Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 341
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
При нас се събират 3-4 дремки през деня, към 4-5 часа. На час и половина-два гледам да го слагам да спи, понеже киселее. И моят е от поспаливите. Ляга в 19:30-20 ч. през нощта и аз го натискам да спи до 7-7:30, почти 12 часа му се събират. Това, понеже 6 сутринта ми се струва адски рано да стане, а и без това лягането ни е много рано. Причината е, че дрямка след 5 едвам правим по 15/20 минути, за да издържи за нощното. След това абсурд, а той много киселее.

Не би трябвало да е проблем, ако и през деня си спи, но не знам дали не правя грешно, че го натискам да спи много през нощта. Но пък той нямаше да заспи, ако толкова не му се спи.

През нощта си се буди 2-3 пъти за манджа.

И аз си взех наскоро Спектра, много е добра!

Нашият се роди 2.900 и на 2 месеца и 1 седмица го мериха 5.500. Личната даже се радва, че качва по много. Grinning На кърма е. Но всяко си е различно! Първото ми дете (момиче) се роди 2.200 и на 6 месеца беше 6 кг. Пак е кърмена, просто по-бавно качваше.

Между другото, моят син вече 4ти ден кара без ако, това му е абсолютен рекорд. Не изглежда да му е неприятно и дискомфортно, но мен ме тревожи. Татко му казва, че е много съобразителен от малък, защото знае, че мама винаги има нужда да се тревожи за нещо. Grinning

# 661
  • София
Ее момичета, спокойно, синковецът в събота прави 3 месеца, преди седмица го мерихме 6300гр 😀 Направо не смея да го премеря сега колко е вече, но пък личната му не се стряска от тези мерки 😀

Завидях на режима на Rouse123 😀 Нашият прави различни по продължителност дремки през деня, бленувам за някаква предсказуемост, ама…някой ден 😀 Спи средно по 5ч дневен и около 9-10ч нощен сън. Този уикенд мисля да го пробвам на 4 дремки, да видим как ще издържи интервалите на будуване. Нощес издържа над 7 часа без ядене, рекорд за това гюленце 😀

# 662
Аз взех консултация от Аптечка за родители, по мейла. Общо взето за дневния сън ми е проблемът и на мен. Лесно заспива, но все в мен. Оставя ли я, се буди почти веднага. Тук, доколкото разбрах, решението е да изчакаш по 20 минути, за да заспи дълбоко, след това, ако го оставиш и се събуди, веднага да пробваш да го приспиш по същия начин. Разбира се, за да е качествена дрямката, трябва да се следят фазите на интервала на будуване, което не знам колко го правя, с разхвърляна къща и батко на 6, който от два дни ходи вече на детска 😁

# 663
Момичета, така като гледам май горе долу всички сме в едно положение. Нашият спи през деня гушнат или в раницата и се събужда точно на 3 часа, но оставя ли го в гнездото или кошарата е ококорил очите почти веднага, няма значение дали чакам дълбок сън и тн. Даже последните дни се събужда с рев , ако е оставен, та се чудихме дали е защото усеща,че не е гушнат или пък сънува нещо гадно, знам ли. 🫠 Иначе някъде бях чела ,че около 5ти месец си махат едната дрямка, но не съм сигурна вече от толкова инфо.

Иначе първият месец качи 1.470, вторият месец 700 гр. И на нас ни обясниха,че било малко и даже педито ни кара да даваме вода. Обяснението е да се хидратира и да му се измият гъбичките от устата🙄 Излишно е да казвам, че вода не му даваме, особено пък след тези изброени причини (той е на изключително кърмене). Та общо взето, както казахте, няма угодия на педиатрите. С ММ сме решили да я слушаме за важните неща, но за другите по наша преценка.😁

# 664
Момичета, нека споделя и аз как процедирам. През деня - храня я, после се разнасяме из апартамента около 20-30 мин (зависи кога ме предадат ръцете Joy), слагам я на активната гимнастика, разбира се гледам да не е в някакво супер кисело настроение и там прекарваме колкото може.  Когато видя, че започва да губи интерес или е готова да заплаче я гушкам още малко и я слагам да легне на антирефлуксната възглавница или в кошарката. В повечето случаи е будна, тя си се кокори известно време и когато забележа, че се опитва да задреме и помагам с галене по челото, хващам и ръчичката или пък и пея една и съща песничка, за да свикне, че това е за сън. Понякога си заспива от раз, друг път малко по-трудно има леки драми, но в един момент се предава и заспива. Grinning Всеки път спи различно, един път 30-40 мин, понякога си спи и по час и нещо. Когато мъжа ми си е вкъщи, понеже той може да я разнася повече и понякога заспива в него и си прави дремка по коремче. Общо взето през деня правя така. След някое от хранененията ако времето позволява я изкарвам на разходка. Привечер след предпоследното хранене може би спи най-малко и разпокъсано, повече е будна, но си я задържаме да стане време за баня и хранене преди съня за през нощта. Не знам колко правилен е този метод, но за сега горе долу се получават нещата.

# 665
Педиатрите в България много я обичат тази вода 😂 на нас ни казаха да го залъгваме с вода,за да му махнем едното хранене. Сумати време се чудих как да го махна, без да давам вода и да не го залъгвам (да си залъгвам детето в тази ранна възраст ми звучи абсурдно, той сега разчита на нас да му задоволим всички нужди, да му даваме сигурност и топлина). Накрая малкия сам си регулира режима. Щом търси храна, значи му трябва енергия, коя съм аз,че да му откажа базова физиологична нужда. И за млечницата ми е много забавно, кой лекува гъбички с вода? 🙄
Моята най-добра приятелка роди в Австрия, и даваше вода на малкото си бебче вкъщи - естествено по заръка на майка и. На първия преглед при педиатъра, доктора и се е скарал кака така ще дава вода на новородено,ще му съсипе бъбреците и организма. Ама тя давала яко, по 50мл на ден 😀 в Израел също още в болницата предупреждават младите майки да не дават вода (леля ми работи акушерка там). А масово бг доктори отричат новите проучвания ... Динозаври... 🙄

# 666
Точно това щях да напиша, как се лекуват гъбички с вода. То ако беше така ехеее...

# 667
  • София
Като казахте вода и тъй като току-що избърсах поредната гранде лига - вашите мъници откриха ли “умението” правене на балончета с уста? Нещо страшно е, постоянно го прави 😀

# 668
  • София
Вчера видях лига, която се точеше към активната гимнастика. Но го очаквах, защото видях колко мокри си вади пръстите от устата.
Вода давам по 1-2 глътки сред хранене. Или ако много се разхълца, понякога помага. Странно е чак не ми се вярва, но лакомника като му дръпнеш шишето се сърди и търси още, а след водичката все едно е разбрал че е край на храненето и спира. Не мисля, че на два месеца разбира, но наистина си го приема. Като усети вкуса се мръщи.
За мен е много странно как може да не залъже през нощта бебе с вода. Ми то си е гладно, нашето няма шанс да го залъжеш, напротив отварям му апетит.

# 669
Педиатрите в България много я обичат тази вода 😂 на нас ни казаха да го залъгваме с вода,за да му махнем едното хранене. Сумати време се чудих как да го махна, без да давам вода и да не го залъгвам (да си залъгвам детето в тази ранна възраст ми звучи абсурдно, той сега разчита на нас да му задоволим всички нужди, да му даваме сигурност и топлина). Накрая малкия сам си регулира режима. Щом търси храна, значи му трябва енергия, коя съм аз,че да му откажа базова физиологична нужда. И за млечницата ми е много забавно, кой лекува гъбички с вода? 🙄
Моята най-добра приятелка роди в Австрия, и даваше вода на малкото си бебче вкъщи - естествено по заръка на майка и. На първия преглед при педиатъра, доктора и се е скарал кака така ще дава вода на новородено,ще му съсипе бъбреците и организма. Ама тя давала яко, по 50мл на ден 😀 в Израел също още в болницата предупреждават младите майки да не дават вода (леля ми работи акушерка там). А масово бг доктори отричат новите проучвания ... Динозаври... 🙄

Леле, как 50 мл на новородено??

А това да не се дава вода не е и толкова ново, поне от 20-30 години е. Ама на

# 670
И при нас ни казаха първоначално да я отбием от нощно хранене с вода Sweat Smile

Някой запознат ли е кога горе долу започват да си преглъщат слюнката. И преди съм споменавала, че понякога насъбира, явно няма рефлекса да я преглътне и започва да се дави. Понякога е много стресиращо, защото става за секунди.

# 671
Нашата всеки ден се задавя със слюнката си до задушаване. Много е страшно нощем изведнъж да чуеш онзи звук сякаш за последно успява с 300 зора да си поеме въздух Cry

# 672
Нашата всеки ден се задавя със слюнката си до задушаване. Много е страшно нощем изведнъж да чуеш онзи звук сякаш за последно успява с 300 зора да си поеме въздух Cry

Все едно слушам себе си Cry Виждам я, че ако е нещо по-леко се опитва да преглъща, но в повечето случаи не успява и трябва много бързо да я вдигнем. Надявам се скоро да отмине, защото наистина е ужасно.

# 673
И при нас ги има тези лиги,като на шарпей текат отстрани непрекъснато бърша... Бабата онзи ден вика - лигави се,значи му излизат зъби. Ей сега, втори месец зъби

# 674
И при нас яко текат лиги, бърша и аз. Свекърва ми беше накупила сигурно 30-40 лигавника, чак се чудех за какво ще са ми. Ми чудна работа ми вършат, да ви кажа 😃 С тоя рефлукс и плюнчене, направо едва ми стигат между пералните.

Общи условия

Активация на акаунт