Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 839
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Горе долу и аз мисля да се вмествам в около 20 000лв

120лв за плочки само за труд ли? Това е сериозно.
Ще видим като дойде времето моите майстори колко ще поискат. Навремето не взимаха скъпо.

# 241
блекаута бяха по 100 лв и нямаше как да не взема, защото винаги наемателите ме питат за щори или пердета, които да правят помещението хралупа.

Драго,
доволна ли си от тях, как са като затъмняване?
През седмицата ще ходим с детето да гледаме, едни светли харесах аз, да видим дали тя ще ги одобри за нейната стая.

# 242
Сега се сетих още една дилема, която имам. Винаги в баня слагам обикновен моноблок за около 100лв и обикновен (приличен) душ видима (например калиста). Гледам, че навсякъде по-пипнатите апартаменти се правят вградени. Върнах се и видях на драго, че и душът е вграден.
Та въпросът  ми е, според вас ще се избие ли това от наем, да ги правя ли такива занапред или да си карам постарому?
Сърце не ми дава да слагам вградени казанчета, това са грубо 700лв отгоре. С душа 1000.
За 3 цифрени завеси нямам дилема Simple Smile По пиротска евтинджос колко щеш.

# 243
  • Варна

Заложила съм бюджет за всичко, с мебели, перденца и т.н. - до 30 000 лв.

Е как 30 000 лева за всичко, според варненци в темата за Варна само за баня поне 15 000 лева GrinningGrinningGrinning и то за обикновена не ЛУКС GrinningGrinningGrinning

Tintina има да обзаведе подготвена баня в ново строителство.
Аз, както уточних вече, имах да къртя стара баня до тухла, да сменям ВиК и ел инсталации, да плащам на хамали за разнос на материали и отпадъци до 4ти етаж без асансьор.
Това е двойно повече работа и съптветно пари. Не е много съпоставимо и не виждам кое му е смешното. В темата за баните още седи скрийншота от екселската ми таблица, където съм въвела всеки разход с точност до лев, както и снимките на банята. Всеки може да прецени доколко е лукс или не според разбираията му. Ако за някой вградено казанче на Грое най-евтиния модел и плосък бойлер на промоция е лукс, ок.

# 244
  • Бургас
dany, и аз бях в същата дилема относно вградените душове и казани.
В едно жилище имам такива, но там се изхвърлих. Беше първото, което обзавеждах за под наем. Бая ремонтни грешки допуснах там.
Вече нямам дилема - не. По-скъпо струват, по-скъпо се слагат, по-трудно се обслужват и ремонтират.
Обикновен моноблок, обикновен душ, обикновен рогов сифон. Пак могат да изглеждат добре и да се впишат в духа на имота.
Не влияе кой знае колко на цената на наема дали казанчето е вградено, или не.

Да, 117 лв. ми е офертата за труд от майстора, с който работих преди.

# 245
dany, и аз бях в същата дилема относно вградените душове и казани.
В едно жилище имам такива, но там се изхвърлих. Беше първото, което обзавеждах за под наем. Бая ремонтни грешки допуснах там.
Вече нямам дилема - не. По-скъпо струват, по-скъпо се слагат, по-трудно се обслужват и ремонтират.
Обикновен моноблок, обикновен душ, обикновен рогов сифон. Пак могат да изглеждат добре и да се впишат в духа на имота.
Не влияе кой знае колко на цената на наема дали казанчето е вградено, или не.

Да, 117 лв. ми е офертата за труд от майстора, с който работих преди.
Започвам аз да редя плочки редом с майстора.
Все пак се надявам моите да пуснат някоя примоция. През 2018та ползвах 2ма паралелно (единия работеше с жена си, другия сам), цените им тогава бяха около 20лв на квадрат (май беше под средното).
Викам периодично единия за някоя дреболия, смяна на сифон, бойлер, плочка. Много е разбран.

За вградените, мерси, и аз така мисля, и явно ще продължаваме така. Ако ще се вместваме в 20к на парче Wink

# 246
EmmaT,
Да чудесно затъмняват. Взех за този в центъра бежово от същите и с тях няма проблем.

Аз за моноблоците съм писала защо не слагаме. Душове за вграждане  не винаги слагаме. Зависи какво имам под ръка. Ако са с колони, то са с термостат. Ако са за вграждане са без, защото термостатите за вграждане на Grohe излизат доста скъпо. Такива само за вкъщи...

dany, 30 л.м. пердета имам аз, а споменах, че и корнизи трябваше да купя. Грубо по 30 лв./л.м. е цената на пердетата, колко ще ми излязат с ушиването ако са от Какаду или Пиротска/Екзарх Йосиф?

# 247
EmmaT,
Да чудесно затъмняват. Взех за този в центъра бежово от същите и с тях няма проблем.

Много ти благодаря Simple Smile

# 248
  • Бургас
Икейските също затъмняват перфектно. И тези от Айко и Джъмбо.
В случай, че ти трябват по-евтини.

# 249
Точно за икейски питах, че детето е на вълна "всичко от икеа и чат-пат от юск". Благодаря още веднъж.

# 250
А от къде взимате двойни корнизи? Че на едното място взех единичен тръбен само със затъмняване, разтегателен. Обаче се хваща на още едно място по средата и ме дразни - не стига, че не става за тънки пердета, ами и не може от край до край да се местят. Искам двоен тръбен разтегателен, по възможност да се хваща само в края.

# 251

dany, 30 л.м. пердета имам аз, а споменах, че и корнизи трябваше да купя. Грубо по 30 лв./л.м. е цената на пердетата, колко ще ми излязат с ушиването ако са от Какаду или Пиротска/Екзарх Йосиф?
Не съм експерт по пердетата, освен това и не купувам супер скъпи.
Аз дори винаги ги забравям като правя калкулация. Накрая се сещам и за тях.
Предполагам грубо 1000лв ще е.

# 252
  • Бургас
Happy, от "Джъмбо".
Имам такъв същия от Айко, дето се хваща в средата.
Обаче ако е дълъг и е хванат само в краищата, има опасност да провисне от тежестта на пердето.
Двойна релса на тавана върши по-добра работа от тръбен корниз.

# 253
А от къде взимате двойни корнизи? Че на едното място взех единичен тръбен само със затъмняване, разтегателен. Обаче се хваща на още едно място по средата и ме дразни - не стига, че не става за тънки пердета, ами и не може от край до край да се местят. Искам двоен тръбен разтегателен, по възможност да се хваща само в края.
Алиминиеви за таван от Curtains bg съм купувала или тези от Икеа, които също нямат проблем с местенето на пердетата.  https://www.ikea.bg/products/vidga-dvoen-korniz/29428266/.
 Има и други сходни варианти из нета

# 254
Благодаря много, такъв модел не съм виждала. Идеята ми е където мога да подменя корнизите с тръбни, за да намаля разхода за пердета. Да купувам готови 1.40 на 2.40 за 20 лв броя и да не трябва да се слагат кукички, да не се скъсяват и прочие. Пробвах сама с ютия да скъсявам, не стана.  Та стандартизирането на размера ще ми свали този разход на половина.

Общи условия

Активация на акаунт