Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 565
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, снощи след посещение на спешния кабинет, детето се оказа с подути лимфни възли на коремчето. Доктора ни посъветва за консултация с педиатър и предписа единствено нурофен при болка. Някой имал ли е подобен проблем

# 421
За ухото цилоксан, действа веднага и ще спре болката. Но това, че има температура, означава, че има някаква инфекция и/или бактерия. С кръвната картина пуснахте ли срп да се види дали не е за АБ?

# 422
ЦРП е  0,81 при горна граница до 6, всичко друго е в норма, левкоцити - 9 при горна 10,5, изледванията са направени 2 часа след храна ако има значение за левкоцитите, понеже нали се вдигат след хранене.

# 423
Почвай си го според мен цилоксана.

# 424
Колко време след фуроталгина мога да го сложа, някой знае ли ? Няколко часа поне, и това че е слагала преди точно 1 месец пак цикоксан проблем ли е?

# 425
Колко време след фуроталгина мога да го сложа, някой знае ли ? Няколко часа поне, и това че е слагала преди точно 1 месец пак цикоксан проблем ли е?

Може няколко часа след него.
Може би не е проблем, но тогава сте го слагали твърде малко - 5 дена. Поне 7 дена се слага, дори да отшумят видимо симптомите.

# 426

Може няколко часа след него.
Може би не е проблем, но тогава сте го слагали твърде малко - 5 дена. Поне 7 дена се слага, дори да отшумят видимо симптомите.

Предписано беше от лекар.....

# 427
Aliance, ако детето още го боли ухо, бих го завела на УНГ, а не при обикновен педиатър. При една приятелка така стана усложнение на детето. Първите двама лекари не са видели инфекцията в ухото и после се влоши много.

# 428
  • shumen
Как са болните?
Аз съм добре.Пих 5 дни сиропа и Авирона и се оправих.Само дето ми изби херпес на устната и на детето също.Мажем с Фенивир.
Aliance,ухо много боли.Аз бих заложила на АБ капки,ако продължава болката и щом има Т за мен има възпаление.
Барбалена,и аз искам спокойствие малко,но нищо,че е на 12,пубертет го гони и е като ваденка за мен.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 19:44 от danaeka

# 429
Започнах АБ капките, болка казва, че няма, температура 37.3. Ако не смъкне до утре, ще я водя да и изпишат АБ през устата, ако изобщо изпишат нали...  вече ми писна от тях

# 430
  • shumen
Aliance,заведи детето,ако трябва и на УНГ.Щом има Т значи има възпаление.

# 431
И ние сме в кюпа. Снощи се събуди със задушен нос. Започнахме началното лечение с авирон, витамин ц, витамини, спрейче за гърло, промивки на носа, капки за нос, противоалергично и най-мъчителното за мен - сега чакаме 3 дни да видим какво ще направи вируса. Тази вечер 37.4, естествено не свалям при такива температури. Да се бори..

# 432
  • shumen
Димитрова,да се оправя скоро.Явно е лепнала актуалния вирус сега.

# 433
Здравейте, как действа пулмикорт?
От вчера малката на 2г. Е на пулмикорт,вчера кашляше сухо, днес е влажна и отхрачваща обаче много се разкашля. Чудя се дали още тази вечер да не я водя да я преслушат някъде.
Останала съм с впечатлението, че с Пулмикорт кашлицата намалява и изчезва, а не разкашля повече, и сега се притеснявам.

# 434
При нас като са изписвали пулмикорт казват да правим инхалации няколко дни докато кашлицата стане влажна и тогава спираме. По принцип пулмикорта отваря дихателните пътища, намалява спазъма. Голямат мш дъщиря кашля мнооого от него, след инхалация не може до спре.

Общи условия

Активация на акаунт