Изтеглени пари от карта

• 4 044
  • 155
  •   1
Отговори
# 15
Писмена жалба до ДСК. До Револют също пиши.

Подадох писмена жалба за оспорване на картови транзакции към ДСК. Свързах се с револют, на ми казаха, че вината е изцяло в банката. Нещо друго имам ли възможност да направя?

# 16
Вината не е изцяло на банката. Револют не би трябвало да позволяват топ ъп с чужда карта. Още повече ако тази карта вече е закачена към друг акаунт. Но явно изобщо не правят проверка по име. Още при първия опит за зареждане е трябвало да блокират техния потребител..

# 17
Прави са Револют. В ДСК е вината.
Тази карта къде стои? Други хора имат ли достъп до нея?
Не каза имаш ли банкиране в ДСК?
Марти, защо да не може от чужда карта?

# 18
За 300 ми пращаше доскоро кодове.

Ти нямаш ли онлайн банкиране в ДСК, Виолета?

Не съм позволила изпращане на пари от сметка в сметка, парите бяха сложени във въпросната сметка и стояха там. Имам единствено приложението на ДСК през което следя наличността на парите, в хронологията на транзакциите пише единствено - превод към Револют. Това пише и на разпечатката от банката.
Прави са Револют. В ДСК е вината.
Тази карта къде стои? Други хора имат ли достъп до нея?
Не каза имаш ли банкиране в ДСК?
Марти, защо да не може от чужда карта?
Картата стои вкъщи, никой няма достъп до нея.

# 19
Виолета, дано се разреши ситуацията!

Какво е топ ъп?

# 20
Зареждане от дебитна карта към карта на Револют. По номер на картата.
Не е по сметка.
Виолета, ти една сметка ли имаш в ДСК?

# 21
Виолета, блокирай си картата в приложението на ДСК, ако още не си го направила и премести парите в спестовната компонента.

# 22
  • София
Трябва да оспориш транзакциите в банката и да поискаш проверка, която да докаже, че не ти си направила преводите. Нямаш ли приложение за банкиране, в което да проследиш основанията, получателя, основанието за превода и т.н.?

# 23
Виолета, блокирай си картата в приложението на ДСК, ако още не си го направила и премести парите в спестовната компонента.
Блокирана е картата

# 24
Трябва да оспориш транзакциите в банката и да поискаш проверка, която да докаже, че не ти си направила преводите. Нямаш ли приложение за банкиране, в което да проследиш основанията, получателя, основанието за превода и т.н.?

В приложението няма данни за нищо, пише единствено превод към револют. Няма никакво основание и получател. Подадох писмено заявление за оспорване на транзакциите, дано се случи нещо ..

# 25
Аз затова в картата, с която зареждам Револют не държа никакви пари. На момента прехвърлям, колкото ще ми трябват и веднага зареждам Револют.
Да ти е обеца на ухото това!
Скоро колежка изгърмя с 3-4 транзакции към Фешън Дейс, но тя получава смс и не бяха големи суми. Сега ще чака 3 месеца за възстановяване.

# 26
Аз затова в картата, с която зареждам Револют не държа никакви пари. На момента прехвърлям, колкото ще ми трябват и веднага зареждам Револют.
Да ти е обеца на ухото това!
Скоро колежка изгърмя с 3-4 транзакции към Фешън Дейс, но тя получава смс и не бяха големи суми. Сега ще чака 3 месеца за възстановяване.

Според мен проблема не е че картата ми е свързана с револют, защото в приложението на револют не фигурира никаква хронология за тези 8000 лв. Някой е успял да свърже Револют акаунта си с моята дебитна карта и да си изпраща пари там. Тоест изпращани са директно пари от ДСК към Револют. Дори и да не беше свързана картата ми с Револют това отново можеше да се случи. Не знам защо нито от ДСК някой ме е потърсил, нито от Револют са установили, че някой е свързал втори акаунт с картата ми - нали се искат при регистрация лична карта и лични данни …

# 27
В условията на Револют изрично са посочили, че зареждане може да се прави само със собствена карта. Т.е. не следва да разрешават на друг човек да ползва чужда карта за зареждане. Но явно не правят такава проверка. Не е редно според мен да прехвърлят изцяло вината към ДСК.

# 28
Имаш ли ти самата някакви тегления или да си ползвала дебитната карта през този период?

Спомням си, преди години, че получавах смс -и за съмнителни изтегляния, ако да се случили на локация, която по принцип не е обичайната ми. Не точно определен банкомат, а цялото населено място, т.е. те разполагат с данни къде се извършват тегленията, системата им за онлайн-банкиране сигурно също има данни за айпи-адресите, къде им е локацията.

А ти няма как да си била на 2 места едновременно. Някаква защита няма ли? Аз нямам револют, ама какви данни трябва да знаеш за нечия банкова снимка и дебитна карта, че да ги използваш в револют?

# 29
Това наистина е ужасно. ДСК се доказват като най-несигурната банка за пореден път. Аз също съм техен клиент и обмислям да си направя виртуална сметка, която да свържа с Револют и от нея да си прехвърлям пари.

Но също мисля, че не е редно да може да се захранва сметката в Револют и чужда банкова карта.

Общи условия

Активация на акаунт