Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 27 326
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 1 245
То желязото е ясно че се взема отделно от кажи-речи всичко друго когато е добавка че все му пречат. Но това е много различно от твърдението че цитратът "дърпа" желязото и го сваля по принцип. А сега така както го пишеш, излиза че и всякакъв цитрат, а не просто магнезиев цитрат. Някои вземат и калиев също, натриев по-рядко но има.
Мятай тук ако намериш пак нещо, доста сме които вземаме цитрат, а и той си трябва по принцип.

А сайтът с книгите е огън, то там само мен няма Grinning И аз като Балкай почти не чета художествени напоследък, щото все нещо съм си намерила там, покрай него друго, трето, пето... нямат смогване Grinning Ти казваш че не четеш английски и пак, а аз какво да кажа като основно на английски ги чета и съответно имам необятен избор от четива Grinning И покрай едно тръгва и друго, щото всеки има и я сайт, я ФБ група, там дискусии вървят, канали с видеа правят, от тях откривам някой друг автор също... край няма Grinning

# 1 246
Да не би с ПИК-а от НАП да е някакъв орязан достъп?
За другите неща в момента не мога. Нещо не ми е наред лаптопа. Дава час един ден назад и не  отваря пдф-и. За таблиците от групата не мисля, че е редно да сваля снимките и да ги сложим тук. Все пак е труд на някой  и пише, че е от групата. Мога да ги опиша часовете между добавките и да ги дам така. Но, също всеки може да се присъедини към групата и да чете. Много полезна информация събрана на едно място с редовно въпроси и отговори.

# 1 247
Ще сравня по двата начина какво се вижда в здравното досие. Надали е различно.

# 1 248
ПИК от НАП от известно време дава по-малък достъп. Направиха го така, защото има доста хора си дават тази за НАП на счетоводители и прочие да им движат нещата. Съответно не е редно да има достъп до чувствителна информация с него, той си е основно за НАП. Така че да, различно е това което ще видиш.

# 1 249
Гущерчо ми беше пратил инструкции за достъп до здравното досие, някакъв портал.
И все се каня да го направя.
Трябва да му търся лс-то, но код от нап май нямаше общо.
Мога и да бъркам.

Нати, то май и аз самата му преча на това желязо Joy
Абе и обикновен чай ще пречи на желязото.

Ама понякога ми писва да се съобразявам. А и ходя на работа, мисля за други неща. Гледам да има разстояние, ама каквото такова.

# 1 250
Обикновен чай ако имаш предвид черен чай - да, пречи му. За билковите не знам и аз, те са толкова различни билки че нищо чудно и от тях да има да пречат.
За добавки с желязо май по-лесно да помниш че го вземаш само него, само с вода и далеч от всичко друго - добавки, храни, напитки, вместо да се опитваш да видиш с какво може заедно Grinning

# 1 251
Ами мисля, че не само черен чай.
Но аз черен чай не пия.
Визирам обикновен чай.
Някъде го четох.  В доста билки има танини и затова се препоръчва да се избягва, не само черен чай.
Пък в кафето са най-много сигурно.

# 1 252
  • 🌊
За здравния портал при мен стана супер лесно с Евротръст, но доста от изследванията ми липсват, та не го считам за добро място за проследяване на резултати.

Иначе за всички добавки си ползвам MyTherapy, че след третото шише е ужас кое кога, дали е пито, колко остават, кога да заредя нова опаковка

# 1 253
  • на острова на мечтите
Като се заговорихте за ПИК код, тия дни не успях да се регистрирам. Свалих апликацията на евротръст, стигнах до края, получих пин код и като го въведа, за да вляза в сайта, ми казва, че е грешен кода. Три пъти пробвах и нищо. Дали е заради празниците! Не ми се вярва, но кой знае. Или защото съм с чужд телефонен номер? Но и с gmail  адреса пак ми казва грешен код. Извинявам се за коментар извън темата!
Гъбите шитаки станаха чудесни.

# 1 254
  • В центъра на моретата
Учудихте ме, че резултатите не се виждат в Е-здраве. При мен всичко се вижда, че някои в червено светят, не за друго, ами няма сложени реф. стойности и затова моите стойности се считат извън норма. Даже и от мамографията всичко е изписано - няколко страници, само снимките не са ги качили (е, тогава щях да ги призная).

# 1 255
  • 🌊
Заек, аз не мога да им хвана спатиите. Примерно някои резултати ми се виждат независимо дали са с направление или без, други липсват.
Сега и не всички прегледи са ми въведени, а си ходя редовно на ендокринолог без направление. Софийските онлайн консултации са въведени, Варненските присъствени - не, а си имам амбулаторни листове

# 1 256
Момичета, Дирони ми изпрати книга на Изабела Уенц - Тиреоидит на Хашимото на български език.
В три части е. Сложих я в темата за хашимото.
Чудя се дали да не я сложа и тук, не е за Ир, ама пък са свързани заболяванията. Още се чудя Grinning

https://bg-mam.ma/p/1711748/49068840

# 1 257
Добро утро, на всички!
Благодаря за книгата на Дерони ще си я дръпна.

# 1 258
  • Dublin
Добро утро.
Мерси за книгата, почвам я, че и аз съм с хипофункция.
Елора, ако има място, все ще е от полза за някой.

# 1 259
Има място, ще я сложа тогава.
Добавила съм някои от книгите, ама нещо времето може да не ми стигне за другите.
То може и нова поща да правя за другите. Нещо намалява мястото Joy

Нати, ровя се из постовете, ама не мога да ти открия пост с линка.
Едит:
Намерих ти поста.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 11:00 от Елора

Общи условия

Активация на акаунт