Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 838
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
# 226
😂😂 факт

# 227
1. не се знае за тази цена колко кв.м е покрил потребителят, който писа първоначално. това си е ГОЛЯМ едностаен - еле, двустаен може да стане
2. и, все пак, се коментираше за бюджетно решение, а в този ремонт не е гледано да се минимизира всичко.
Различните хора са на различен хал в дадения момент, и не може да се казва - тоя хазаин много алчен/стиснат/пресметлив/зъл и подобно, и затова не ми е купил печка-идеалка, или пералня с термопомпа или нешо друго си. Била съм в това положение. Буквално - купувахме си за ядене солети и царевични пръчки с ММ, и с един кренвирш правих супа, че все пак да има ядене. Целта беше да обзаведем и дадем под наем едно жилище. В това положение когато си - си правиш много добре сметките. Това НЕ ме прави стисната, алчна или дребнава. Просто - колелото на живота се върти и не знаеш кой, къде и как се е устроил за момента.

# 228
  • Бургас
Наистина е скъпо от старо да правиш ново, факт. Така че цената на ремонта си е реална. Подово, вата и т.н., тези неща също никой не ги смята.
И аз съм по бюджетните решения, ама и да изглеждат добре Simple Smile

Скрит текст:
Вчера ми попадна едно страхотно бижу на обява, жалко, че не я запазих - вече е изтрита. Кухня, широк коридор с тези старите закачалки метални на стената, и две спални до Орлов мост, стара сграда, гледа към вътрешен двор, подът е дюшеме - влюбих се в него, такова топло излъчване! В кухнята има само шкаф с мивка и горни шкафове, другите две стаи са празни, банята е старичка, с плочки, но ако се изчисти добре и се тури едно огледало и разни джаджи за съхранение ще стане супер.

Искаха му 600 лв. наем. С минимална инвестиция може да стане прекрасно бохемско жилище, без ремонт, само с нова кухня, техника и мебели.
На обзаведен с две спални в този район може да се вземе поне 1300 лв.!
Но собствениците явно не желаят да се занимават.

# 229
drago_2008 наистина си уау!Този подценения на ЛМ, ти как се реши?Нещо сте трили тук и не знам имоти ли изпускам,снимки ли, дискусии ли?
Цитат
Искаха му 600 лв. наем. С минимална инвестиция може да стане прекрасно бохемско жилище, без ремонт, само с нова кухня, техника и мебели.
На обзаведен с две спални в този район може да се вземе поне 1300 лв.!
Но собствениците явно не желаят да се занимават.
Ако искате вярвайте, но има хора, които не знаят как вървят наемите и по някаква тяхна преценка решават цената.Може да нямат никакви пари за ремонт и да имат нужда бързо да получат някакъв доход и така определят.
Всякакви случаи има.

# 230
Драго, много е хубав апартамента, личи си, че е направен с вкус, но и доста скъпо е излязло. За наема не мога да преценя, може би 1500 лв. Всъщност колко квадрата е?

# 231
Драго, много е хубав апартамента, личи си, че е направен с вкус, но и доста скъпо е излязло. За наема не мога да преценя, може би 1500 лв. Всъщност колко квадрата е?
Благодаря, loreiny, това ни е от най-евтините ремонти всъщност. Първото ниво е около 49 кв.м.+ площадката с дивана, която е още около 8 кв.м. по спомен.

П.П.
Днес докато си гладех новите пердета за двустайния в Манастирски ливади и се сетих за обзавеждането за 2000 лв. Ами аз чукнах трицифрена сума за пердета и корнизи от Икеа без да се изхвърлям, ама като съм го проектирала с 6 прозореца, така е... ММ ме гледа как им се радвам и подглася колко са хубави. Добре, че ги платих в брой, че щеше да ме изгони от обекта като получи съобщенията.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 09:30 от drago_2008

# 232
  • Варна
Хаха, моят мъж по същата причина никога няма да разбере колко струват пердетата вкъщи. Joy 

В апартаментите, които отдаваме, пердетата също са някакви поръчкови и бяха скъпи за времето си, но като са купувани, си живеехме ние там. Ако обзавеждам директно за наематели (от среден клас) и ако размерите на прозорците са подходящи, бих взела готови пердета от Икеа/Юск за 50 лв с достатъчно приятна визия.
А квартирата с хипотетично бюджетно обзавеждане за 2000 лева може спокойно да е на голи прозорци. Като студентка наемах такива евтини. За първата си купих едно перде от втората употреба и после си го разнасях на още 3 - 4 адреса, скъсявах го 2 пъти, докато накрая не го завещах някъде, защото за новото място не ми трябваше.

# 233
  • София
Драго, разбира се, че ще сложиш перденца, възглавнички, декоративни саксийки и подобни.
И със сигурност средното обзавеждане е много над 2к. Но и средното (и нагоре) обзавеждане предполагат съответен наем. 😁

Тук идеята беше да не е необзаведен, защото по-трудно се отдава. И за колко време ще се избие вложеното за обзавеждане.

Общо взето, който не е хванал да си прави ремонт, той не вярва как все излиза така, че ремонтът е минимум 50% нагоре от предвиденото и минимум 50% по-бавно от планираното. 😂

Трябва да си про, за да си по-точен в сметките. Последния път имах бюджет 16к Е за ремонт, станаха (само) 18 и съм много доволна. Почти успях. Ставам все по-добра. Следващия път ще гледам да е под планираното! 😂 Оптимистка някаква.

# 234
Да, Илит, наясно съм каква беше идеята, просто се сетих за бюджета...

Didi168, уж от Икеа ги взех за по-евтино. 40 лв тънките, но блекаута бяха по 100 лв и нямаше как да не взема, защото винаги наемателите ме питат за щори или пердета, които да правят помещението хралупа.

Относно бюджета и моята сметка винаги е с около 5% отгоре и винаги идва от финалните детайли, които изскачат чак след като го видя почти завършено. Тези, на които не можеш да им вземеш буквално парите от наем, но завършват визията и създават едно по-различно усещане, а ме дразни ако ги пропусна...

П.П. На приятели и по оферти винаги залагаме 10% непредвидени разходи, но има хора, които искат ли искат преработки или допълнителни неща и после като видят тотала настава драма.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 09:25 от drago_2008

# 235
  • София
Напрягам се отсега като ви чета, колко грубо да сметна за ремонт на гарсониера 45 кв.м. и двустаен 65 кв.м., първото неремонтирано основно отпреди 2000 г, другото с ремонт около 2007, и двете след това само с освежителни ремонти, ще се сменят бани, настилки, кухни…? Среден тип ремонт, но да стане хубаво, като за нас.
Ще се връщаме в тях след 10 години живот под наем в едно по-голямо скоро, където отидохме и дадохме тези под наем, докато дъщерята порасне.

# 236
  • Бургас
drago ще ти каже, но най-много пари гълтат неща, които не се виждат - къртене, извозване, инсталации, дограми, отопление.

Един детайлен списък би помогнал да направиш поне ориентировъчен бюджет.
В София е много скъп трудът. Квадрат плочки е 120 лв. вече. В Бургас е още 50-60 лв.

След известни колебания приех офертата на майсторите, които работят в момента 6 апартамента в моята последна сграда. Цената е приемлива, моят човек, който организира предишния ремонт, може да почне едва февруари. На езика на майсторите това значи април Simple Smile И няколко пропуснати наема...
Бригадата на другите е там,, видях как работят, питах и други собственици - доволни са, паралелно с останалите ще правят и моя.
Заложила съм бюджет за всичко, с мебели, перденца и т.н. - до 30 000 лв.

# 237

Заложила съм бюджет за всичко, с мебели, перденца и т.н. - до 30 000 лв.

Е как 30 000 лева за всичко, според варненци в темата за Варна само за баня поне 15 000 лева GrinningGrinningGrinning и то за обикновена не ЛУКС GrinningGrinningGrinning

# 238
  • Бургас
Е, има и такива бани Simple Smile И 20 000 могат да идат, много зависи какво ще се прави вътре, с какви материали...
Жилището е ново, няма къртене, може би и това има значение.
Пък и както знаете съм стисната Simple Smile Имам предишни плочки, ще ги ползвам, бойлер имам, част от мебелите също ще пренеса...

# 239
С готово обзавеждане ще стане със сигурност.

Tintina, ако си видяла и качеството те устройва си взела правилното решение. Успех с майсторите и дано бързо се справят! Ще чакаме с нетърпение снимки и информация как върви Simple Smile !

Общи условия

Активация на акаунт