Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 307
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!
Пиша Ви с бърз и спешен въпрос. Ще се радвам на Вашите препоръки.Как спирате повръщане? Опишете ми как действате, кога и какво предлагате, искам да знам аз ли бъркам някъде..
Детето ми е на 5г (15kg) и лепне ли стомашен вирус, стига до системи накрая. Свещичка Вомакур веднага поставям, без резултат. Изчаквам определено време и предлагам натриев цитрат, хидролитен разтвор по малко с лъжичка, но повръщането не спира. Тази вечер дори прибегнах, със съгласието на педиатъра, до Деган като ми сметна колко точно да дам. Уви повърна и него. Пробвала съм и различни хомеопатии, не действат. Утре ни очакват със сигурност системи.
Моля Ви наистина отчаяно за съвети. Пореден вирус и детето е направо размазано и няма нещо, което да спре повръщането...
Желая на всички четящи здрави деца! ❤️

# 76
В приложението еЗдраве, трябва да имате електронен подпис. При мен излиза всичко от раждането на дъщеря ми до момента.
Редактирам се, през самото приложение наистина излизат данни от 2022г., но в сайта информацията излиза доста подробно назад в годините.

Имам свалено приложението, в сайта в електронно здравно досие ли, нали са сдвоени нещата. Сигурно ли е, че трябва да се влезе през компютър и в ел. Досие излиза всичко?
Защото ми е малко трудно с подписа да влезе, едвам свалих оправих приложението. Sad

# 77
33hope Не мога да ти помогна. Искрено ти съчувствам. Синът ми е почти на 4 год. 2 пъти сме лежали в болницата и двата пъти заради чревен вирус. Вдига едни безбожни високи Т, повръща... Става на парцал.
Днес имаше леко еднократно разтройство, не вечеря, пръцка много и от страх започнах с Ентерола. Знам за него сутрин и вечер се дава. Иначе е жизнен и активен.

За повръщане съвет не мога да дам. Давам същото като теб - полза няма.

# 78
Ох, много неприятно с това повръщане, за съжаление наистина нито свещички, нито нищо помага, трябва си време и спокойствие,  само температура да не вдига.

# 79
Според мен няма какво да направиш повече. Големият ми син беше с повръщане тези дни, но повърна само два пъти. Негов съученик е повръщал цял ден от същия вирус. Явно си е до организъм, щом деган не помага, не виждам какво може да направиш. В активната фаза нищо не давам освен вода и хидратиращ разтвор на малки глътки. И той беше парцал 2 дни, въпреки че е голям и повърна само 2 пъти. 24 часа не беше ял абсолютно нищо.

# 80
Мими, 5 ден още прекарвам солидно време в тоалетната.

За повръщането - по принцип не се опитвам да го спирам. Обичайно само спира. Опитвам да давам течности, за да не се обезводни.

Моя приятелка пресича повръщане при нейните деца с глътки кока кола. Казва, че им помага.

# 81
Детето е с разтройство. 🤦

# 82
При мен излиза в електронно здравно досие през лаптоп, да. Уж са сдвоени, но явно не съвсем.
За повръщане съм чувала, че помага Спрайт.

# 83
В приложението еЗдраве, трябва да имате електронен подпис. При мен излиза всичко от раждането на дъщеря ми до момента.
Редактирам се, през самото приложение наистина излизат данни от 2022г., но в сайта информацията излиза доста подробно назад в годините.
Отивате до районната здравна каса и от там ще ви направят да имате достъп до е- здраве.
Просто трябва да имате инсталирано приложението.

# 84
33hope, правите всичко, което е възможно в домашна среда. В началото и аз много се шашнах, случвало ми се е да повръщат под над 15 пъти на нощ. В някакъв момент просто спират и след това е важно да не се обезводнят. Системите за това ги пускат, защото децата са се обезводнили. Деган не съм давала вкъщи, точно защото знам, че и него ще повърнат. Единственото, за което се сещам, е да водите детето някъде да му слагат Деган мускулно. Така като спре повръщането ще може да поема течности и няма да се стига до системи.

# 85
И аз мисля, че няма какво повече да се направи от това за повръщането. В един момент то просто спира. Спрайт на мен ми е помагал да не ми се гади толкова. Пробвай го.

# 86
И ние сме същите с повръщането, каката задължително се обезводнява, задължително повръща минимум 10 пъти на нощ, отказва храна, вода и всичко което предложа, само лъжичка електролит и вече е повърнала пак. Просто е мъка, и винаги стигаме до болница, дали за инжекция, дали за системи....5 пъти в годината!

# 87
Благодаря Ви момичета!
Повърна дори Деган снощи. Бях прочела статия от лекар, в която се казва че стомахът се нуждае от поне 4 часова почивка в такъв случай. Това и направих, оставих детето да спи и след тези 4 часа започнах по малко хидролитен разтвор с лъжичка. От тогава спря да повръща. Все пак сложихме и система на частно, защото мисля че така се ускорява възстановяването. Пожелавам Ви отново здрави деца!

# 88
  • shumen
Това с повръщането ми е до болка познато.Моя каже ли,че го боли глава и знам следва повръщане.При него натриев цитрат помага.
Ваня,как сте?Овладяхте ли повръщането?

# 89
Да, оправи се, но беше гадно... От днес пък малката е с ларингит...

Общи условия

Активация на акаунт