Мисля,че беше с мен заради пари

• 8 970
  • 278
  •   1
Отговори
# 165
Аз никога не съм спорил за сметка, под нивото са ми такива разправии, но ще ми направи силно впечатление дали жената е склонна да се прави на шматка. По принцип ако съм си прекарал добре и съм видял ангажираност в другата страна, плащам категорично аз, като другата страна казва "добре, другия път аз ще почерпя", с което втората среща е вече уредена.

Това са някакви фантасмагории. Открай време си има правила:
- Когато някой кани друг канещият плаща сметката.
- В горния случай може да има изключение, когато поканеният е по-старши, по-богат и прочее. Тогава той може да предложи да плати, без да е задължен да го направи.
- Когато мъж ухажва жена и той я кани и води някъде е нормално той да плаща. Жената може да предложи да участва, но поне първия път мъжът не би трябвало да приеме.
- При вече установена връзка и особено при големи харчове е нормално разходите да се споделят в някаква степен.

Или с други думи, когато поканиш жена за да я ухажваш изобщо не следва да очакваш разделяне на сметките. И ако жената го предложи най-вероятно не те е харесала и не иска да остават съмнения и грешно разбрани послания.

# 166
ЧС, така е, ами то не всички действат според тези правила както е видно.

# 167
  • Пловдив
ЧС, така е, ами то не всички действат според тези правила както е видно.
Е то затуй си седят сами в късните 30, както е видно.

# 168
Не знам на къде е завила темата след 12 страници, всъщност знам де, пак кой трябва да плаща сметките както винаги, но ще отговоря на първия пост на авторката.
Меркантилни мъже са нещо напълно нормално както има и такива жени, в днешно време всичко се размива между половете. Наистина е жалко такова поведение, да цица гаджето си за пари, понеже е надушил някакви спестявания от работа в чужбина. Хубаво че авторката не се е поддала, щото можеше да му обзаведе апартамента и тогава да я натири, както се случва обикновено. За това опити за цицане още в началото се пресичат директно, независимо дали става въпрос за мъж или жена, пък нека кой каквото иска да си приказва из темите. Преди да се провери човека какво представлява поне няколко месеца или години заедно темата за доходи и налични пари също не е много добре да се обсъжда, особено ако последните са доста сериозно количество.

# 169
Мъже с женска психика- мечтаят жените да ги гонят и да им се доказват.
Но това не е женска работа,  жената просто ще го подмине и ще иде при друг, който действа, за да я спечели.
Представям си колко са пасивни тези мъже и в живота - седят и чакат нещо да стане.
Не е това ролята на мъжа, той трябва да се бори за нещата,  които иска, а не да чака да го ухажват.

# 170
  • София
А аз не мисля, че описаният мъж е бил с авторката за пари. Доста хора са се въртели около мен и семейството ми с користни помисли и мога да твърдя, че най-меркантилните дума не обелват за пари никога. Този е бил просто не особено умен средностатистически мъж с лош характер.

# 171
  • Обран бостан ;)
Според мен е несправедливо и прибързано да обвинявате този мъж в меркантилност ?
Човекът търси най-добрата майка за децата си.
Скрит текст:
Много е гадно нещата да са наобратно, а ? Wink

# 172
Може ли темата за меркантилността да си остане в съседната говорилня, мерси

И тука едно и също от същите 'мъже' вече е досадно

# 173
Започна да ми изпраща снимки на разни дрехи от нета за по 300 лв. и нагоре бройката.

Бахти и кифлата. Няма лошо някой да няма пари, като трябва заедно ще ги изкараме. Но има много лошо ако някой се види с пари, първото за което да ги изхрачи, да са дрешки. Не е чудно защо му стои необзаведен апартамента на този господин. От такива хора бягаш, не се обръщаш и не съжаляваш.

# 174
Прилича на типичен селски пръч (от пръчка, може и от козел).
Види 5 лв. и тръгне да иска да купува Лувъра.
Ще си блъскаш главата с този.
Кифльо.

# 175
Мъже с женска психика- мечтаят жените да ги гонят и да им се доказват.
Но това не е женска работа,  жената просто ще го подмине и ще иде при друг, който действа, за да я спечели.
Ох, завалийката, има се за награда... Има ги тези, светът се върти около тях, никога незадоволени, неслизащи от пиедестала. Ами че те половината млади мъже днес ги е страх да заговорят жена. Като те удари паник атаката на към 30 години, или ще се стегнеш и ще си търсиш ти някой сериозно, или ще си останеш неспечелена награда с паяжини на рафта. Smile

# 176
А аз не мисля, че описаният мъж е бил с авторката за пари. Доста хора са се въртели около мен и семейството ми с користни помисли и мога да твърдя, че най-меркантилните дума не обелват за пари никога. Този е бил просто не особено умен средностатистически мъж с лош характер.
Това не е така, иначе си права че е прост, за това го прави толкова директно и бързо. Като цяло меркантилните хора се интересуват много от парите и всичко им се върти около тях. Но не го правят толкова открито по умните, обаче при по близки отношения не може да остане скрито.
Всъщност само по себе си това не е индикатор за меркантилност, а постоянното търсене на лесен начин и тарикатлъци да се окачат на някой вместо да са опретнат да бачкат и да вадят колкото им трябва

# 177
Просто си има директни и индиректни хора, вторите ще са по-прикрити и в един подходящ момент, в който се чувстват овластени, ще търсят ексалация на желанията си.

# 178
  • София
Мъжът от казуса е много тъп тарикат. За мен лично, би било обидно да допусна такова развитие на отношенията ни. Този няма да може да ми прескочи стената, камо ли да ми дава наклон как да си харча спестяванията.

# 179
  • София
Това не е така, иначе си права че е прост, за това го прави толкова директно и бързо. Като цяло меркантилните хора се интересуват много от парите и всичко им се върти около тях. Но не го правят толкова открито по умните, обаче при по близки отношения не може да остане скрито.
Всъщност само по себе си това не е индикатор за меркантилност, а постоянното търсене на лесен начин и тарикатлъци да се окачат на някой вместо да са опретнат да бачкат и да вадят колкото им трябва
В последните години повечето се хора се интересуват само от пари. Пари от друг човек не се измъкват така. Поне лов бомбинг ще има половин-една година и тя ще му ги дава по нейно собствено желание. Това си е обикновена простотия гарнирана с тъпотия.

Общи условия

Активация на акаунт