Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 828
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ау, чудно се получава! Цветът на стените  сиво бежов ли е или чисто сив?

И мансардният е супер! Действително, без асансьор е малко стесняващо кръга на потенциалните желаещи, но пък локацията е топ. Периодът също е малко кофти, защото януари май е най-кьопавият месец за отдаване. Тоест, добре ще е да успеете сега, преди празниците. Ще стискам палци за читави наематели, без кученца! 😂

# 211
Илит, мерси! Сиво-бежов е цветът, ама като снимам в 7 сутринта и на камерата ми ѝ се спи Laughing . Определено много куц месец, но довършваме зарязания "проект" в Ман.ливади, а там всичко се прави по 3 пъти сега. Скоро и него ще ви пусна.

# 212
  • София
Драго, страхотно се справяте! Страхотно! Первазите на тавана от какъв материал са? Има ли смисъл да се работи с гипсови?

# 213
Драго, страхотно се справяте! Страхотно! Первазите на тавана от какъв материал са? Има ли смисъл да се работи с гипсови?
Мерси, тези са от стиропор, но от широките - около 11-12 см. Ако има бюджет и някой иска нещо по-истинско си струва. Аз за вкъщи бих, особено на високи тавани е истински разкош. В Практикер имат пана с мостри, но цените са сериозни.

# 214
Драго, сега вече в къщи и четейки на ново виждам, че спалните са две на “таванското” до НДК. Мисля, че 1600 е нисък наем и бих пробвала за повече. Малко никакъв период, но след нова година дано има раздвижване.
Чудя се от Мед университет дали нямат някакви специализации започващи от февруари и точно сега да е най- подходящия момент:).. Ще те налазят брокери, но голяма работа ако доведат готини хора.

Пропуснах да напиша, че едно време давахме в Пловдив до Мед. университет на последния етаж -5ти без асансьор и тераса. Желаещи имаше постоянно..не сме оставали без наемател. Но, трудно го продадохме..

# 215
Драго, имам спомен за твоя мансарда до МА, в същия стил като тази до НДК.
От чист теоретичен интерес (заради почти 100% негативните мнения за Мария-Луиза като район) - това жилище в коя част е спрямо Лъвов мост - към гарата или към Халите?

# 216
  • Бургас
drago, питах за плочките в банята, защото имам и аз изостанали от различни жилища и ще ходя на инвентаризация Simple Smile Точно подобна идея ми се въртеше, да ги оползотворя.

Понякога идеята ми тръгва от един елемент, с който разполагам и около него се завърта целият проект. Може и само килим да е:)

# 217
Драго, имам спомен за твоя мансарда до МА, в същия стил като тази до НДК.
От чист теоретичен интерес (заради почти 100% негативните мнения за Мария-Луиза като район) - това жилище в коя част е спрямо Лъвов мост - към гарата или към Халите?
Мандаринка, до Лъвов мост е. За нощувки е идеален, но жената от горния етаж е от наследниците на къщата (вече на 60+) и се изказва, че районът е станал ужасен и не й харесва, а там е израснала..

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 09:11 от drago_2008

# 218
Шокирах се от цената на ремонт без мебели 600 евро на квадрат. Аз на малко повече купувах жилище, което отдавам-НС с готови бани и настилки. (Разбира се, не на сегашните цени) Simple Smile Та като сметнете крайна цена на жилището и очакван наем, колко % ROI очаквате?
Аз сега си го сметнах грубо и от 4-5 % при закупуването е скочило на около 7-7.5%, като смятам всички разходи по ремонти, включвам празните месеци, данъка, комисиона. Сега очаквам на новия доста по-ниска възвращаемост.

# 219
600е и мен ме шокира, още повече, че не видях нищо "уау". Да, прилично е, ама аз сходен (не същия) ефект мога да постигна и с 200Е, и определено сходна цена за наем.
Още по-зле, че това е 3стайно жилище, повече квадрати. При 1ст или 2ст наемите са относително по-високи на квм, а мебелите по-евтини (мека мебел и тн)

Предстоят ми нови ремонти и обзавеждания и дилемата остава 200е с прилична конфекция или 300е с поръчкови мебели. За 1 апартамент, как да е, ама ако правиш 10, си е сериозна разлика, за която изобщо не съм оставил бюджет. Каквото мога, всичко е дадено за бройка и квадратура. Дори за гаражи няма пари.

# 220
Ясно е, че не се занимавате професионално с ремонти и не разбирате. Вие дали виждате "преди" как изглежда? И няма начин да съборите всичко до тухла и до под и тавани само на греди и да го изградите за 200-300 евро Wink . Ако ми пратите такива работници или дойдете вие ще ви давам процент/плащам.

600 евро или малко отгоре на кв.м. през 2024 г никой не продава в София.

# 221
Цените са високи за ремонт в момента.
С нетърпение чакам да видя тук снимки преди и след за 200 Е

Шокирах се от цената на ремонт без мебели 600 евро на квадрат. Аз на малко повече купувах жилище, което отдавам-НС с готови бани и настилки.
И аз бях на двайсет, но сега работата е друга Joy

# 222
Да, Драго, абсолютно ти вярвам, че е излязло толкова. Наистина ние купуваме само НС и изобщо нямам представа колко излиза на днешните цени от изриване до ш/з.
Просто на мен ми се струва брутално скъпо, защото при мен най-големият разход е за труд на плочкаджията за цялата баня и за самата кухня - шкафове и уреди. А тук тези неща даже ги няма. Като цяло на мен ми е трудно да разбивам цената на ремонт за квадратен метър, защото например кухнята е минимум 4-5 бона с уредите (а по-вероятно 7), едно е на 32квадрата студио, друго е на 120 кв.м. тристаен.

# 223
..

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 11:06 от dany1

# 224
О, Боже, пак ли този имот?!?!? Поне махни магнитчетата/лепенките от хладилника, забърши го добре и пак снимай.

Общи условия

Активация на акаунт