Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 767
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
преди 100 години, когато правех много торти, ползвах хладилника за вино, за да слагам торти в него Joy
като се развали, не съм и помисляла да купя нов- и аз мисля,че е ненужен

цените на малък и нормален размер, са много близки, а и хладилник се купува веднъж на колко? 10години??-дори  само заради това , не бих купила малък

# 556
На мнението на Ейнджъл съм.

# 557
  • София
Аз под шкаф за бутилки, мисля има предвид такъв https://emdesign.bg/product/dolen-kuhnenski-shkaf-za-butilki-riva-r-15-1k2 не хладилник за вино.

# 558
Колко да се събира? Колкото в диваните. Или в завесите. Свикваш периодично да прахосмучиш.
Завесите ги пера често, а на дивана си уших калъф от плата на завесите, който го покрива целия и го пера всяка седмица.
Ще шокирам някой тапицер с нестандартна поръчка, само да го измисля докрай, засега само таблата измъдрих😆

# 559
  • София
Добре без шкафа за бутилките
Кухнята не може да е до вратата колоната е носеща искаше ми се на тази колона да има телевизор  срещу него диван
Двойката котлони може да  се преместят  няма да са до стената
Комин няма
80см е разстоянието от стената до прозореца
Под прозореца няма как да се сложат шкафове защото колоната ще пречи тя ще се удължи за да има телевизор
ние ще живеем
трима сме
По принцип  може голям хладилник може още шкафове и цялото помещение да е кухня ,но тогава няма да имаме хол

# 560
Това за бутилки въобще не ви трябва.

# 561
  • София
Диванът може да се обърне и тв-то да дойде на 140см стена, чертежа според мен е много неправилно направен и обърква много... Каква е това до дивана в 60-те см, маса ли? Що за маса за 3-ма би се побрала, тази разлика близо метър в ширината след колоната ли идва? Колко е общата дължина на това помещение?
Аз бих сложила един план на цялото жилище...
Иначе... Не знам ако е толкова малко бих обмислила хубав тип кухненски ъгъл диван, с маса за хранене, някъде там едно тв и пълноценна кухня. На нас 3-мата като напазаруваме за седмицата и съм сготвила и голям хладилник ни теснее понякога, малките са за сам чове, не мн готвещ, хранещ се предимно вън.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 23:54 от Angel_Dust

# 562
Този ъглов диван въобще не отговаря за там или чертежът с размерите нещо е объркан. Ако наляво от вратата има 140 см, няма как да има ъглов диван и то с отстояние от нея.
Вратата с някакво предверие ли е? Защо е нарисувана така?
В горния ляв ъгъл "маса" ли пише?

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 23:58 от Чи лу

# 563
Най добре пусни оригиналния чертеж.
За мен мивката е ок да е 50, реално никак не е малка. Но ако може леко да се изтегли в посока към прозореца, защото този глух шкаф който си сложила няма да можеш да го ползваш ако е в едно с подмивковото пространство. Все пак знаем какво се бута под мивката обикновено. Ако я изтеглиш малко, ще си направиш една врата за глухия шкаф към 30 см, но ще можеш практично да използваш пространството в него за реално съхранение.
Аз бих сложила прав диван на стената с прозореца, не бих удължавала колоната и бих сложила тв на стената на вратата, където сега е половината несъразмерен диван, по високо горе, така че под него да сбутам една маса за трима

# 564
  • София
Да кажем ако кухнята се запази що-годе така, аз не бих удължила колоната,, а бих помислила за някакъв такъв завършек или с по-голям пълноценен шкаф под прозорците щом може и евентуално удължение на плота при нужда.

Глухият шкаф наистина  ще е почти неизползваем, което си е чиста загуба, но с толкова уреди... 🤷‍♀️

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 10:56 от Angel_Dust

# 565
Angel, като показваш тази печка-

аз я бях проучвала ситуацията , за едно такова мъчно пространство , което да стане кухня
Скрит текст:
- трябва много поръчков материал  или затваряне на ъгъла със стена, а така се губи място
 минах на идея да правя мивка в ъгъл
Скрит текст:

но при мен, става въпрос за груб строеж, на който сега се извеждат изводи, в случая на потребителката, не знаем къде са комуникациите
та, мисълта ми беше- дали е задължително това разположение на кухнята?

# 566
  • София
Аз първо мислех за мивка така пак, обаче нищо не печели, няма да остане място за хладилник или друго там, много е малко това 125,а предполагам на там вървят тръбите, а щом няма комин аспирацията ще се вади навън, т. Е макс близо до стената е добре да е печката, така печели малко плот, от който има нужда, а той винаги е хубаво да е около печката.
Защо ще затваря ъгъла със стена?
Така или иначе е само тема за размисъл, липсват мн и важни размери от помещението. Иначе, ясно че това е супер къстъм изпълнение.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 12:03 от Angel_Dust

# 567

Защо ще затваря ъгъла със стена?
а, нищо специално, просто на мен не ми харесва
Скрит текст:
така не

а така ,да

и също така, ако не е скосен ъгъла, идва въпросът за дупката зад абсорбатора, която се образува от ъгъла
всичко това, ако ще е печката/котлоните там
ако се сложи мивка- нямаш тези грижи

# 568
  • София
Ами то и зад мивката става подобно, но в ъгъла можеш да сложиш водопровод. Да, зад печката остава ъгъл плот и под него неизползваема дупка, но ако печката отиде на мястото на мивката, другия ъгъл с глухия шкаф, остава напълно затворен и без абсолютно никакъв достъп. Ако е мивка, все ще може нещо малко използваемо да слага там. Абсорбатора се вгражда в шкаф изработен по ъгъла, които над него, около тръбата се ползва.

# 569
Това хич не е практично. Ъгълът отзад + два триъгълника около печката остават неизползваеми. Свекърва ми има такава печка, но в мн голяма кухня, аспираторът си е ъглов и беше скъп. То май беше само облицовка за аспиратор, от тези класическите, а вътре се слага обикновен.

Общи условия

Активация на акаунт