НОВО: Лоялна програма в BG-Mamma

• 49 023
  • 658
  •   1
Отговори
# 360
В темата отново се е разразила сериозна дискусия Smiley
Ще се опитам да отговоря поетапно на всички. Моля, не се сърдете, ако пропусна нещо.

Разчитаме, че няма да има излишен спам заради предизвикателтвата, но сме подготвени модераторите да имат повече работа в началото, докато се завърти колелото. Алгоритъмът мери както полезност, така и уникалност на съдържанието. Но разчитаме и на добросъвестност на потребителите ни, защото вярваме, че тук имаме една представителна извадка на образовани и четящи/пишещи хора, които ще подхождат разумно и наистина ще споделят на теми, които ги вълнуват, както са правили и досега, а няма да го правят единствено за печалба.
Идеята на различните предизвикателства е да могат да се изявят хора с различни сфери на интереси, които така или иначе пишат в конкретните групи. А и твърдо не вярваме, че във форума вече са изчерпани възможностите за интересни теми и дискусии, които могат да бъдат стартирани, без да са спам или повторение на вече съществуващи. Ако всеки от нас отдели няколко минути и се замисли за нещата, които са му интересни и го вълнуват, ще открие поне 2-3, които не са застъпени във форума.

По отношение на обобщените въпроси и отговори над темите -  вече многократно споменахме, че алгоритъмът, който ги извежда е напълно различен от този, който оценява мненията в лоялната програма и също така все още подлежи на обучение, в което изрично сме помолили всички наши потребители да се включат в тази тема, но за съжаление без голяма активност от ваша страна. Ако повече от вас го бяха направили, нещата биха изглеждали по много по-различен начин.
Ето извадка от тази тема:

Но пък кой знае... може в първото предизвикателство да даваме точки за оценяване на тези обобщени въпроси и отговори и да обучим алгоритъма по-бързо с известен стимул Smiley

Все пак отново ви моля да намалим излишния спам в темата, за да бъде тя едно по-полезно място за всички, които искат да използват точките си, но срещат някакво затруднение!

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 15:36 от Лоялна програма

# 361
  • Сливен
Активността ни от  01.12 до 22.12 ще се смята ли  или след 22.12, ще се взима впредвид, за точки и т.н.? Ако е възможно, някой от екипа /админ, модератор и т.н./ на Бгмама да каже.

# 362
  • до най-прекрасния мъж
Активността ни от  01.12 до 22.12 ще се смята ли  или след 22.12, ще се взима впредвид, за точки и т.н.? Ако е възможно, някой от екипа /админ, модератор и т.н./ на Бгмама да каже.
Писаха, че в момента не се взема предвид активността. Евентуално за звезди само. Струва ми се, че има някакво движение на лентата с рейтинг. Но може и така да ми се струва.

# 363
На мен ми остават 5 звезди до Злато, съвсем скоро ще разбера дали ще се придвижи.

# 364
  • у нас
И на мен така ми се стори, че има движение по лентата за нивата.

# 365
  • Сливен
Оправили са проблема със нивата.

# 366
На мен ми остават 5 звезди до Злато, съвсем скоро ще разбера дали ще се придвижи.

Не писаха ли, че в момента( а и по принцип) не може да се вижда колко ти остава до следващо ниво?

# 367
А защо  е толкова важно потребител да е в следващо (високо в йерархията) ниво?
Наистина не съм наясно, не се заяждам.

# 368
Не се вижда, но виждам колко "полезни" поста имам, а по-горе пише на кое ниво съответстват.
Не е важно, но е интересно. За сега не виждам да отключва нещо, но когато това стане, също ще ми е интересно да изпробвам тези функционалности.

# 369
А нали полезността, звездите (както и да го наречем) НЕ се оценява от бутона "Полезно"? Аз виждам само линия, която е запълнена донякъде със синьо.

# 370
... виждам колко "полезни" поста имам, а по-горе пише на кое ниво съответстват.
Не е важно, но е интересно.  

Това беше много интересно, благодаря за споделеното... но нали разбрахме че оценени като полезни постове ( от потребители) не означава че са полезно според AL. Поне аз така разбрах. Дори и никой да не е оценил мнението като полезно, АЛ може да го зачел за такова.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 19:03 от _re_ge

# 371
... виждам колко "полезни" поста имам, а по-горе пише на кое ниво съответстват.
Не е важно, но е интересно.  

Това беше много интересно, благодаря за споделеното... но нали разбрахме че оценени като полезни постове ( от потребители) не означава че са полезно според AL. Поне аз така разбрах. Дори и никой да не е оценил мнението като полезно, АЛ може да го зачел за такова.
Мисля, че това се отнася за точките (т.е. валутата), а не за звездите, които са само за украса.

# 372

Активността ви постоянно се отчита за трупане на звезди, които покачват рейтинг нивото (Бронз, Сребро, Злато и т.н.).
По време на предизвикателство се отчитат натрупаните звезди за посочен период (изрично упоменат в общите условия на конкретното предизвикателство), на база който се печелят и BGM точки ☺
По време на предизвикателствата, както споменахме, ще има и допълнителни начини за печелене на звезди - например активност в определени групи, попълване на анкети или помощ в обучаването на езиковия модел, извеждащ обобщени въпроси и отговори над темите 😃

# 373
Не се вижда, но виждам колко "полезни" поста имам, а по-горе пише на кое ниво съответстват.
Не е важно, но е интересно. За сега не виждам да отключва нещо, но когато това стане, също ще ми е интересно да изпробвам тези функционалности.

В профила се визуализира колко ваши мнения са маркирани от потребители с бутон “Полезно”, но това няма отношение към реалното оценяване за полезност и не тази бройка трябва да следите за достигане на следващо ниво.

# 374
  • у нас
В профила се визуализира колко ваши мнения са маркирани от потребители с бутон “Полезно”, но това няма отношение към реалното оценяване за полезност и не тази бройка трябва да следите за достигане на следващо ниво.
Къде по-точно се вижда?

Общи условия

Активация на акаунт