🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 12 (01.12 - 08.12)

• 44 374
  • 1 165
  •   1
Отговори
# 465
Аз вярвам на Мая, че се привърза към Венци не заради гривните. Просто го хареса много.  Въпреки, че ходенето при Георги си беше малко подмолно не я съдя защото нейната цел е подкрепа на "дечицата". Не го прави за себе си персонално. Странно ми е определението на Бистра за Жоро "тъпунгер". Верно с Алекс са...от един дол...по някои параметри. Разликата е че Алекс е хитър и му сече пипето  за стратегии, докато Бистра ми е като паднала от Марс на моменти.
Защо подозирам, че е възможно Миро до отпадне днес, макар и да е трудно за вярване. Заради горчивината и разочарованието което показва след играта. Защото ако остане все още не е късно да си изпълни намеренията спрямо АБВ. Но ако отпадне...А и Б направо не ги виждам какво ще правят.
За Георги- след онзи поглед на таблото бях сигурна, че ще победи. Той влезе в състояние на безапелационно намерение, което вече почти беше решило битката. Георги е много много интересен персонаж.
Мая го мотивира допълнително с разкритието, че ще играят срещу него. Отвратителна постъпка.

# 466
Мая беше една от първите, които завъртяха плочата за "семейството". И не можеха да понасят Алекс, което рЕзко се промени, когато той забогатя. Сега обеднява и отново започва да става персона нон грата, най-богатия й става "дете" и предава зад гърба довчерашното си "семейство", виждайки накъде започва да духа вятъра. Типично за хора като нея. Може да стигна далеч в играта, но от подобни в живота всеки би трябвало да стои по-надалеч.

Но трябва да кажа, че Георги изключително им подхожда на коалицията. Все пак говорим за девойките, които тайно се храниха, докато съотборниците мизеруват. Много си отиват с Лошко Wink
Реално Алекс и той не може да ги понася. Това се промени, когато Миро му пусна победата на шампионската битка и Алекс осъзна, че трябва да се държи добре с Мая и Бистра, за да му пазят гърба. Алекс ходеше да се оплаква от тях в лагер 1, търсеше подкрепа от Влади, дори искаше да сменя лагери, да не говорим, че не е спрял да ги критикува на синхрони, даже и да обижда Бистра, че не схваща плана, че трябва да си жертва половината гривни за него.

Вярвам на Миро, че подкрепя изцяло идеята за лагер 3 на финал. Ако има една грешка, която е допуснал в играта си дотук е, че прекалено рано и прекалено гръмко заяви безрезервната си подкрепа към Бистра. В последствие той опознава и се сближава с Алекс, който става истинският му фаворит, в което няма нищо лошо. Островът е направен за солова игра, не за отборна игра, реално е цяло чудо, че е успял да обедини лагер 3, които са солови играчи до един. Не мисля, че има намеса на продукцията, която му е разбутала плановете, просто човешкият фактор си изигра роля и всичко, което виждаме е естествен развой на събитията. Няма как Миро да играе едновременно в интерес на Алекс, Бистра и Венци.

# 467
А може би Миро подкрепя преимуществено Алекс, защото усеща, че на него може да му има най-много доверие? Както се вижда - не е далеч от истината.
Дали? Кой се договаряше с  Нумеролозите да ходи при тях?

Недействителен аргумент. Това не беше ли още когато Миро и Алекс не се бяха сближили, а "златните" едва го понасяха (което продължи до момента, в който А стана най-богат).

Да, и аз исках да знам по какво личи , че Миро може да има най-голямо доверие на Алекс? С какво го е доказал?

Сериозно ли? Венци започна да взема самостоятелни решения, Мая да обикаля самосиндикално другите лагери...

В крайна сметка Миро трудно може да играе за трима, предизвестено е случващото се. Опита се да балансира, уви - не се получи. Много ще съжалявам, ако си тръгне довечера, но ще се радвам, че ще го гледам в Надкаст и онези от неговия отбор ще се оправят сами оттък-нататък. Харесва ми отборната игра, неговата жертвоготовност и себеотрицание, идеалите му ако щете. Би било прекрасно, ако в толкова индивидуална игра победят именно онези, които заложат до последно на задружността. Но хората сякаш не са достатъчно дорасли за това и той се превръща в един съвремен Дон Кихот с правилната кауза, но с грешните хора, а може би и на грешното място.
Затова ще продължа да съжалявам, че не игра за себе си. Имаше всички шансове един достоен човек да отиде на финал, а защо не и да победи. Но осъзнавам, че неговите победи и загуби са други и не се изчерпват с очевидните в някакво реалити.

FreesiaR - да, очеизвадно и Алекс не понася сълагерничките си Simple Smile На мен в него това, че е такъв ръб и не му се удава лицемерието, всъщност ми харесва.

# 468
Това, че аргументът ми не ти харесва, не го прави недействителен.
И пак ще кажа, Миро може да подкрепя който си иска, това е негово право. Обаче да не хвърля прах в очите на останалите, че го прави за "семейството". Видя се снощи, че Мая и Венци не са толкова наивни и не му се вързаха особено.

# 469
За мен Алекс и Миро се бяха главозамаяли от последните успехи, гривни и прочие. Помислиха си, че едва ли не всичко е вече пито платено и няма какво да се обърка. Отиват с Жоро в група, хем в опит да го махнат (да е последен и да иде на битка за оцеляване и да се молят да падне), хем да прехвърлят гривни от Миро към Ати. Няма сила, която да ме убеди, че Миро е възнамерявал да спечели. Винаги си е представял да е втори, да остави половината си гривни и Ати сал един Супермен, да ги спечели на шампионската. Как да се обосновеш за такова нещо пред “семейството”, като то е видно за всички и явно ги дразни. Ама как така ги дразни, не може да бъде, значи не са отборни играчи. Т.е. не са играчи за Ати. Не може да бъде. Шок.

# 470
Може и аз да съм в грешка, но ще си дам мнението за ситуацията.
Аз смятам, че Миро определено се респектира от силната игра на Алекс и така му се изкачи над Бистра, но все още смятам, че той беше склонен да се жертва и за Бистра и за него.
Макар, че за мен този сюжет е пълен абсурд - да си в играта, за да бъдеш донор на някого. Хич не ми харесва ролята на Миро и Мая в лагера им.

Признавам, че не съм чел много назад в темата, но според мен хода да отидат на битка Миро и Алекс си е повече риск за тях и полза за лагера отколкото някаква дълбока замисъл да детронират Венци. Буквално изборът на играчи показа, че целта им е да опитат да махнат силен играч, за да бъде по-лесно на Бистра, Венци и Алекс по-напред.
Дори самия факт, че в крайна сметка Миро и Алекс загубиха играта показва, че риска е бил голям за тях. Ако искаше Миро да пази Алекс въобще нямаше да го слага в тази игра

Пак казвам, за мен тази стратегия е малоумна да рискуваш себе си, за да си донор, която Миро прави, особено защото той има много потенциал и фенове, но щом така е решил...

ПП: Аз не вярвам на подозренията на Мая, че идеята на Миро и Алекс е била да прехвърлят гривни от единия на другия, най-малкото защото те са хора, които говорят и разказват плановете си на синхрони, а това не го чухме да се обсъжда. За мен такова твърдение е абсурдно

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 20:10 от outcast

# 471
Венци бил взел самостоятелно решение, а Миро и Алекс какво решение взеха? Отборно? Семейно? Ма верно ли?
Мая тръгна по другите лагери когато видя, че Миро играе за Алекс и им замазват очите с уж отборни решения. Как йезуитски Миро почна да ги пита "Ти искаш ли да играеш?" Не? А ти? Не?..ми значи оставаме ние. Да ама те казах, че е неразумно двамата с Алекс да се пускат. Ама..много слабичко и неуверено пред Миро сакън да не го ядосат...Трябваше ясно да заявят , че  решението им не е отборно защото те не са съгласни да играят двама от лагер 3.

# 472
Скрит текст:
Кога Бистра е спасила Мая ? Визирате слагането и в игра с Миро за да бъде " активиран" или спасяването и от Йочколовски ? Единствената помощ на Бистра към Мая е респекта който извоюва с игрите си.
И да май Бистра остана без бушон ,но ще се чуе. Аз все още имам вяра в женската подкрепа солидарност.😁

Как кога, не гледаш ли предаването? Благодарение на съюзите на Бистра в началото, уговорката бе да не стрелят и по дружката й Мая? Постоянно се шушукаше че стреля ли се по Мая, то е равнозначно на стрелба и атака директно към Бистра?
Ама ,аз точно това съм написала.( Сори ,бързах за работа, че чак сега го дописвах . Изглежда не е било ясно. ) Единствената помощ е точно респекта , който другите имат към Бистра и от там "намаза" Мая. Лично Бистра почти нищо не е направила за да спаси Мая.
Ама то по тази логика и Влади и Венци и Миро я спасиха . Защото Жорето не стреля по нея и Бистра ,като имаше възможност, а Нумеролозите я пропуснаха заради коалицията на Дзами, която дефакто Миро основа.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 16:57 от Joy 05

# 473
Аз от снощи си мисля, че идеята на Миро беше да помогне Алекс да стане най-богат, защото е очевидно, че Алекс сам няма да се справи и след като това стане, Миро да е на разположение на Бистра. А за Венци не се притеснява, първо защото той си остава богат и ще си е достатъчно богат, и второ, защото той е способен и сам да се справи. Изборът на Гошо не си го обяснявам с друго, освен с идеята да беше останал трети и повече да не им е грижа, а до този извод как са стигнали, вече нямам обяснение. Той, че е хахо, хахо е, ама ... тая лудост е такава храна за хъса му за победа, че само с това може да се храни тоя шемет.

# 474
  • София
Бистра снощи я гледах - според мен нищо не разбира от хода на играта в момента, доверява се сляпо на Мая, но се изпуска , например като нарече Жоро тъпанар.
И не само това. Щом си отвори устата Бистра, става ясно, че изобщо не е в час какво се случва и каква е идеята. В снощния епизод, докато бистреха стратегията Миро да отстъпи място на Алекс на играта, ако се наложи, Бистрето пак се включи неадекватно с въпрос какво пък лошо имало Миро да стане първи. В предния пак направи подобно изречение, че искала тя да е първа, та се наложи пак да й обясняват, че този с най-многото гривни трябва да е пръв, за да си ги запази.

Аз разбирам идеята на Миро, обаче проблемът е, че става дума за трима души, които просто няма как всичките да бъдат с равен брой гривни и всичките да са на първо място. Може би вижда най-голям потенциал в Алекс за игрите и затова се получи така, че залага най-много на него. Сам си каза, че логическите игри не са за Бистра и за Венци. Но пък това му виждане и симпатията към татьовото, избутва като фаворит Атито измежду тримата. Венци си е силен, соло играч и леко неуправляем, та Бистра остава на опашката.

Дразни ме, че Бистра си търси обещаното от Миро като бащиния. Да, чудесно е да се изпълняват поетите обещания, обаче обещанието не е като завещанието. Нещата не са статични, променят се, събитията се случват и развиват, хората се разгръщат и показват повече от себе си...

# 475
Това, че аргументът ми не ти харесва, не го прави недействителен.

Май няма какво друго да кажеш Smirk
Ще обясня за неразбралите. Това да извадиш постъпка на Алекс, когато обстоятелствата в лагера му бяха съвсем различни и невалидни към днешна дата, прави и агрумента ти недействителен. Много ясно, че ще отиде да търси подкрепа от друг лагер, когато няма(ше) никаква в собствения си.

Ахаха, спомням си как "Майчето" гледаше Георги все едно е... нещо храносмелено, онзи път когато той дойде в лагера им, пък сега завалийката търчи да го прегръща и подкрепя. Може и да му казвате "социална игра", но за мен е лицемерие и интересчийство. И подлост.

Сетих се за един кофти начин, по който продукцията може да прецака отборните планове на Миро. Ако им съобщят, че от всеки лагер трябва да има само по един финалист и/или никой няма право да се отказва в полза на друг.

# 476
Аз вярвам, че ще се адаптира Алекс. Нека да видим.

А дано, ама пък и не искам Миро да е аут, ама и Гоги ... уфффф Simple Smile

# 477
Ще се изкефя максимално, ако накрая никой от семейството не е на финал Joy
Омръзнаха ми сите. Гошо, Ванеса и Митов финалисти 🤭

# 478
  • España
[

И стига сте дълбали с това, че някога двете били скрили храна. Първо Бистра в онзи момент не беше задължена на никой с нищо в лагера. Усеща  Мая най- близка защо да не си я поделят? Хората които тука гледат други такива реалити няколко пъти казват, че в чуждите са се случвали много подобни и по- зрелищни ситуации.
Второ нали се сещате, че целият лагер знаеше, че те бяха заделили храна. Продукцията така го направи, че уж е скрита. Не видях да има някакъв проблем в лагера от това. Те не бяха чак толкова мизерно гладни в онзи момент.

Лорде Шаш , не си разбрал очевидно . Аз това не го виждам като проблем в реалитито , напротив , да ядат , да се крадат …. да правят , каквото сметнат за възможно … пък и щом така е по другите формати…. Просто такъв тип поведение разкрива черти от характера на даден човек , които аз не харесвам ( предполагам и Сони , която е писала също) ! 
Хронологично Алекс беше “осиновен” (в това число и от Миро, който видя потенциал в него) чак , когато “излезе от сандъка” и събра солидно количество гривни . Преди това беше от нарочените за “чистене” , мина през безличния трети братовчед -мърморко ( да не говорим , че имаше групата на четиримата: Мая ; Бистра; Миро;Йочколовски /  останалите , за да достигне ранга “първороден син”) !
Дали това са били стратегии или така са се стекли нещата е тема за друг разговор !

Чакам тази вечер с голямо нетърпение ! Не искам нито Миро; нито Гогов да си ходи ! Но , за жалост, мисля , че Гогов съвсем скоро ще ни поздравява от столчето в “Надкаст”!
  И да има някакъв овъртян пъзел в играта за тотален залог , за да се окаже Митов “камиона” , в който Жоро да се блъсне …. Хем и сметките на Мая да се пообъркат и да има още “напрежонки” в МГ !

Съгласна съм с поста на Ауткаста ! А и обзорът на изминалата седмица му беше много точен и спретнат!

И , да , надкастът с Тренера много ми хареса , гледайте го , интересен събеседник се оказа !

# 479
Точно гледам снощното епизодче и дори и да съм имала леки съмнения ,че може и да съм в грешка, вече нямам.  Убедена, че Миро се прецака защото повярва силно в Алексчо и той го изхързули. Да не говорим за изцяло сбърканата им стратегия на предварително подсказани компоненти издръжливост , логика и сръчност да сложат точно Жорката в тяхната група и да се надяват Митов и Гогата да победят Дзами. Те в кое точно предаване са ? Игрите дотогава не са ли ги гледали ? Адски се е надценил Сашко и Мирцата му повЕрва . Дано само днес не изгори заради сляпата си вяра.

А на Майчето шапка и свалям. Тя поначало си ми е любимка, ама след снощният ход никой не може да я мръдне в класациите ми. Направо и завиждам, че с такава лекота успява да прокара собствената си цел дори и в чужди лагери.😁 ГолЕма.
И по напред четох , че не я бива в игрите. Може, ама успя да победи и Билянчето и Марина остави на последното място. А загуба има само от мъже. 😉 Да не споменавам ,че тя винаги е влизала в игри с едни от най- силните играчи във форматчето - Дзами, Бистра, Миро, Киро , Йочколовски, а и на повечето игри се е представяла доста добре. И ако гледаме статистиката то освен Бистра ( и Рената) няма друга жена побеждавала мъж. Сега последно Ванеска се записа пред Митов, ама пак не е точно победа.
А за това , че били яли с Бистра скришно.  Ами ще ядат ми да не са го откраднали или да е било на лагера, спечелили са си го , кой от игра , кой по приятелски. 😉 Жорето цял сезон си е зачислил храната на цял лагер с част от която най- малко още двама човека може да нахрани,  а Бистра и Мая изяли една купичка и две барчета и то с лични заслуги спечелени и голям проблем става. То поне да беше някой сач или мешена скара, че да се разгневиш, а то две мръвки с два картофа на кръст, които никакъв шанс  двама човека да нахранят, а пък още осем едва ли.😉😁

Днес стискам палци на Гогата. И Миро изключително много харесвам , ама тези подкрепи , подпомагания и опори стига вече. Нека АБВ то сами да си се борят големи хора са отдавна минали детската градина, че да се водят чак до финала за ръчичка. То Вто си е добре, ами Ато и Бто да го мислят.😁

За Жорето и Митов каквото стане, ама с една идея съм повечко за Жорката и то само заради Герганка . А и кокосите, че да не останат сами горките. Пък редно си е във финалната седмица поне един представител на Глорията да има.😁

Общи условия

Активация на акаунт