:
Зависи и каква е камината точно...

Камината ще е такава, като модел - до земята. .

По-скоро не съм сигурна колко да е голямо петното около нея. Камък ще е като стъпалата. Прехода с паркета не го виждам - фугата не е проблем, а... права линия ли да е, начупено...

На повечето картинки са директно върху паркета, но не мисля, че е удачно. Ако намеря скица ще сложа.
[/spoiler]

тази е затворена, или аз не виждам добре снимката?
не би трябвало да имаш проблем с 50тина см наоколо
питах ММ къде са му книжките от дядо, да  снимам майсторските мерки
той си спомня, че се смятат 30% фира вътре( като смяташ обем на камината), и 30% се дава аванс вънка, пред камината за хвърчащи огънчета( спрямо подът вътре)

# 53
Да се има предвид и че огънчета хвърчат или не хвърчат в зависимост и от вида на дървата (при влажни винаги хвърчат, независимо от вида) - някои дърва пукат и хвърлят искри повече от други. Затова резерв от 50 см ми се вижда добър, ама майсторите ще си кажат най-добре. Аз не бих вземала самостоятелни решения по тези въпроси, само по материал (ако има възможност за повече от един подходящ и с еднакви или много сходни свойства и характеристики) и дизайн майсторите у дома нямат думата. 

# 54
  • тук-там
Благодаря на всички. Убедих ММ камъка от стълбите да не продължава към камината. Наистина ще стане като ... пътека. Паркет ще е около нея. Затворена е отпред с врата.  А и ще се пали само когато има проблем с тока или термопомпата. С водна риза е и е резервно отопление. Колко пък въгленчета да паднат...  Може би камък  около 20-30 см, само около нея -по скоро като акцент.

# 55
  • София
Ами може да изхвръкне когато отваряш да прибавиш дърво. Самите дърва ръсят от корите и цапат, при чистене също малко се цапа... Та хубаво е да има малко пред нея.

# 56
  • Бургас
Как криете ето това?

Освен гардероб, изрязан на гърба, нищо друго не ми идва наум.

# 57
  • София
😂 😂 😂 😂 😂 Не го крия ама мисля да му льопна една дъска за рафтче. Иначе може нещо като решетка за радиатор му измислиш, красивичка и да й се маха предната част за обслужване.

# 58
  • Бургас
В маломерен коридор е на още по-маломерен двустаен, където местата за съхранение са кът. Мисля да сложа един PAX 35 см, за по-дълбок няма място, има домофон и ключ за осветление.

# 59
Благодаря на всички. Убедих ММ камъка от стълбите да не продължава към камината. Наистина ще стане като ... пътека. Паркет ще е около нея. Затворена е отпред с врата.  А и ще се пали само когато има проблем с тока или термопомпата. С водна риза е и е резервно отопление. Колко пък въгленчета да паднат...  Може би камък  около 20-30 см, само около нея -по скоро като акцент.
Съседите ми имат затворена камина също и пред нея са с ламинат.За 15г нищо му няма.Просто при отваряне вратата се открехва леко и се внимава, това е.

Общи условия

Активация на акаунт