Новата смяна с коледна програма - набор 2005

• 42 127
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
  • София
О, Изида, жалко! Стискам палци да намери своето.

Сливка, ще се справи! Той е умно и оправно момче!

Ще се организираме ли да се видим за по чаша вино?

# 661
Успех на младежа ти Изида и повече спокойствие за теб, че колкото и да са големи все ще ги мислим🙂
Моята дъщеря си чака само последната оценка, за да сложи точката на първи курс, а почти изцяло почивен ще бъде юли месец.

# 662
Изида, честно, поне още 3 младежа познавам със същата случка около мен, деца на мои познати. Изобщо не се притеснявай - характерно е за наборите явно. Не взимат лесно решение, а като го вземат - след няма и година го променят. Живи и здрави, ще се справят. Успех в новото следване!

Моят по-голям син - баткото на наборката, учи вече няколко години в Спортния Университет на Кьолн. Много трудно влезе,  наистина големи усилия положи. Изпитите са им трудни. Процентът успешно завършили не е обнадеждаващ. Но той е много дисциплиниран и постоянен и се справя дотук. Преди около година реши, че не иска повече Германия - беше минал повече от половината обучение. Не му харесва вече държавата, не и не. Казах му - жив и здрав, на мен ми е важно ти да си добре. Ако искаш, млад си - ела завърши каквото искаш в България. С тези усилия, дето ги хвърляш там, тук ще си цар. Ако искаш пък, идвай си по-често и си вземи оттам дипломата, после ще се преместиш веднага. Само ме интересува да си ОК. Засега не се е отказал, взима изпитите и продължава. Но утре да се върне тук, или да иде другаде - аз няма да се притесня. Много са ми променени идеите и за образование, и за успехи, и въобще последните години.

# 663
  • София
Изида, нищо страшно няма и два пъти да смени.
Сигурно и съм го писала, и сме го говорили, ама пак да си кажа. 😆
Сега е моментът да пробват и грешат, а не да се търсят, като станат на по 30-40.
Това, което бих направила, ако съм на твое място обаче, е тотално да спра издръжката за времето, в което не е студент.
И не като наказание, а защото работещият човек се издържа и се простира според чергата си.

# 664
  • В средата на времето
Благодаря на всички! Надявам се да е неговото това и да го завърши. btw аз винаги съм го виждала да учи МО, но той миналата година категорично отказа.
Спунк, за тотално отбиване още не успяваме. Все още даваме пари за неговата част от наема. Другите текущи разходи той си ги покрива.

# 665
Успех на младежа, Изида! Ами той голям завой направи в избора - нищо сега поне е по-наясно със себе си.  Няма драма.
Аз също съм готова за евентуален завой… до трети семестър ще се избистри ситуацията. Иска да остане в Германия, макар и да страда от липсата на общност: дори и той - свръх социалния индивид не можа да заформи такава. Има много българи в потока, общува и с много немци, има приятели испанци, но някак са много откъслечни тези контакти. Предложих му да се върне тук, ако не се чувства комфортно - не иска!

# 666
Според дъщеря ми, поне половината от потока ще отпаднат в първи курс, има колеги, които са взели изпитите първия семестър, но втория направо се отказват, доста е натоварено и трудно, започнаха й дългите нощи преди предаването на проектите. Но е много запалена и амбицирана да се справи. Чак на 9 юли ще се прибере, ако я скъсат - септември на поправка. Лятото е разграфено между нас, гадже и приятели Simple Smile

# 667
  • София
Нашата девойка сякаш се адаптира. Появи се и гадже в картинката. Вече е много по-наясно с изисквания, специфики на университета. В процеса на учене, покрай различните проекти, започна да общува с повече хора. Много показателно е, че вече се чуваме рядко. И въпреки че ми липсва, се радвам, че е така.
Има два поправително изпита от първи семестър и се надявам да остане само с тях. Първият изпит от този семестър е във вторник.

# 668
Дано! А дано и нашият си намери гадже, че да мирне, то в това е проблема май … И той има 2 за поправка: дори не ги е включил за лятото, защото 2-ри семестър е доста труден. Дано поне новите вземе! Вече знаел какво да прави. Подозирам, че на 1 семестър се е пробвал да види дали ще стане с малко четене. Той имаше и квартирни неволи - 3 пъти се мести, та изгуби много време и в това. За среща съм готова с удоволствие след 15-ти юни.

# 669
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Изида не е толкова драма, че сега се е отказал щом е усетил, че не е неговото. Ето и при дъщеря ми с тази усилена борба за Психология, пъви семестър потока беше 240, втори 180 и подозирам, че още много ще отпаднат за третия. В Психологията на английски още повече се отказаха. Успех му желая с новото начинание!

# 670
  • София
Изида, хубаво е, че навреме е разбрал, че не е неговото. Дано намери своето и да бъде удовлетворен от избора си. И моята девойка се е насочила към УАСГ и иска само там и никъде другаде. Опитвам се да я по насоча и към други специалности, ама не. Дано през оставащата година да й дойде акъла.
Младежът от понеделник е в сесия и малко се е спекъл. Успя да се освободи от един изпит. От първата сесия взе всички. Надява се и сега да си вземе тези, че иска септември да му е свободен.

# 671
Има шанс преди Коледа май да довършим тази тема. И повече никаква Коледа и Великден в заглавията Laughing
Izida, няма драма, че ще кандидатства отново. Желая му успех! Големият ми син след 1 година ветеринарна медицина  и НПМГ с биология преди това обърна рязко посоката и тази година завършва "Регионално развитие и политика" в СУ , наесен има държавни изпити.....Хареса му тази специалност и си я изучи с кеф.
Радвам се да прочета, че децата са се ориентирали в обстановката и се справят, а новият избор си е отново форма да се справят.
Моята девойка поотметна , каквото можеше на предварителна сесия, взе 3 изпита, но предстоят трите най-тежки от края на юни до средата на юли. Поработва по малко, не излиза толкова, колкото и се иска, но всичко е наред. И за протокола още няма гадже  Wink Малчо завърши трети клас, а аз до края на юни ще съм много заета в работата. Но за среща сигурно ще успея!

# 672
Като се замисля, сега сякаш повече си променят желанията, отколкото да си учат едно и също. Виждам по-големи деца, амбициозни, завършили хубави училища и след втори или следващ курс променят желанията си. Роднинско дете, отличник от една от най-добрите гимназии(не обичам думата "елитна") с голямо желание записа компютърни науки в Германия и климатът не му понесе. Върна се, продължи в София. Други не харесват специалност и се местят в друга в същия университет. Аз като бях с малко дете се чудих как така, като зная какъв зор ми беше на мен лично да вляза там, където влязох. Обаче децата днес са по друг начин устроени. Жалко е само когато се отказват почти пред дипломиране или се дипломира и нещо съвсем друго работят, защото и такива случаи познавам, не един. . Но пак като е техен избор, какво да се прави. Банално, ама ако са здрави и доволни от живота, другото не е важно.

# 673
  • София
И аз не виждам нищо страшно в това да се откажат ако не им харесва. Но според моето мнение е хубаво да не е веднага след първия семестър, може би е добре да се изчака поне 1 курс да мине...
И при сина ми се появи това разочарование в началото. Не помня дали споделих, но той поиска само Психология в СУ и само това кандидатства....приеха го /Слава Богу,защото не знам какво щях правя ако не беше/...и в средата на първи семестър ми се оплаква ,че учили пълни тъпотии и несъществени неща. Laughing
Придумах го да изчака поне да мине първи курс и ако не е неговото ...да се отказва и за избира нещо друго.
Като започна втори семестър и предметите станаха по-интересни за него ,и той някак се отпусна ....та засега нещата са ОК. Освободи се от 1 изпит, а останалите започват от 09,06....не че е седнал да чете- работи,излиза и ...от 4 дни пак не съм му виждала очите,нищо че живее в къщи
Сам си  плаща образованието/държавна поръчка е все пак Laughing и не са много/ не като мен навремето да не смея да кажа на тате, че счетоводството в УНСС е тъпотия и не я вдявам....а вече 25г това работя и не го харесвам,ама хич. Rolling Eyes
Затова е хубаво да не се бърза веднага да се отказват, нека изчакат,може да стане интересно...ако са записали това,което им е било на сърце тогава....
Но ако и след 1 курс не виждат занапред себе си в това поприще- сменят, продължават и ....само напред!

# 674
Izida успех на момчето ти!
Моят сега се обади заверил е семестъра. В  сряда е на изпит и се прибира да почва работа. Споделя, че дотук са се отказали четирима от групата им. И аз съм на мнение, че ако не е неговото по-добре да спре и да помисли. Знаеше че няма да му е лесно, но това че се махна от Ст.град сега го оценява като плюс.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 17:05 от J_M_M

Общи условия

Активация на акаунт