Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 326
  • 728
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата тема!

Нашите бебчета:

03.10 - бебе Тервел 💙 бебе Лъчезара ❤️ бебе Александра ❤️ на мама Didi Y
13.10 - бебе Теодор 💙 на мама Mamamishka
21.10 - бебе Анна ❤️ на мама Onirique
25.10 - бебе Деян 💙 на мама ParaSiempre
25.10 - бебе момиче ❤️ на мама Skady
03.11 - бебе Габриел 💙 на мама manuela1992!
04.11 - бебе Симеон 💙 на мама mishmash9
07.11 - бебе Александър 💙 на мама slanchogledka^
08.11 - бебе Елена ❤️ на мама Elica7931
21.11 - бебе Десислава ❤️ на мама roscheto
22.11 - бебе момиче ❤️ на мама _Miss_
22.11 - бебе Даниел 💙 на мама Venyan

За добавяне към списъка, моля да ми напишете лично съобщение!

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 17:14 от Onirique

# 1
  • София
Записче в новата тема ❤

За рефлукса от предната тема - реално мисля може само да помагаме да облекчим симптомите. Като цяло си е физиология като коликите и трябва да си се израсте 🫠

Вашите бебета врещят ли още при смяна на памперс? 😀 При нас само черно-белите карти на повивалника помагат понякога, иначе си е рев…

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 20:25 от ParaSiempre

# 2
Благодарим за темичката Hug

Чакам с нетърпение да израсте рефлукса, че малката вече дежурно седи с лигавник върху дрехите си Grinning

# 3
Ох че сладко мъниченце🫶

Врещи при смяна на памперса и още как. А като я къпя най-вече, тогава се къпя и аз с нея. 😢

# 4
Ох това с врещенето при смяна на памперса ми е голяма мъка още, то се дере човечето.... Нищо не помага,и една биба сложих на повивалника - ама не е тапа за уста,че да млъкне, плюе я и пак се почва Sad под мивката не плаче, обаче ваната - ей,много е страшна тази вана! Предпочитам фа го къпя на мивката, да ми е по-спокойно и на мен.

За рефлукса - нашето бебе яде страшно лакомо от шишето (цедя се), направо яростно. И като реша да го оригна, се почва едно нервничене... А ако не го оригвам, връща. Педиатърката ни каза да го дуржим 30 мин изправен след хранене, дори да спи,но прав в теб. Без друскане, люшкане, просто да му дадем възможност да се свлече по хранопровода всичкото мляко. Помага да не повръща в леглото... Но като цяло е нормално да повръщат малко, не е на фонтан, и предложи за момента да не минаваме на ар мляко да "затапваме" храненето.

ПП: Много голям сладууур 😘💙

# 5
Ох това с врещенето при смяна на памперса ми е голяма мъка още, то се дере човечето.... Нищо не помага,и една биба сложих на повивалника - ама не е тапа за уста,че да млъкне, плюе я и пак се почва Sad под мивката не плаче, обаче ваната - ей,много е страшна тази вана! Предпочитам фа го къпя на мивката, да ми е по-спокойно и на мен.

За рефлукса - нашето бебе яде страшно лакомо от шишето (цедя се), направо яростно. И като реша да го оригна, се почва едно нервничене... А ако не го оригвам, връща. Педиатърката ни каза да го дуржим 30 мин изправен след хранене, дори да спи,но прав в теб. Без друскане, люшкане, просто да му дадем възможност да се свлече по хранопровода всичкото мляко. Помага да не повръща в леглото... Но като цяло е нормално да повръщат малко, не е на фонтан, и предложи за момента да не минаваме на ар мляко да "затапваме" храненето.

ПП: Много голям сладууур 😘💙

Slanchogledka, кажи трик за оригването?
Аз вдигам на рамо, разхождам, но успех да постигна оригване е 40%....
При нас е същата картина с лакомото ядене. Педиатърката обаче каза да "запечатам" против повръщането точно с малко АМ.
Проблемът е, че трябва да смесвам да смесвам две марки млека - основното е Лактана Био, а АР е на Аптамил, което не знам дали няма да е проблем.

# 6
Ще си позволя да споделя моите трикчета за оригане. Те въобще не са мои де 😃 амя работят за моето бебче.
Най-лесно и ефективно я оригвам, като я накланям на левия ми крак(близо до коляното), главичката я придържам с лявата ръка и с дясната масажирам/потупвам/правя движение с ръката отдолу нагоре. Като че ли с това движение на ръката отдолу нагоре имам най - голям успех. Същите движения може да се пробват и гушнато през рамото. Мъжа ми откри и друг начин, слагаш бебчо да "седне" на крака като му придържаш главичката и почваш да потропваш с крак. Също сме я оригали и така. А като не мога да се справя по никой от изброените начини, слагам я да легне за няколко минути, след което я оригам.
Е, не винаги успявам да я оригна де. Някой път просто не иска.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 15:51 от Onirique

# 7
  • София
Супер трикчета! При нас най-ефикасно е дундуркането през рамо и пак не всеки път става…

Иначе днес сефтосахме чувалчето на Jukki, което показах вчера, спа като заклан през цялата разходка 😀 Вие извеждате ли бебоците в това време? При нас, ако не излезем поне за малко, откачам 🫠 Вчера пропуснахме, но днес се освежихме.

# 8
О, да, излизаме и ние. Днес не сме, де, но си излизам, студеното време не ме притеснява, за ужас на моята майка. 🙈

# 9
Благодаря за новата тема! Докато ви изчета... Grinning

В момента се опитвам да е изцяло на кърма на поискване, мисля че се получава, защото си спи около 2,5-3 часа и се събужда за нова порция. Но със сигурност ще взема и помпа, най-малкото да има готово количество при нужда.

За този рефлукс, може би има, тъй като от време на време си връща храна. Не знам колко ефективно успявам и да я оригна.

За смяната на памперса, драма голяма е, докато се смени и преоблече.

А пъпчетата на вашите бебоци кога паднаха ?

# 10
Аз днес не съм излизала, само на терасата с бебока, вън е ужасно мъгливо (в Пловдив).
Благодаря за триковете за оригането, дами, ще пробвам със сигурност това с крачето! Иначе основно на рамо с потупване и галене по гръбчето само нагоре го оригам аз, и понякога го накланям напред цялото бебче и после го вдигам пак изправен. От промяната същ6се орига. Но нищо не помага на 100% за съжаление...

Почнахме днес да му даваме Био Гая капки, като 1 ден направих без нищо като спрях Био Амиката. Боли го, иска все да е гушнат, и в раничката, и на коремче да лежи...

А като казахте помпа,аз се преродих. Дойде ми новата помпа вчера - двойна, handsfree. Изкарва повече кърма за половината време, и докато работи мога да пусна пералня, да ям, свободни са ми ръцете. Много съм доволна (за сега). Малко приличам на робокоп като я сложа, мига, свети в сутиена, шумна е, и имам 1 чифт гърди върху моите 😅 Но за 15 минути се преживява, прави и масаж, има и стимулация за let down.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 17:40 от slanchogledka^

# 11
На моето бебче му падна пъпчето някъде две седмици след раждането.

# 12
Аз днес не съм излизала, само на терасата с бебока, вън е ужасно мъгливо (в Пловдив).
Благодаря за триковете за оригането, дами, ще пробвам със сигурност това с крачето! Иначе основно на рамо с потупване и галене по гръбчето само нагоре го оригам аз, и понякога го накланям напред цялото бебче и после го вдигам пак изправен. От промяната същ6се орига. Но нищо не помага на 100% за съжаление...

Почнахме днес да му даваме Био Гая капки, като 1 ден направих без нищо като спрях Био Амиката. Боли го, иска все да е гушнат, и в раничката, и на коремче да лежи...

А като казахте помпа,аз се преродих. Дойде ми новата помпа вчера - двойна, handsfree. Изкарва повече кърма за половината време, и докато работи мога да пусна пералня, да ям, свободни са ми ръцете. Много съм доволна (за сега). Малко приличам на робокоп като я сложа, муга, свети в сутиена, шумна е, и имам 1 чифт гърди върху моите 😅 Но за 15 минути се преживява, прави и масаж, има и стимулация за let down.

Каква е помпата?

# 13
  • София
Пъпчето на моя падна на 6-тия ден. 😀

# 14
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0CPF5VN1P?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

Тази помпа съм взела, учудващо бързо дойде директно до бг и е продукт на амазон. Препоръча ми я приятелка.

Общи условия

Активация на акаунт