Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 534
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Mona, защо ги избягваш?

# 496
Аз инхалации с физ. р-р също не правя, не съм видяла ефект. Изписвали са за децата с Кависепт, там май повече се получиха нещата.
Аз да се оплача.. Децата бяха цяла седмица в нас, за да ги пазя за празниците. Днес ги пуснах и отидох на зъболекар да ми извадят един зъб. Супер травмиращо вадене (няма да се отплесвам), шевове и сума ти контролни прегледи. Може пътуването да ни пропадне не заради децата, или заради работата на баща им, а заради моя проклет зъб.. Не да ми се плаче, ами направо ми идва да пищя и да блъскам..

# 497
И аз да се включа. Цял месец под карантина и двете (различни групи) заради варицела. Оставят още 4 дена не го хванаха , минаха повечето останаха буквално деца да си броя на едната ръка.
Но от днес голямата Киха супер многоо и ми сервираха,че в групата им има деца с повръщане . Миналата Коледа изживях този ужас явно и сега,ще е така. Аман..
Та въпроса ми е сега този вирус с повръщането почва ли със хрема ? До сега като са карали не са кихали,но знам ли..

# 498
За два месеца толкова капки накапах на това дете че чак ми е лошо. Преди две седмици беше с мораксела и след приключването на капките започнах Нарине назал, ноо чувам че нещо се случва в нослето, а ги дават за всякакви хреми. И от тогава нещо ми под кашля по 3,4 пъти на ден и като заспи. Дави ли се кашля ли нз, но утре ще я водя на пулмолог дая види че на личната каза да давам синекод, но от него ме е страх.
Какво ви е мнението за коластрата за имунитета че чета доста противоречиви мнения

# 499
  • shumen
Аз пък от инхалации съм най-доволна.Правила съм с Пулмикорт и само с Йалоклийн или физиологичен разтвор и ефект е имало.
Камъче,варицела започва с кашлица,но с кихане не съм чувала.
Моя снощи беше на концерт от танцовата,Понеделник размяна на подаръци в училище,утре им е коледния базар.Днес си дойде от училище на обяд и го боля стомаха и нещо го разкара 2-3 пъти и нашите и те така.Не са яли нищо друго по различно от нас и сега се чудя дали може да е от храна или е вирус.Утре ще пропусне базара,ако продължава да дриска.

# 500
  • София
Добър вечер момичета, пожелавам на всички болни и на децата да се оправяте бързо.
При нас мина базара , днес беше срещата с дядо Коледа. Признавам поплаках си от радост на клипчетата от тържеството. Но ми е първо  тържество в първи клас. Утре е последния ден , но пак съм доволна . Е носа започва да се обажда  да хърка  и може да  потрябва преглед , но съм доволна от седмицата .

# 501
Не ме разбра, повръщането дали има признаци със сополи и кихане. Варицелата съм в изчакване …

# 502
Момичета.... В понеделник еднократно температура 38.5. От вторник е на антибиотик Ксимебак. Кашлица, запушен нос, сопол бистър лепкав, дрезгав глас. Вторник на прегледа се оказа че гърлото е червено, гърдите са чисти. Сега пак е с температура 37.1. Нормално ли е да вдига температура на трети ден от антибиотика?

# 503
Не мога да накарам децата да стоят и правя инхалации само ако трябва да се лекуват.

# 504
Да моя и 4 дни е вдигал т. Въпреки прием на аб ..личната каза че тр да се натрупа прием за да видим резултат ..
Аз правих 3 инхалации със кависепт ..на другия ден ни кашлица ни сопол ...за първи път синът ми склони да прави инхалации ...
В момента групата е пламнала от повръщане ..незнам какво става ..
Момичета.... В понеделник еднократно температура 38.5. От вторник е на антибиотик Ксимебак. Кашлица, запушен нос, сопол бистър лепкав, дрезгав глас. Вторник на прегледа се оказа че гърлото е червено, гърдите са чисти. Сега пак е с температура 37.1. Нормално ли е да вдига температура на трети ден от антибиотика?

# 505
Да моя и 4 дни е вдигал т. Въпреки прием на аб ..личната каза че тр да се натрупа прием за да видим резултат ..
Аз правих 3 инхалации със кависепт ..на другия ден ни кашлица ни сопол ...за първи път синът ми склони да прави инхалации ...
В момента групата е пламнала от повръщане ..незнам какво става ..
За първи път приема антибиотик на таблетки. Досега е бил само на сироп. Сега е на Ксимебак таблетки, давам по три четвърти от таблетката на 12 часа. Малко ми беше съмнително това дозиране. 19кг е на 5 години

# 506
А защо таблетки ??

# 507
Защото сиропа го плюе или повръща. И сега таблетката я стривам в малко кисело мляко и така я давам

# 508
37.1 не е температура!

# 509
И според мен не е ,то зависи и кога сте я мерили  ,може просто да е прегряло детето от игра , да е яло наскоро , на моето дете в по бебешката възраст се е случвало да вдига 37 и 1 и 3 даже като се напъва да иде по голяма нужда ,това да ми бяха го казали нямаше да го вярвям ,една вечер така си изкарах акъла ,тъй като след поредната инфекция бяхме придобили  навик следобед и вечер да мерим температура и хванах тоя момент то се напъвало детето пък аз меря и подготвям вече мъжами да бяга до аптеката за чашки за урина.😄😄Е свърши си работата детето и после ни помен от температура.

Общи условия

Активация на акаунт