Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 595
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Тонш, ако имаш предвид херпес, тогава имай едно на ум че е заразно, а детето няма да спазва хигиена както трябва. Нещо за имунитета няма да е излишно.

# 541
За варицела и на моите им изписаха Осмофорс гелче. Доволна съм, не ги сърбеше, нямат останали белези.

# 542
Нищо не сме носили в спешното. Детето ни малкото даже и синя книжка нямаше доскоро. Там искат ЕГН. И без документ да сте няма да откажат преглед.

# 543
Момичета, какво ви е мнението за даването на коластра за имунитет или капки Саменто

# 544
  • shumen
Бръм,на мен без синя книжка са ми отказвали преглед и затова казвам,че е по добре да я носи.
Тони,херпеса е заразен.На мен също ми излезе след детето.
Минчо,аз коластра съм давала,но е гадна на вкус и моето дете не я харесваше.

# 545
Момичета, какво ви е мнението за даването на коластра за имунитет или капки Саменто
Аз съм давала Биозин с коластра. Това ми препоръча педиатърът, когато тръгнаха на ясла, нямаха още 2 годинки. Но не бях доволна, бая си боледуваха. После всякакви други сиропи пробвах, не забелязах особен ефект, но да давам нещо. Напоследък давам Дефендил и съм доволна, а може и просто да са го израстнали това постоянно боледуване.

# 546
По същия начин и при нас.
Малкия прихвана нещо от градината.
Татко му се зарази от малкия.
Започна една гадна кашлица.
На 19 ти бяхме на лекар.
Личната го прегледа и го прати за снимка.
Ами излезе Бронхит.
Пие един куп лекарства.
Дай боже бързо да се оправи.
Иначе малкия е добре.
Имахме тържество.
Театър и Дядо Коледа със Снежанка.
Подаръци от Дядо Коледа получи подарък във градината.
И сега чак на 6 ти Януари ще е на градина.
За съжаление много вируси има .
И като ходят на детска всичко носят във вкъщи.

# 547
Ваня, давам Имунотрофина по принцип. Миналата година бях доволна от ефекта, тази не съм.
Не ми дава да го мажа с нищо, споделяла съм колко е труден…

# 548
Е, херпеса е заразен, ако тръгнат да се целуват, пият вода от една чаша или се хранят с едни прибори, което едва ли правят..
Никой никакви сини, зелени или оранжеви книжки не изисква в СПЕШНО отделение!!! Синя книжка биха могли да поискат в НЕОТЛОЖЕН кабинет!!!

# 549
Малкият ми син изобщо няма синя книжка. Ходили сме в спешното, включително с линейка и никой, никога не е поискал синя книжка. Единственото което им трябва са ЕГН на детето и на един от родителите.

# 550
Задържах малко ходенето да видя накъде ще тръгнат работите ,след температуро понижаващото му светна взе да яде иска чай да пие ,подкашля ..носа обаче тече жестоко ..очичките също му светят като прожектори ..сега отново вдигна т. Но не съм дала нищо поиска да си легне ...

# 551
Личния лекар на детето би трябвало да има договор с неотложен кабинет за събота и неделя и празници ,според мен там заведете детето поне ще го види педиатър,нз тука в Бургас поне 2 пъти сме ходили в спешното ужас те педиатър нямали ,то детето било малко ,нз си кви глупости и първата им работа ми да го вземем в болница.

# 552
В неотложните не винаги има педиатър. Преди години на синът ми, тогава на 4м бяха изписали антибиотик и лекарства за възрастни, добре че ми се стори съмнителен доктора, а и 1000 пъти повтори, че не разбира от деца. Личната като видя рецептата се хвана за главата. От тогава водя само в спешните където наистина има педиатър. Най-често в детското на Пирогов, но се чака доста и водя, ако е наистина  нещо спешно. За температура и кашлица не бих. Водила съм ги за силни болки в корема, повръщане или задух. При дихателни проблеми/кашлица , ако сте в София може да отидете в детското отделение към Александровска, спрямо Пирогов има малко хора и се чака по-малко, но май гледат да ви приемат в болницата, така че, ако не е наистина спешно, бих изчакала до понеделник при личния лекар.

# 553
И ние сме в бургас и честно казано..дано да не стигам до спешния ..като беше на 2 личната ме прати да търся педиатър там ..беше с 39 градуса ..еми нямаха ..предложиха ми да влизаме в болница ..това във времена на ковид вълна отделенията пълни ,умираха и хора . Абсурд да се съглася ...но когато детето е болно взимаш някакво решение за лечението му и през цялото време се чудиш правилно ли е ..

# 554
Лятото малката като падна от катерушката с линейката в спешното синя книжка нямах само ЕГН на детето и моето.При нас в Русе три пъти ходих до тоя неотложен кабинет единия път с висока температура е чаках 2 часа не ми хвана вяра каквото изписаха,за кърлеж беше втория път и един път за болка в ухото че чак пищеше естествено антибиотик който не дадох и капки тях само купих,но в тоя неотложен кабинет ми искаха синята книжка.

Общи условия

Активация на акаунт