Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 11 - Декември

• 40 656
  • 908
  •   1
Отговори
# 840
  • Асеновград
Само веднъж поисках да ми върнат сума по карта. Преди и след това винаги посочвам връщане в профила като кредит.
Има моменти когато Тему не дава опция кредит а само връщане по карта. Това сме го обсъждали не веднъж и така и не хванахме логиката, но някой беше питал съпорта и бяха отговорили,че било опция на търговеца.
Случи ли се нямаш избор, освена да потвърдиш по карта или да загубиш кредита.

# 841
DeVa®,
много благодаря за разяснението, намерих го!
Щях да изпусна днешната връщанка, аз само ѝ се кумех на тази оферта, заливаха ме по три пъти на деня с нея и аз само си слагах и вадех разни неща в кошницата, за да я използвам максимално, докато мъжът ми фрас-прас ми изхарчи насъбрания кредит неразумно 🤣

# 842
Само веднъж поисках да ми върнат сума по карта. Преди и след това винаги посочвам връщане в профила като кредит.
Има моменти когато Тему не дава опция кредит а само връщане по карта. Това сме го обсъждали не веднъж и така и не хванахме логиката, но някой беше питал съпорта и бяха отговорили,че било опция на търговеца.

Обикновено, ако си платил по-голямата част от поръчката с кредит, дава само такава опция после. Аз винаги въртя някакви кредити - къде кешбек, къде от корекция на цената, къде събрани от върнати пратки, и никога не ми е давало опция за връщане по карта. И това е единствения сайт, от който нямам проблем парите да ми се върнат като кредит. Просто знам, че ще поръчам пак. Краста!

# 843
  • Асеновград

Обикновено, ако си платил по-голямата част от поръчката с кредит, дава само такава опция после. Аз винаги въртя някакви кредити - къде кешбек, къде от корекция на цената, къде събрани от върнати пратки, и никога не ми е давало опция за връщане по карта. И това е единствения сайт, от който нямам проблем парите да ми се върнат като кредит. Просто знам, че ще поръчам пак. Краста!
Късмет не ти се е случвало. Имала съм на 100% платена с кредит, под два лева трябваше да ми върнат и излезе само опция  по карта. Та вече не смея да  правя кардинални изводи относно политиката на Тему.  Винаги успяват да ме изненадват.

# 844
Таксите при връщане по карта идват от банката издател на картата. Първа инвестиционна ги върти тия циркове особено ако идва през пейпал. Ако е директно по сметка пак го имапонякога (любимото им "превалутиране").

# 845
  • В страната на бурите
Да кажа, че говорих с банката си по моя случай, казаха, че уж няма дръпнати пари от картата ми, а вероятно са върнати. Виждат се в приложението с минус, защото такава им била системата, когато има връщане по карта. Досега обаче не ми се е случвало. След няколко дни трябва да ги видя с плюс. Ще проверявам все пак.

# 846
Същата работа и при мен, но не засичам сума с +,  а само с -.
 Току- що направих корекция на цената и всичко се отрази като транзакция с минус.

# 847
Да кажа, че говорих с банката си по моя случай, казаха, че уж няма дръпнати пари от картата ми, а вероятно са върнати. Виждат се в приложението с минус, защото такава им била системата, когато има връщане по карта. Досега обаче не ми се е случвало. След няколко дни трябва да ги видя с плюс. Ще проверявам все пак.

Аз бях сигурна, че проблема не е в Тему.
Много хора са влизали да се оплачат как Тему им дърпа пари, но после се оказва, че не е така. Не е към Вас, но повечето хора не могат да боравят с онлайн банкиране, плащания и като цяло са невежи в пазаруването онлайн.

# 848
  • В страната на бурите
Аз повечето си финансови операции правя с онлайн банкиране, но това ме озадачи. В случая ще проследя процеса, защото имам доста покупки от Тему и поне 5 връщания на пари по картата оттам и до момента никога не се е показвало по този начин. Сумата е малка сравнитвлно - 27 лв., но не е незабележима. Мисля да ползвам  Револют оттук нататък.

# 849
Аз ползвам Револют за всичките си онлайн плащания. За всеки случай. В Револют държа малко пари. Там не съм имала проблем с + и -  в сметката. Специално от Тему винаги съм заявявала кредит, но от други сайтове като са ми връщали пари, ги виждам, че са наредени, но им трябват 1-2 дни да ги обработят. В български банки това става по-бавно. Не, че ми е проблем да изчакам и повече дни, но все пак. Ако някоя транзакция не е успешна, я виждам като зачертана. И най-вече като държа малко пари там, мога да си проследя по-лесно наличността на парите. Имам 100 лв, платила съм 50 лв, чакам връщане от 60 лв, трябва да имам 110 лв, примерно. А, ако това беше със сметката ми, в която ми постъпват основните пари, с картата към нея плащам в магазини на ПОС терминал и по 5, по 10, по 20 лв, абсурд да хвана някоя липса от 27 лв, да речем. Но това е основното, за което ползвам Револют - по-сигурна за парите в основната ми сметка и по-лесна проследяемост на онлайн пазаруванията ми.

# 850
  • София
Да в Булбанк, също дава връщането с минус в определен период в напалото. Дзверих се преди месец, когато анулирах една поръчка. питах опратор на Тему. От там ме успокоиха, че е привидно. Не помня колко време след това от червена с минус, транзакцията се превърна в синя с плюс.
Не мога да съм сигурна дали през това време парите са били в или извън сметката, т.к. ставаше дума за 10лв. и не ги бях засякла.

# 851
Само веднъж връщах по сметка, понеже не ми даде друга опция. За 6 и нещо беше и без проблем дойдоха след 2-3 седмици. Сега почти не дава връщане по сметка, но така или иначе винаги избирам кредит. Бързо ги харча..хаха

# 852
И аз използвам Револют,за да държа по-малко пари. Нямам проблеми с връщането. Парите виноги са в картата до 2-3 дни, въпреки че срокът е 7 дни.

# 853
Аз имам и на ексел банкирането ми към двете банки, които ползвам. Обикновено аз греша, но Револют никога.

# 854
Днес говорих със служителка от Български пощи. Междувпрочем много вежливо и добронамерено подходи към въпроса ми. Явно ги занимават доста с Тему, защото сподели и отзиви на клиенти. А въпросът ми произлезе от факта,че днес имах две пратки за получаване. Едната от централен офис, който е до работното ми място и чиито пощенски код умишлено съм посочила,а другата до клона по адрес,с изключително неудобно местоположение и работно време до 17:00, с обедна почивка. Това, което ме посъветва жената е когато видя,че пратката е с пощите,да си коригирам адреса за доставка като посоча само имана, град и пощенски клон - до поискване. НО това не винаги работи според отзиви. Та така. Аз лично се надявам заради Тему , Български пощи да се посъбудят малко и да открият" пренасочването до желан офис" като услуга.

Общи условия

Активация на акаунт