Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 081
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
отцедник- далли метален или друг материал...
на майка ми, все още й е важно, да има отцедник - тя две чинии мие, не си сложи миялна в новата кухня, правена заедно с моята 2018та

# 706
Моля за съвет.Ще ремонтираме ново наше жилище.  Никога не съм имала настилка гранитогрес. Днес докато бях в Ламинам да гледам цветове за плот харесах това ( ще кача и снимка, защото май не се вижда много на страницата какво е).
https://www.laminam.bg/produkt/bianco-lasa-bocciardato-i-naturali/

Понеже бях избрала SPC за целия апартамент в един цвят, но някак ми се иска да има комбинация между светло и дървесно ( и такава снимка ще кача, моля да не я цитирате) та  трудно ли се поддържа този светъл под?  В къщи се чисти всеки ден, но все пак едно е, когато е дървесно, друго е толкова бяло.. Не искам винаги да изглежда мръсно. Иначе ми е много красива комбинацията, може би защото никога не съм имала.
Скрит текст:

# 707
Това на картинката ми прилича на леки вдлъбнатини. Имах такова в стария апартамент и уж са плитки, но с времето в тях се натрупва мръсотия и се чисти доста трудно. Търси равна повърхност без никакъв релеф.

А тези красиви вратички как се чистят между летвичките...

# 708
Да, има вдлъбнатини. Консултантката ми каза, че мнооого лесно се почиствало Laughing Аз затова и вас питам, защото толкова ми хареса, че чух всичко положително и до там.
И да, във времето, дори ежедневно чистене няма да помогне, вероятно ще трябва с парочистачка нон стоп.

Летвичките се чистят, аз обичам. Имам дървените ламелни щори в сегашния апартамент във всяка стая, вече 15 години та съм свикнала да кипи безсмислен труд.

# 709
Може и да се чистят лесно, но със сигурност няма да е по-лесно от гладка повърхност. При родителите ми подът на кухнята е с шуплест гранитогрес ( на доста години) и пада страшно жулене...
 Непоискано мнение- оставете само еспиеса. Щом е един и същи цвят, предполагам, че няма да има и преходни лайсни. Това би дало завършеност и хармоничност.
Ако ще имате светъл плот в  кухнята мисля, че ще е достатъчно.
Какъв е цвета на еспиеса?Simple Smile

# 710
https://www.bergbg.com/bg/item/7002/spc-nastilka-desert-oak-228- … dlojka.htm#group1

това е единия вариант, а това другия:

https://www.bergbg.com/bg/item/6997/spc-nastilka-sand-oak-228-6h … ic-s-podlojka.htm

До това трябва да го докарам
Скрит текст:

# 711
Винаги съм за първия вариант. Онова с рустик чеповете е за друг интериор.

# 712
На живо са доста по- различни, но уж най- близки до желания цвят. Писна ми вече
да обикалям и гледам..

Затова и си помислих, че ще е по лесно да сложа гранитогреса в коридора и кухненската част, а останалото ламинат ( там има избор на цветове) и да се приключва..
Но сте прави, че гранитогреса, който съм харесала трудно ще се поддържа..

# 713
  • София
Аз такъв под с такива шкафове не бих направила, не ми харесва как се сливат. spc не може ли да премине в друг десен просто в кухненската част? Светъл. Защо е нужен гранитогрес и то такъв порест?

# 714
Този релефен гранитогрес е таралеж в гащите. На втория месец ще съжалите силно, че сте го сложили.
Много се сливат кухнята и пода, може да оставите горния ред така, а долния да е цвета на гранитогреса, който харесвате.

# 715
За сливането на мен ми харесва.
А за гранитогреса- за първи път харесвам какъвто и да било- изчистен, не е гланц, големи плочи.Другите са все едни гладки, или прекалено шарени.. Но сте прави, че вероятно защото не съм обръщала внимание и не съм търсила достатъчно.
Следващите две седмици ще опитам да намеря време и обиколя и ако намеря нещо такова, но гладко ще ви питам пак за съвет Simple Smile

# 716
  • София
Щом ти харесва сливането, защо търсиш изобщо гранитогрес?

# 717
Защото и в къщи в момемта е така. Да, харесва ми, но никога не съм
имала първата комбинация със светлия. Често когато качвате снимки съм си мислила колко ще е хубаво да си сложа, после се отказвах, защото ще държи студено, а ние ходим боси. Последно решихме да сложим и подово, затова сега гледам и този вариант. Първоначално притеснението беше относно дали лесно се поддържа бяло и не ми беше хрумвало, че тази повърхност е проблемна.

# 718
  • София
Аз за това питах първо, защо просто не сложиш втори цвят  светло spc, хем ще кликне към дървеното и няма да има преход или разлика в нивата. При подово задължително ще има разлика в нивата или необосновано по-дебела замазка под spc - то.

# 719
Защото няма. Има  едно, което прилича на...белите плочки от едно време. Казаха преди празниците, че тази фирма щяла да има нови цветове имитация на камък. Да видим! Благодаря ви за всички съвети. С ваша помощ  често ми се избистрят разни идеи, иначе става голяма мешавица от гледане, четене и тн

Общи условия

Активация на акаунт