Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 617
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Tintina , ако облечеш тръбата колко остава между нея и прозореца, защото ако искаш да слагаш пердета после може да не остане място за корниза или да дойде много ниско. Ако прекараш тръбата над прозореца, може пред нея да пуснеш пердето и то ще я скрие, но зависи каква /какъв диаметър тръба или колко е висока, ако е плоска/ се ползва, а и ще остане място само за легло 90 см като гледам мерките.
Странен чертеж, има миялна, а пералня - не или поне аз не я открих. Бих махнала тази маса и бих сложила шкафчета с по-нисък плот от другата им страна с два стола, та хем да може за хранене да се ползва, хем за бюро.

Няма прозорец. Това, по което върви тръбата, е стена без прозорец. Има малък прозорец на стената, която разделя кухнята и спалнята, за да може да има проветрение. От една стая сме направили две.
Чертежът е работен, няма да е такава масата, има едни икейски съоръжения, които хем имат чекмеджета, хем маса, може да ползвам тях.
Пералнята ще е в банята.

# 16
drago_2008, прозорецът е на 1метър от пода. Мисля над мивката да има горен ред шкафове. Чудя се, дали ще е удачно в противоположната на мивката стена, да се поставят печката и хладилникът. Нямам много варианти, поне аз не ги виждам.

# 17
drago_2008, прозорецът е на 1метър от пода. Мисля над мивката да има горен ред шкафове. Чудя се, дали ще е удачно в противоположната на мивката стена, да се поставят печката и хладилникът. Нямам много варианти, поне аз не ги виждам.
Понеже се пообърках, може ли един чертеж на помещението (дори и на ръка) с размерите и на кои стени да има шкафове.
Мивката не може ли да отиде под прозореца на светло? Технически може ако не е бетон, ама вие склонни ли сте?

# 18
Подът е готов и не ми се иска да къртя, за да местя мивката. Не ме бива с чертежите. На снимката с тръбата, ще е мивката и миялната. Снимката, на която се вижда стълба и един кашон е срещуположната стена на мивката. Там мисля да са хладилникът и печката евентуално.  Или, ако може печката да е на стената, на която е прозорецът?

# 19
  • София
Caramella, стената, която е вдясно от колекторната кутия, според мен е добре да остане празна, а кухнята да стане Г-образна.
В ляво от прозореца - хладилника. След него, колко е разстоянието до прозореца? Искате ли колона с вградени фурни? Ако да, следва плот, отдолу с чекмеджета по твой избор, и плот за готвене. Така разпределението става приблизително 0,70 см(свободностоящ хладилник) + 0,60 см колона + 1,60 м плот (на него готварски плот 0,60 + 1 м чекмеджета) + 0,90 ъглов шкаф. Ъгловият шкаф, обърнат с дългата страна към стената с прозореца. Така според мен на късата стена с наличните ВиК комуникации ще се съберат мивка и съдомиялна. Визуално, по моите сметки, мивката ще се получи в средата на късата стена, эащото там имате 3 х0,60 = 1,80 м.  Горни шкафове - по избор. Всичко това може да се постигне и с модули, ако наистина ги има тези светли отвори.
Дано ме разбирате, нямам програми за чертаене. Simple Smile

# 20
Драго, София, благодаря за включването. Явно няма да се справя сама, ще потърся фирма, да ми направи проект, за да мога да си визуализирам картинката. Така ми е пълна мъгла.

# 21
  • София
Ако правите кухнята по поръчка, ще обсъдите с изпълнителя и ще ви я начертаят. Ако правте модулна, в магазините също на доста места чертаят.

# 22
  • Варна
Caramella, бихме ти помогнали, но без чертежче на хартия поне с размер и позиция на прозореца, вратата и къде е водата, няма как да кажем. Нарисувай нещо да се ориентираме.

# 23
Подът е готов и не ми се иска да къртя, за да местя мивката. Не ме бива с чертежите. На снимката с тръбата, ще е мивката и миялната. Снимката, на която се вижда стълба и един кашон е срещуположната стена на мивката. Там мисля да са хладилникът и печката евентуално.  Или, ако може печката да е на стената, на която е прозорецът?
Миялната се включва в сифона на мивката, маркучът минава отдолу и влиза в шкафа на мивката. Кърти се стената или зад кухненските шкафове БЕЗ да се кърти мината тръбата стига да няма уреди там, или ако краката на кухнята са високи 15 см, може и по долу да мине.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 16:24 от drago_2008

# 24
Това е максимума, на който съм способна Grin Не се смейте много.

# 25
На стената 180 и на тази с прозореца не става ли да се сложи? Не бих ги слагала на отсрещни стени.

# 26
  • Варна
Caramella, заповядай два варианта от мен.

# 27
Lady April, трогнахте ме, че направихте това за мен, много, много благодаря!
Ще го запазя и ще покажа на фирмата изпълнител. Вече имам някаква база, от която да тръгна.
ПП имам черен хладилник мини бар. Няма изчистване това чудо... Иначе проектът ви ми харесва много! И аз се чудя за цвета. Колебая се между черно и цвят орех. Столовете в трапезарията са черни, а масата е от орехова дървесина и епоксидна смола. Въобще, питанки имам много, а идеите ми се изчерпаха. Но ще надничам тук за вдъхновение.

# 28
Не е нужно всичко да се съчетава с еднакви цветове, а да е хармонично.

# 29
Tintina , има едни плоски, с правоъгълен профил въздуховоди. Гипскартон и можеш да пуснеш подсветка отдолу, да изглежда ефектно.

Общи условия

Активация на акаунт