Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

  • 27 112
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
  • Мнения: 6 828
Нещо не се справяш с рулетката. По-добре дай на някой друг да измери, преди да избираш мебелите.

# 616
  • София
  • Мнения: 582
Тези дни ще се мери отново

# 617
  • Мнения: 7 895
Нещо не се справяш с рулетката. По-добре дай на някой друг да измери, преди да избираш мебелите.

Laughing, направо ме разсмя. Така си е.

На мен ми се струва, че подът е бил с масовия теракот 30х30 см. И като броя по следите от лепило на пода зъбът не се вижда и следователно този отвор не е 60 см. И по 20 см да са, пак не идва 60 см. Или снимката е толкова разтеглена, че изкривява представите.

# 618
  • Мнения: 7 747
тоя казус, много запленен Grinning
има си стандарти за врата, и освен, ако не е килер- под 60см, няма как да е била тази врата
драго, много добро око!- ще да са по 20 см Thinking , защото иначе ще мине 1метър

# 619
  • Мнения: 7 895
Залагам на отвор около 90-95 см в момента, след сваляне на старите каси и изхвърляне на вестниците за пълнеж, а вратата е била около 80 см.

# 620
  • Мнения: 962
Някой може ли да сподели мнения за преносими котлони? Мн държа на голям и удобен плот. Ако на дългата страна на кухнята не слагаме стъклокерамичен плот ще имам около 160см чиста и непрекъсната работна площ.
 Главно при готвене- сотиране, готвене под налягане и.т.н използвам инстантпот. Микровълнова нямаме и няма да слагаме.
Та основната ми чуденка е тези преносими котлони дали вършат същата работа като керамичен плот?
Его и текущия проект на кухнята

# 621
  • Мнения: 7 895
Някой може ли да сподели мнения за преносими котлони? Мн държа на голям и удобен плот. Ако на дългата страна на кухнята не слагаме стъклокерамичен плот ще имам около 160см чиста и непрекъсната работна площ.
 Главно при готвене- сотиране, готвене под налягане и.т.н използвам инстантпот. Микровълнова нямаме и няма да слагаме.
Та основната ми чуденка е тези преносими котлони дали вършат същата работа като керамичен плот?
Его и текущия проект на
.jpg[/img]
С нищо не са по-различни. Ползвам единична индукция, когата ми свърши газта  (винаги е по празниците) и газаджията не може да дойде веднага. При мен проблем е, че един котлон и че трябва да го вадя, после прибирам, досадно ми е, но и аз много готвя, все за 4-ма или 5-ма.

# 622
  • Варна
  • Мнения: 6 828
Ползвала съм. Вършат същата работа. Но за мен не е естетично решение. И по-трудно се почистват. При вградените минаваш с една влажна кърпа и готово. При преносимите залепва мазнина и мръсотия по кабела, ако кипне някоя тенджера, подлизва надолу върху крачетата. Трябва да обръщаш и чистиш от всякъде.

# 623
  • Бургас
  • Мнения: 9 237
Вършат, що да не вършат.
Поради същата причина не съм слагала котлони в едно студио за под наем - да има място.
Продават всякакви керамични котлони - и единични, и двойни, и с индукция, и без.

# 624
  • Мнения: 43 508
Интересно решение да няма монтирани котлони. А при това положение и аспиратор няма, или? Поне не го виждам в проекта.

# 625
  • Бургас
  • Мнения: 9 237
Аз съм сложила аспиратор там, където е най-удачно да се позиционира котлонът.

# 626
  • Мнения: 962
Има аспиратор, над печката точно.
Благодаря за мненията.
По естетично ми е от гледна точка на това, че когато котлона не се ползва, няма да стои на плота. Даже кафе машината ще е в шкаф :р. Имам желание за абсолютно празни плотове.

# 627
  • Мнения: 51 122
Принципно са същите, имат функциите. Свеки има от десетина години и си е ОК с него. Но от друга страна в продажба има малко модели, най-вече от евтините брандове. Аз някога бях харесала един по-така Тефал за майка ми, но тя не поиска, консерва е Simple Smile
https://techmart.bg/%D0%95%D0%BB.%20%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0% … D0%BD%D0%B5%D0%BD

# 628
  • Мнения: 7 449
Аз имам и плот, и подвижен котлон (индукционни), но определено има разлика в начина на работа (моят е Тефал) - плотът ми е по-бърз, с по-прецизен температурен контрол, не чакам едно ястие да стане, че да ползвам котлона за друго, налага се различна организация на готвенето при подвижния и губене на повече време около котлона. Не е всекидневно, но достатъчно често, за да е от значение. Зависи все пак и от типа кухня в домакинството.
Когато плотът е напълно свободен, го ползвам като работен плот (не да режа продукти и да точа и меся, разбира се) - слагам коркови подложки и на него си поставям например купите с продукти, тави, когато правя баница, сладкиши и т.н...така че не губя кой знае какво пространство, пак е използваемо.

# 629
  • Мнения: 28 853
Бих си сложила нормални котлони.Плот 160 за какво ви е щом и уреди няма да има там?

Иначе за фурните- много по-удобно ми е да е високо, имала съм и ниски.

За затворените кухни- на мен ми харесват и бих направила такава.Аз обичам изчистени да са, без нищо на плота.Не ми се получава съвсем и ако можех щях да имам още шкафове колони, за да скрия и държа разни вещи там, а не на плота.Сега точно една такава ми липсва.

Общи условия

Активация на акаунт