Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 084
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
Лейди Април, на мен повече ми допада вторият ти вариант - с дивана към стената - и доводите ми се главно два, дори три - първо така седналите на дивана могат да комуникират с тези в трапезарията или кухнята, ако се налага. Най-малкото - има го визуалният контакт и то също е вид общуване, дори и да не разговаряте. На следващо място - има един психологически момент (не твърдя, че е валиден за всички, но бих го обмислила) и той е, че дори и в домашни условия инстинктът на човека да има винаги твърда опора в гръб, да няма открито пространство, през което някой да снове напред назад зад гърба му или да прави нещо, което седналият на дивана няма да вижда, може да сработи и тогава ще ви дразни разположението на дивана с гръб към откритото пространство. Може да е неосъзнато, но у някои хора това предизвиква неясно постоянно чувство на несигурност и безпокойство (както висящите над главата шкафове в спалня) и ги кара инстинктивно да се обръщат назад, за да следят какво се случва зад гърба им. 
И на последно място, но не по важност, лично за мен естетически диванът към стената стои по-добре.
Има корнизи с улей, чиито държачи не пречат на движението на завесите, така че ще може да си ги прибираш, където решиш.
За аплиците аз вече имах представа къде точно ще стоят и на всички стаи ги отбелязах на електричарите (разполагах с мебелите и точни размери на всичко). Осветлението на картините и за мен е проблем, защото ги избирам буквално пристъпно - нещо ме грабне и си намира веднага дом Simple Smile
Бяха ми дали преди време съвет в тази тема да си потърся лампи за картини с батерии, което и смятам да направя.
За черната кухня нямам мнение, не съм ползвала, но понякога и аз съм склонна да предпочета красотата (в моите очи) пред практичното, ако чак толкова не мога да ги съчета, прочее, тук няма да съм ти добър съветник.
И въпреки това, чувам, че има покрития, които не се замърсяват лесно и се поддържат не по-сложно от други цветове, може да насочиш проучването си именно в тази посока, ако държиш на цвета.
Успех!

# 31
Цитат на: [b
Barbabeau [/b]link=topic=1711587.msg48902578#msg48902578 date=1732707582]
тместване.
pinko, а относно сифона в кухнята под шкафовете, един ВиК ми разправяше, че не можело просто да се сложи сифон да си седи там, понеже сифон, който не се ползва постоянно, пресъхва и започва да мирише на канал. Трбявало да се направи по друг начин, но не помня обясни ли ми как. Ти какъв опит имаш с това?

Скрит текст:

# 32
И от мен глас за вариант две и диван с гръб към стената. Плюс, че така може да е по-голям, а вие бяхте с две големи деца, място за сядане си трябва.
За черната кухня - не знам. Много ми харесва, но всички плоскости, които се водят анти фингър, които съм пипала последните две години, си остават с отпечатъци. Представям си ако пръсне при готвене, как ще личи постоянно. Мен лично би ме дразнило.

# 33
Девойки, искам някакъв деко панел във вертикална посока и ширина около 50 см.
Нещо подобно на това (под картината).

Идеи?

# 34
Конкретни идеи трудно ще дойдат без да се вижда цялото пространство - стил, разположение и форма на всички елементи, цветове, площ, че и височина...
Иначе е панел като панел - прецени си размер на летвите (според мен не трябва да са много широки заради общата ширина, която е малка), цвят, изпълнител и си готова  Simple Smile

# 35
Лейди, отиди да ти направят проект за осветеност. Избираш си и лампите и ще кажат къде точно трябва да са ти изводите.
За картините можеш да използваш и от магнитните прожектори на шина. Според зависи можеш да слагаш и добавяш прожектори.
Убедих се, че е супер функционално използването на система за окачване на картини (тези с шината на тавана)

# 36
  • София
Лейди - вторият вариант повече ми харесва, само да се внимава размера на тв да е съобразено с разстоянието до дивана.
За ключовете на лампите минах плеснах стената и казах ей на такава височина ги искам, колкото ми беше удобно, не беше по стандарт,но остана моето. Къде искаш лампи или просто ти трябва да решиш или да ти направят проект. Но ако ще искаш и осветени постери и картини може би трябва да се предвиди ток. Иначе винаги можеш да добавяш стоящи и настолни, но трябва да има къде да ги включиш.  За което можеш да предвидиш имного допълнителни контакти на вероятни места, с риск да останат неизползвани.
Черните кухни не са моето и нямам опит...

# 37
Добре, защо толкова ви притесняват тези черни кухни? Аз и преди съм писала. Долните ни шкафове са антрацит, не е черно, но е доста тъмно и не е никакъв проблем с пръсти и петна, макар да са без дръжки.
Да, трябва да с почиства по-често от друг цвят (пак зависи какъв), но пък се чисти лесно. Според мен, всеки тъмен цвят се чисти трудно. Но също и белия - и по белите ни горни остават петна, но не е драма - забърсване три-четири пъти седмично и готово. Имаме и черен шкаф за телевизор  - при него единственият проблем е, че се събира много прах, по-скоро се вижда, като го освети слънцето. Е, вярно е, че ако беше от друг материал - напр. дървен, пак щеше да има прах, но поне да не се забелязва толкова Simple Smile, ама го забърсвам и не ми е проблем. Затова пък го намирам за много красив. Освен това, и шкафът ни за обувки е черен - също никакъв проблем с почистването.
Сега ако правя кухня, сигурно и аз бих направила шкафовете черни ("космическо черно"). Но, преди година и половина не бях достатъчно смела да заложа на черното и се спрях на почти черно. Което не го намирам за компромис и много си харесвам антрацитния цвят, но затова пък приветсвам идеята на Lady да си прави черна кухня.

Май и на мен ми допада повече вариант 2. А иначе, точно днес ми попадна картинка за разстоянето от ТВ до дивана: https://www.pinterest.com/tsvete_253/

# 38
  • София
Ми на мен не ми е красиво и не ми се забърсва 10пъти по-често. Имали сме като бях дете черни мебели, ми не ме кефи. Ако е една мебел и ми е уникално любима може да преживея, цяла кухня нъц.

# 39
Хубаво де, и на мен не ми са любими зелени кухни, капучино и др., ама това не значи, че хората няма да си ги правят, като им харесват. Някой си е харесал нещо, и да не си го прави, щото някой друг не го харесвал...ако е нефункционално и не се връзва с нищо друго, разбирам да се дават съвети, ама иначе...
В този смисъл мисля, че е уместно да се споделят лични впечатления дали черното се почиства лесно по-трудно или много трудно, ама "защо черно?", не би следвало да е тема.

# 40
  • София
Аз само писах, че не е моето, съответно не мога да коментирам, освен, че от опит с др черни мебели , трябва мн повече чистене.
А питащият трябва да е готов да получи всякакви отговори и е напълно свободен да пренебрегне вс които  не му допадат  и да си направи каквото и както си иска в крайна сметка, стига после да се чувства уютно и добре в къщата си. Никое мнение с нищо не задължава никого.
Иначе тъмни, едри и множество мебели, са по-изискващи съобразяване и с прострянство и със съчетание, за да не смалят, затъмнят и захлупят цялото помещение. Но при нея все пак има и дневна светлина достатъчно и достатъчно светли  решения да уравновесяват, също и все пак сравнително прилична площ евентуално да понесе черна кухня, ако реши.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 12:23 от Angel_Dust

# 41
С коя програма правехте проект на кухня?Рових и не намерих какво бяхте споменали скоро:

# 42
  • Варна
ДХЗ, Room Planner е много лесна програма. Може и на телефона да работиш с нея.

Благодаря на всички за мненията. Другите неща ми бяха по-важни от цвета на кухнята. Него ще го решавам малко преди поръчката, ако събера кураж. Знам, че ще й слугувам повече от досегашната си бяла. Но и аз съм склонна да избирам красотата пред практичността. Много ми е важно да ми радва окото. В крайна сметка, ще си седя сутрин с чаша кафе на острова, слънцето ще огрява всички отпечатъци, пък аз ще си мисля: "Красавица! Трябва да те изчистя, ама друг път!" LaughingLaughingLaughing И ме хваща кризата на средната възраст. На вълна съм "или сега, или никога". Кога друг път ще обзавеждам.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 17:07 от Lady April

# 43
Лейди Април, абсолютно те разбирам - красотата не винаги е в конфликт с практичността, сигурна съм, че могат във всичко да се съчетаят, само иска повече време и усърдие в търсенето. И човек да не се задоволява с компромис в това, което знае, че иска и търси.
Аз поне прилагам този подход и досега няма нещо, за което да съм съжалила или заменила, защото не съм намерила точно в даден момент нещо или защото щяло трудно да се поддържа. Цената, която се плаща (образно казано) за поддържането на нещо, което е красиво в твоите очи - абе, точно твоето си е, е нищожна в сравнение с ежедневната радост и удовлетворение. 

# 44
  • тук-там
ДХЗ, Room Planner е много лесна програма. Може и на телефона да работиш с нея.

На вълна съм "или сега, или никога". Кога друг път ще обзавеждам.

Давай смело! В старото жилище първо беше черна кухнята - холът беше много голям и висок и исках малко да притъпи. След време ми омръзна и смених със светли вратички. Като ти писне, сменяш само вратички и толкоз.  Не е чак такъв разход.

Има ли тук някой с камина. Не знам как да направя прехода от паркета към камъка който ще е около нея.  В страни от нея е стълбището за втория етаж, което пак ще е със стъпала от същия камък и....се омотах здраво.

Общи условия

Активация на акаунт