Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 107
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Цитат
Плот 160 за какво ви е щом и уреди няма да има там?
Ох, ела ме питай Simple Smile
Особено по празничното приготвяне на сладкиши имах нужда от поне двуметров свободен плот, ама нямам...
Долу горе и в ежедневието винаги ми е липсвал голям плот - то една баница да направиш трябва място за корите, за две по-големи купи, за тава и плотът свърши.
И моите плотове са празни, с изключение на кафе машината, защото сутрин сигурно ще я търся, ако не я виждам Stuck Out Tongue Winking Eye
Всички други уреди, включително миксера, са прибрани. Миксерът е зад сгъваема врата, която просто отварям и мога да работя с него, нещо като паркинг, не го вадя и така ми е удобно.

# 631
То и вграденият плот може да се ползва като кухненски плот за готвене с едни протектори отгоре.
https://www.emag.bg/silikonova-magnitna-zashtitna-podlozhka-sara … 051/pd/DPPKJTYBM/

# 632
Фурната ще си е долу. Не искам да губя площ от горната част.
 Относно чакането да се сготви едно, че да започна друго- в момента съм с двойка нормален стъклокерамичен и рядко ползвам и двата едновременно.
 Протектори имам за котлон от лидл в момента, но ме дразнят. Трупам отгоре и пада после едно местене. Не е моето. Чисто и естетически ми харесва мн повече как стои един цял плот, без постоянно стоящ котлон, протектори и т.н.
 Относно за какво ми е площта- доста се разпростирам, особено при месене, правене на питка тип слънце и т.н :р

# 633
То и вграденият плот може да се ползва като кухненски плот за готвене с едни протектори отгоре.
https://www.emag.bg/silikonova-magnitna-zashtitna-podlozhka-sara … 051/pd/DPPKJTYBM/
ЧС, аз си го ползвам и без протектор, но благодаря! Това не го бях виждала, ще се възползвам.
Така хем си имам нормален готварски плот, хем реално не губя работна площ.

# 634
Преносимите котлони сигурно вършат работа, няма как да са по-различни. Подкрепям напълно мнението за прибиране, вадене, чистене. Реши според конкретните потребности. Да приемем, че не пържиш мекици, но прецени колко често ще го вадиш и ползваш. За мен са естетически неиздържани.

Затворените кухни тип гардероби са ми идеални. Намирам тази стерилност за красива и практична. Никой не подозира за хаоса в шкафа.

Повдигната фурна имам и също ми е много по-удобна от ниска. Точно под фурната държа тавите за нея, а пък под котлона съдовете и приборите за него.

# 635
Тогава помислете за допълнителен сгъваем плот.Има варианти как да се монтира, включая специални механизми или майстор да го направи и да се прибира на две релси и тънка челна дъска, като тънко чекмедже.
Моя близка има такъв точно под котлоните.
А специалните механизми вдигат плотчето на нивото на кухненския.
За точене и месене ползвам масата, когато ми се налага.
Ако правя по няколко питки на ден/седмица, бих жертвала котлоните, ама ако не е чак толкова често, не виждам смисъл:
https://neoform.bg/bg/mehanizam-za-izteglyashta-se-sgavaema-masa-ot-hh/p1956.html

https://old.asko.bg/product.php?id=3744&cat=151

Ако ще
има котлон, дръпнете фурната към колоната, да са едно под друго.
А на другата страна колко е голям плотът между мивката и колоната?
Там не може ли да се сложи двойката котлони и фурната?
Така отсрещният ред ще е напълно изчистен.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 18:11 от ДХ3

# 636
Тогава помислете за допълнителен сгъваем плот.Има варианти как да се монтира, включая специални механизми или майстор да го направи и да се прибира на две релси и тънка челна дъска, като тънко чекмедже.
Моя близка има такъв точно под котлоните.
А специалните механизми вдигат плотчето на нивото на кухненския.
За точене и месене ползвам масата, когато ми се налага.
Ако правя по няколко питки на ден/седмица, бих жертвала котлоните, ама ако не е чак толкова често, не виждам смисъл:
https://neoform.bg/bg/mehanizam-za-izteglyashta-se-sgavaema-masa-ot-hh/p1956.html

https://old.asko.bg/product.php?id=3744&cat=151
В селската кухня съм предвидила точно подвижен плот, в градската нямаше как, тя е ню ню (поне за моите нужди). Ще видя и твоите линкове, таман навреме, благодаря!
В кухнята нямам отделна маса, защото трапезарията ми е извън кухнята, макар и да са свързани, а кухнята ползвам само за готвене.  Не ми пречи и на трапезната да се местя при нужда за някои специфични дейности, но не го правя често.

# 637
Аз имам много плот, но е тесен и не виждам как мога да точа там, като се има предвид, че даже единия е на Г .На масата се точи при мен.
На този плот меся и готвя и пак ползвам около 160макс и то защото имам място, не защото не мога да съм по-прибрана.

Кубратова, има и варианти за вградени изтеглящи се маси също:

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 11:33 от ДХ3

# 638
Гледах ги и тях, даже съм насъбрала куп модели за изтеглящи се плотове и маси - с колелца, без колелца, с панти, без панти, с механизми...всякакви. Просто в градската ми кухня няма място за маса, тя и обичайно не ми липсва, само при някои дейности. Аз и на голяма маса трудно точа по-големи кори, защото съм ниска и така или иначе не мога да се протегна повече, отколкото е дълбочината на плота ми. Навремето в селската кухня имахме прилична по размер маса, на която се точеше - ами аз я обикалях, защото не можех да стигна извън средата.

# 639
ДХЗ, много добре проектирана кухня. Чий е проектът, твой ли е?
Това на най-преден план двоен хладилник ли е или голям шкаф? Ако е хладилник, означава, че отзад е леко вкопан, за да се изравни с дълбочината на горните шкафове, а разликата в дълбочината отдолу се обира от Г-образния плот. При такъв минималистичен дизайн, има нужда от точно такава виртуозност в детайлите. Поздравления.

# 640
Барби, благодаря ти.
Мой е проектът, аз съм ви показвала кухнята още в старата тема, тя е на 15г вече.( кухнята)
Това, за което питаш, е шкаф-колона, хладилникът е до фурната, нямаше къде да е, мислих я много.
Исках остров, но накрая се отказах, защото покрай стената вляво се ходи към сервизните помещения и щеше да е като лабиринт да се провирам и да го обикалям.
Въпреки разстоянията не ми пречи,а имам много свободно място да се вихря.

# 641
И на мен ми хареса, ДХЗ, просторна и светла е. Ще можеш, докато готвиш, да изпълняваш моя танц със саби   без особени рискове Simple Smile

# 642
Хахха, давай да го уча 😅

# 643
Особено впечатляващо е, че е правена преди 15 години!!!
Тогава в България масовката беше още принт стъкла за гръбчета.

# 644
Мисля, че помня една много подобна минималистична кухня от преди години, но беше на интериорка с друг ник. Ти била ли си преди с никнейм с V? Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт