Изтеглени пари от карта

• 4 060
  • 155
  •   1
Отговори
# 90
Къде ги определяте тези лимити за теглене, че аз не виждам такава настройка?
Стъпките са споделени, случват се през приложението, в което се влиза с мерки за сигурност. Но да кажа, че се чака И одобрение от банката. И то обикновено отнема минимум час. По същия начин можеш да разрешиш/ забраниш картата да се ползва от чужбина. Което си е защита за източване от чужбина чрез покупки.

# 91
Не, не съм давала никакво съгласие, към момента след всички коментари, съмненията ми започват да сочат към човек от обкръжението ми за жалост

....

На твоят близък може да кажеш, че искаш да пробваш да добавиш пари в неговия акаунт с твоята карта, за да видиш какво ще се случва и дали има защити. Така ще видиш и трансакциите и може да видиш лесно дали са добавени пари в неговия акаунт без да изглежда подозрително. Ако се дърпа и не иска.... ясна е работата.

Отлична идея. Авторката Violetaa 325 да се задейства веднага. Сега е болката, но като започне с правилните  стъпки, ще получи удовлетворение. Действай!

# 92
Не, не съм давала никакво съгласие, към момента след всички коментари, съмненията ми започват да сочат към човек от обкръжението ми за жалост

....

В условията на Револют е написано, че зареждане на сметка в Револют може да се прави само със собствена карта към профила в Револют...
Ако си сигурна, че не си въвеждала данните на картата в странни сайтове, дори да са приличали на легитимни, тогава някой от обкръжението ти е най-вероятният виновник. Не случайно полицаите първо се съмняват в близките. Ето такъв пример как доста близки приятели се оказват врагове: https://nova.bg/news/view/2022/10/13/386311/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

Revolut може да се зареди с друга карта с "линк за плащане". Потребителят определя сумата, Revolut генерира линк, който след отваряне се появява форма, където се попълват данните на картата. Така съм си зареждал 2-3лв, когато не са ми достигали, а не съм искал да зареждам повече.

На твоят близък може да кажеш, че искаш да пробваш да добавиш пари в неговия акаунт с твоята карта, за да видиш какво ще се случва и дали има защити. Така ще видиш и трансакциите и може да видиш лесно дали са добавени пари в неговия акаунт без да изглежда подозрително. Ако се дърпа и не иска.... ясна е работата.
Днес или утре ще се опитам за разиграя ситуацията, да видим какво ще разбера. Все още не мога да проумея, как е възможно да го направи някой това, но всички факти с които съм запозната, реакцията на банката, и нещата които разбрах тук от всички вас ме водят към един единствен извод - някой от близките ми е източил картата ми. Явно първоначалната ми идея и мисъл за “хакерска атака” тотално пропада.

# 93
Помисли си къде може да си оставяла телефона си без надзор. Например на бюрото, докато отидеш за кафе или до тоалетна? Може и колега да е.
Или на какви линкове си цъкала. По едно време имаше бум на скам мейли уж от Револют, да не би да си се подлъгала по такъв? Мисли, мисли, опитай се да си спомниш.

# 94
Помисли си къде може да си оставяла телефона си без надзор. Например на бюрото, докато отидеш за кафе или до тоалетна? Може и колега да е.
Или на какви линкове си цъкала. По едно време имаше бум на скам мейли уж от Револют, да не би да си се подлъгала по такъв? Мисли, мисли, опитай се да си спомниш.
Всички преводи са в сутрешните часове, точно когато съм била вкъщи, няма преводи правени през деня, което също е доста странно… ако беше “хакерска атака” едва ли щяха да теглят пари от сметката ми само сутрин, явно съм изключително заблудена ..

# 95
Нищо, не е драма, но ако действаш правилно , ще си върнеш парите. Помисли, този , който мислиш,че те е заблудил, има ли някакви  спешни нужди от пари и защо може да ги откраднал? Изобщо върни си лентата назад. Но иначе изглеждай спокойна и весела пред него, защото  са те уверили,че всичко ще се нареди. Има една българска приказка, яка - Помогни си Сам, че да ти помогнат и другите. Продължавай да изглеждаш заблудена и изпълни всички съвети.

# 96
  • Сф
Подозирам, че от ДСК са ти пращали смс кодове за потвърждение на телефона, затова парите са теглени, когато си вкъщи- въпросният човек е имал достъп до телефона ти, и после е триел смс-ите или съобщенията.

# 97
Възможно е човекът да е инсталирал приложението на своя телефон с нейното ЕГН, но със своя номер и имейл. Тя не използва приложението, а онлайн банкиране (така поне аз разбрах).
Това лесно може да се провери - да се опита да инсталира приложението, то ще си каже в процеса на регистрация дали го има на друг телефон
А е възможно все пак телефонът да е хакнат.
Възможности много.

# 98
Всички преводи са в сутрешните часове, точно когато съм била вкъщи, няма преводи правени през деня, което също е доста странно… ако беше “хакерска атака” едва ли щяха да теглят пари от сметката ми само сутрин, явно съм изключително заблудена ..

Всъщност няма значение кога са правени преводите, може да е случайност, че си била вкъщи.
Въпросът е кой и кога е имал възможност да си върже революта към твоята банка.

# 99
  • София
Възможно е човекът да е инсталирал приложението на своя телефон с нейното ЕГН, но със своя номер и имейл.

Приложението се активира само на телефона и с имейла, посочени в декларацията, която се подава в банката от титуляра.
При инсталиране на второ устройство, приложението на първото спира да работи.
При посочване на друг имейл, онлайн банкирането също отказва, защото няма как с 2 имейла да се ползва един профил.

# 100
Принципно е така, да. Но както казах - възможности много: да се знае паролата за имейла и тази за отклюючване на телефона, да се променят данни след първоначална регистрация, да е взет телефона докато тя е в банята и докато се направи регистрацията... можем да предполагаме до откат.
Тя ще каже, ще се разбере

# 101
Работил си е с нейния телефон, докато тя е била в къщи. Смело е , но ако не намерят следи , ще се окаже, че тя доброволно е изтеглила сумите.

На мен още не ми е ясно, защо АВТОРКАТА не направи това, което предложи Чревоугодник - а и именно "На твоят близък може да кажеш, че искаш да пробваш да добавиш пари в неговия акаунт с твоята карта, за да видиш какво ще се случва и дали има защити. Така ще видиш и трансакциите и може да видиш лесно дали са добавени пари в неговия акаунт без да изглежда подозрително. Ако се дърпа и не иска.... ясна е работата."

Защо?

# 102
Е това предложение е от 09:17 часа тази сутрин.
Дай й малко време Grinning Grinning Grinning
Много я натиснахме всички, нека осмисли и обмисли

# 103
Е това предложение е от 09:17 часа тази сутрин.
Дай й малко време Grinning Grinning Grinning
Много я натиснахме всички, нека осмисли и обмисли

Да не се окаже, че Няма време  и човека се изпари. Иначе, като го е установила, веднага се е задействала.

# 104
Ами така или иначе с този човек , ако е такъв сценария, не знам какво общо имат от тук нататък, ако и да са роднини даже, че да се дебнат вече. Било е очевидно че рано или късно всичко това ще се разкрие и няма да има връщане назад. Ако е ползван неин телефон - няма как да се докаже че не тя е нареждала плащането единствено може да се минимизират бъдещи загуби. На същия принцип като ни откраднат телефона го блокираме, за да не ни наговорят сметки, като ни откраднат карта я блокираме за да не ни я източат на покупки.

Но фактът че се е случвало само сутрините не означава абсолютно нищо. Както и няма начин да се докаже че тя не е била до телефона си докато са се случвали преводите. Сигнал може да бъде подаден но какви доказателства има че тя не е "дала" парите напълно  доброволно. Само нейната дума. Това достатъчно силен аргумент ли е за пред полиция или съдебна власт?

Общи условия

Активация на акаунт