🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 12 (01.12 - 08.12)

• 44 378
  • 1 165
  •   1
Отговори
# 450
На мен не ми пречи, че Миро е размислил и подкрепя повече Алекс, отколкото Бистра. Обаче опаковката "аз го правя за семейството", дразни.
Хронологично Миро почна да подкрепя АБВ-то още докато Алекс беше с 3 гривни. Веднага след излизането на Влади. Помня даже нашия tfn2k писа "айде Сашо да влезе първо в предаването, пък после на финал"

# 451
А може би Миро подкрепя преимуществено Алекс, защото усеща, че на него може да му има най-много доверие? Както се вижда - не е далеч от истината.

# 452
А, ходи и преди това облечена с тениската на Кирцата...при Георги. Не е само сега...тя си похожда, често....навънКА...

Ами пак не е вярно. Тя тогава ходи да му каже за тараша на Нумеролозите и да създаде допълнителен смут между тях. Не е ходила да "предава" "семейството".

# 453
А не бе..за гъза си ходи пак. Да не би лагер 3 да я прати? Тя си отиде сама...лисица такава...

# 454
Мая беше една от първите, които завъртяха плочата за "семейството". И не можеха да понасят Алекс, което рЕзко се промени, когато той забогатя. Сега обеднява и отново започва да става персона нон грата, най-богатия й става "дете" и предава зад гърба довчерашното си "семейство", виждайки накъде започва да духа вятъра. Типично за хора като нея. Може да стигна далеч в играта, но от подобни в живота всеки би трябвало да стои по-надалеч.

Но трябва да кажа, че Георги изключително им подхожда на коалицията. Все пак говорим за девойките, които тайно се храниха, докато съотборниците мизеруват. Много си отиват с Лошко Wink

# 455
Миро ми бе изключително симпатичен до момента с Ати. Щом вчера съм стискала палци на Гошо, дето по принцип ми е крайно антипатичен… в един хипотетичен свят си представям Гогов да победи и да го прати вкъщи. Представяте ли си, един толкова комплексен играч и въобще човек с качества, си тръгва заради Атито. Хора като Мая и Ванеса остават…

# 456
Аз вярвам на Мая, че се привърза към Венци не заради гривните. Просто го хареса много.  Въпреки, че ходенето при Георги си беше малко подмолно не я съдя защото нейната цел е подкрепа на "дечицата". Не го прави за себе си персонално. Странно ми е определението на Бистра за Жоро "тъпунгер". Верно с Алекс са...от един дол...по някои параметри. Разликата е че Алекс е хитър и му сече пипето  за стратегии, докато Бистра ми е като паднала от Марс на моменти.
Защо подозирам, че е възможно Миро до отпадне днес, макар и да е трудно за вярване. Заради горчивината и разочарованието което показва след играта. Защото ако остане все още не е късно да си изпълни намеренията спрямо АБВ. Но ако отпадне...А и Б направо не ги виждам какво ще правят.
За Георги- след онзи поглед на таблото бях сигурна, че ще победи. Той влезе в състояние на безапелационно намерение, което вече почти беше решило битката. Георги е много много интересен персонаж.

# 457
А може би Миро подкрепя преимуществено Алекс, защото усеща, че на него може да му има най-много доверие? Както се вижда - не е далеч от истината.
Дали? Кой се договаряше с  Нумеролозите да ходи при тях?

# 458
Да, и аз исках да знам по какво личи , че Миро може да има най-голямо доверие на Алекс? С какво го е доказал?

# 459
Миро ако отпадне , всичко е чао.

Няма кой да я подкрепя тази идея, и да не се лъжем не могат да се дишат.
Б и В не могат да понасят А и той не ги понася.

Сашо ще е в най-неизгодна позиция, защото той не може да общува с хора.
Знам, че има много фенове, но което е вярно е вярно.
Бистра и тя е гола вода, но поне усмивчица това онова, мълчи си, а при него всички виждаме колко е зле положението на дипломатическия фронт

# 460
  • София
Георги като хищник надушил кръв

# 461
Аз вярвам, че ще се адаптира Алекс. Нека да видим.

# 462
Моята гледна точка по казуса "Миро" е следната:

Той наистина имаше намерения да подкрепи и да се жертва за някой (в началото - Бистра), заяви го много пъти, и по синхрони, и на доста хора на острова, и в лагера си. Па се прегръщаха с нея, приличала му на дъщерите му, ох-ах...

Сашко като изпълзя от сандъка и спечели 2 битки, излезе на светло и си разкри стратегията. Омая и напудри мозъка на Миро, изманипулира го (той си го призна, как го е пробвал с онази прословута една гривна), видя в него шанс да избута до финал. Сигурно си е казал "Защо пък Бистра, а не мен да подкрепя?"

На Миро явно някаква струна му засегнаха, падна си по Сашко, мина на негова страна. Да, обаче вече е обещал на Бистра, че и го разгласи на кого ли не. Идва вътрешно противоречие, какво да прави? И си създаде илюзията за семейството, как ще играят заедно и ще бута тройката АБВ.
Просто искаше да приспи гузната си съвест, че се е отрекъл от Бистра и с тая "семейна" игра да си поддържа заблудата, че продължава да я подкрепя.
И съм сигурна, че той напълно си вярва, толкова си го е самовнушил. Но действията, езика на тялото и т.н. не лъжат. Всичко говори, че той подкрепа най-много и най-силно Алекс. Той може и да не го усеща, но отстрани е много видимо и ясно.

Снощи останах много доволна от победата на Жорката. Едно, че ми харесва като персонаж, второ - исках да видя Алекс победен и с натрит нос.

Продължавам да харесвам Мая, включително и с действията й спрямо Георги. Някой я обвини, че другите играели за семейството, а тя правела външни "предателства".
Нека не изкривяваме фактите. Тя отиде при Жоро чак когато видя на няколко пъти, че Миро реално играе само за Алекс и им хвърля прах в очите с това "семейство".

Мисля, че по-точно не би могло да бъде казана играта на Миро към момента.
И от това му идва разочарованието за което споменавал в интервюто. Явно си е вярвал, че може да добута семейно до последната седмица и всички да са доволни от ролите които им е отредил.
Но забравил е, че и другите хора мислят. Той не е началник в някакъв офис и всички да го следват.
Венци вярно е бил футболист, а сега пожарникар което ще рече отборен играч. Но той в същото време се състезава (доколкото знам) в триатлон. Което автоматично казва, че той е индивидуалист и е там освен за играта и за победата. Още като бяха с Влади си личеше, че не му харесват разни коалиции. Мечтаеше от ден първи да му се падне диска на него и той да избира с кой да играе. И тези мечти се засилиха след като няколко пъти не го пуснаха в игра.
И както каза падна ми се в точния момент.

Бистра от самото начало казваше, че иска да побеждава и да мачка и скачаше на всички игри независимо кой е срещу нея. С времето явно се поуспокои, че освен Мая която е твърдо зад нея е и Миро Киборга. Тя много добре разбира, че стратегиите не ги усеща и му се довери. Ако тя до скоро сляпо му вярваше, Мая усети че има промяната от къде духа вятъра.

С риск да Ви обидя не знам защо в женски форум се учудвате на действията на Мая. Аз в своя сравнително бурен живот съм срещал доста такива жени които се подсигуряват на няколко фронта в много ситуации. И абсолютно я разбирам след като тя знае че не е много силна в игрите да действа по този женски начин да умаява всички. Много добре и се получава. Тя си харесва Бистра и иска Бистра да я на финал. В същото време явно наистина с Венци се харесват.

И стига сте дълбали с това, че някога двете били скрили храна. Първо Бистра в онзи момент не беше задължена на никой с нищо в лагера. Усеща  Мая най- близка защо да не си я поделят? Хората които тука гледат други такива реалити няколко пъти казват, че в чуждите са се случвали много подобни и по- зрелищни ситуации.
Второ нали се сещате, че целият лагер знаеше, че те бяха заделили храна. Продукцията така го направи, че уж е скрита. Не видях да има някакъв проблем в лагера от това. Те не бяха чак толкова мизерно гладни в онзи момент.

Продукцията страшно много реже разговори и разисквания, а ни показват някакви глупости как Георги си говори с кокоси и т.н.
Снощния разговор между Мая и Георги е бил доста по-дълъг според мен.
Също и разискванията когато Миро и Алек се върнаха от острова и казаха стратегията.
Усеща се някаква дупка в целия разговор в лагер МиРо Гарсия.

Каквото ще да обясняват за мен те искаха да избутат Алекс пак да е най-богат на острова.
Може би сложиха Георги да играе с тях защото го виждат като най-силен и в този момент могат да го бият. Писах и преди това е огромна грешка трябваше да сложат Дзами.

За довечера ще стискам палци на Гогов защото си ми е любимец, явно по- слаб пък и ми е близо до набора. Има малък шанс, но все пак го има да бие Миро.

А ако Георги бие Митов тази вечер и дискът го избере него да заложим ли кой ще повика на острова с него? 😉🤣

# 463
  • София
Според мен никой освен Миро не харесва Ати и ако Миро си тръгне, Ати е чао.
Бистра снощи я гледах - според мен нищо не разбира от хода на играта в момента, доверява се сляпо на Мая, но се изпуска , например като нарече Жоро тъпанар.

# 464
Автогол за избора вчера. Един трябваше да участва. Отделно подбора в групите, Георги да е в тяхната🫣 Най-сигурната стратегия беше Ванеса да участва, поне отпаднал да няма от МиРоландия.
Днес двама любимци, не знам за кого да стискам палци. По принцип ако Миро спечели, Гогов си тръгва, защото няма спасителна жилетка. Ако Миро спечели, има някакъв шанс Мая да се жертва.
Обаче… В Надкаст, Йочколовски спомена, че ако е знаел правилата за спасителната гривна, може би е щял да играе по различен начин.  Реално той я даде на Мая. Ако сега Миро е застрашен и тя го “спаси”, не мисля че Йочколовски щеше да каже, че би играл по друг начин🤔
Аз съм за Миро от както стъпи на острова, но тези жертви не ми харесват. Колкото и да се опитват да ни убедят, че целта не е била гривните му да отидат на ръката на Алекс, няма как. Няма логика това с отстраняването на “силни” играчи на този етап. Игрите са много различни, и слаби/силни играчи могат да бъдат всички.

Общи условия

Активация на акаунт